En sağ gişelere doğru girecekken şeridimde seyrediyordum. Tam gişeye 10m kala sol dikiz aynama baktığımda tırın sol arka kapıma kadar girdiğini gördüm. Gişeye girmek için şerit değiştiriyordu, ne kadar direksiyonu çevirip gaza bassam da sonuçta aynı yere gireceğiz. Arka kapıya çarptıktan sonra son manevrayla arka lastiği kurtardım fakat arkadan girdi tır. Sonuçta ben şeridimde seyrediyordum ve üzerime doğru kırdı. Sizce kusur oranım kaç?
İTÜ Endüstri Mühendisliği
İTÜ Endüstri yada İTÜ hakkında başka bir konu ile ilgili sorunuz varsa yanıtlayabilirim.
Ek tercih
Arkadaşlar ek tercih nasıl oluyor acaba? İlk kazandığımız üniversiteye kayıt yaptırmamız gerekiyor mu?
İTÜ HAZIRLIK HANGİ KAMPÜSTE
İtü hazırlığı maçkada mı olacak yoksa ayazağada kesin bir bilgi var mı?
İtü Uçak mı İtü Endüstri mi
Sizce hangisinde mezun olunca daha rahat iş bulunur yaşam sürülür hangisini okuması daha eğlencelidir?
Danışman Bilgi Sistemi (DABİS), Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından lisans mezunlarının iş gücü piyasası performanslarını değerlendirmek ve bu değerlendirme sonuçlarının tercih danışmanlığı ile mesleki danışmanlık faaliyetlerinde kullanılabilmesini sağlamak üzere tasarlanan bir bilgi platformudur.
DABİS ile, ÜNİ-VERİ’nin analiz çerçevesi genişletilmiş ve 81 bölümün iş gücü piyasası performansı üniversite bazında raporlanmıştır.
DABİS, seçilen bir üniversitenin belirli bir lisans programı mezununun;
- Ne kadar sürede iş bulduğu,
- Başladığı işte ortalama ne kadar ücret aldığı,
- Program niteliğinden farklı nitelikteki bir alanda çalışıp çalışmadığı,
- Çalıştığı firmanın büyüklüğü,
- Hangi sektörde iş bulduğu
gibi tercih sürecine etki edebilecek önemli göstergeler içermektedir.
Bu sisteme erişebilen hocalarımız varsa yardımcı olabilirler mi acaba? Birkaç üniversitenin bölümü hakkında bilgi almak istiyorum ve diğer arkadaşlara da yardımcı olurlarsa sevinirim.
Sıralamam 3700 üçü arasında kaldım. Uçak eskiden beri hayalim fakat 3300 daha düşük bir bölümü yazmak istemiyorum. Genel olarak hepsiyle eşit ilgiye sahibim kararımı vermemde iş imkanı, maaş ve bölümün öğrencilerinin tavsiyeleri çok yardımcı olacaktır. Bölümün öğrencileri ya da bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.
YKS 2021 90 TYT 65 AYT Kaç getirir
Sınav bu sene beklenmedik bir şekildeydi. 2018 2019 2020 ile alakası yok sizce ilk 15k rüya mı?
Yapamayacağım hissi
Genel olarak lise hayatım boyunca başarılı bir öğrenciydim. Fakat önceden çalıştığım için şuanki çalışmam aşırı yetersiz geliyor ve yapamayacağımı düşünüyorum. Msüde 1,5k yapmama rağmen YKSde 20kya zor gireceğim gibime geliyor. Aytde şuanlık 67 net yapıyorum. Tytde 95-110 civarı değişkenlik gösteriyor. Ama öyle bir stres olmuşum ki 34 günde hiçbir ilerleme kaydedemeyeceğim, 34 gün 1 hafta gibi geçecek gibime geliyor. İçimi rahatlatabilmem için tavsiyeniz var mıdır?
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 80
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 11.540 (Bu ay: 272)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar