Arkadaşlar size bir konu hakkında danışmak istedim. Şu anda Kocaeli Makine Mühendisliğinden iyi bir ortalamayla mezun olacağım gibi gözüküyor. sapienza university of rome ' dan enerji ve otomotiv mühendisliğinde y.lisans kabulüm de var. Fakat aklımı çelen bir unsur var. Bende liseden beri Bilkent'te işletme okumak içimde ukde kaldı. İşletme okuyup yurt dışında ekonomi yüksek lisans yapıp mühendislik firmalarında çalışmak istiyorum. Böyle bir planlamam var. Maddi durum olarak beni zorlamayacağı için Bilkenti kazanmam zor olmayacak. Zaman olarak da şu an mezun olayım işe gireyim gibi bir derdim yok. Siz olsaydınız ne yapardınız? İtalya da y.lisans yapıp iş hayatına girer miydiniz yoksa hayaliniz olan bölümü okuyup kariyerinizi iki noktada farklı bir biçimde mi şekillendirirdiniz? NOT: IELTS 7 yani hazırlığı atlayacağım Bilkent'te. NOT 2 : Avrupa vatandaşıyım.(niye yazdım bilmiyorum ama belki bir öneride bulunur bilsin anlamında) Ayrıca şunu bilmeniz de yarar var. Kocaeli Üniversitesinde okuduğum bölümden memnunum. Hocaları gayet kaliteli. Fakat sadece eğitime boğulduğumu hissediyorum. Sosyal olarak pek bir imkan yok. O yüzden çok yaşlanmadan da 2.bölümü çok da zorlanmadan okumak istiyorum. Bu kafada olduğumu bilmenizi istedim. İyi, kötü her türlü cevaba saygılıyım sadece görüşünüzü belirtin benim için her görüş değerlidir. İyi geceler dilerim. |
Bir konuda fikrinize ihtiyacım var
-
-
paran var, avrupa vatandaşlığın var, iş hayatına erkenden atılmanı gerektirecek bi durum yok. yaşa hayatını ne istiyorsan onu yap kanka. bilkentte okumuş olursun hem de.
-
Aynen katılıyorum üstüne fikir belirtiyorum.
Hocam sosyal açıdan eksik hissettiğiniz için belirtiyorum mezun olun ondan sonra kafadar arkadaşlarınız varsa yurt dışına çıkın eğlencesine makarasına ve orda yaşamınızı devam ettirmenizi sağlayacak şekilde çalışmaya başlayın iş saatleri yurt dışında az olduğu için iş sonrası aktivitelere dalın her türlü sosyal ortamın tadına bakın insanlarla tanışın çok fazla insanla oturup kalkmak bu hayatta en gereksiz adama bile bir çok şey katar şimdiden hayatınızda iyi eğlenceler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lokkatto -- 3 Haziran 2022; 23:37:17 > -
Ali ata bak'ın vizyonu;
Yaşa hayatını.
Yaşıyor olmanın en büyük göstergesi üretmektir. -
Kbakma ama düşüncelerin -
20+ yıl uluslararası şirket (yurtiçi + yurtdışı) tecrübesi olan biri olarak yorum yapmaya çalışayım ama anlamadığım konular var:
Ekonomi yüksek lisansı yapmak için işletme okumana gerek yok. Neden bu şekilde bir yol çizdin kendine? Mühendis kökenli olup ekonomi doktorası yapanlar bile var.
Ayrıca ekonomi master'ı yapmanın mühendislik şirketinde ne gibi bir kariyer sağlayacağını düşünüyorsun? Hangi pozisyonu hedefliyorsun?
-
Oku bence acelen yoksa -
Mühendislik formasyonu alacaksın ben olsam MBA yapardım. Onu da gider italya'da yapardım.
Kazandığım avrolar ile TR'de keyfime bakardım tatillerimde.
Nokta.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
paran var, avrupa vatandaşlığın var, iş hayatına erkenden atılmanı gerektirecek bi durum yok. yaşa hayatını ne istiyorsan onu yap kanka. bilkentte okumuş olursun hem de. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X