PC'nin sebepsiz yere mavi ekran vermesi
Bilgisayarı 10 dakikalık afk bırakmıştım, sadece Chrome, Discord ve görev yöneticisi açıktı. sonra birden mavi ekran verdi. Stop Code'da "Unexpected store exception" yazıyordu. %100 olup kendini yeniden başlattığında İnternet driveri ile ilgili şeyler yazıyordu. Böyle:
Sonra rastgele tuşa bastım. Tekrar aynısını yazıp sürekli devam etti. Bende düğmesinden kapatıp açtım. Bu sefer düzeldi ama, bir dahakine büyük kalıcı sorunlar oluşturmasını istemiyorum. Bu yüzden buraya yazayım dedim. Yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim:
GT 710 Ekran Kartı
4 GB Ram
Intel Pentium G870 3.10 GHz İşlemci
500 GB Seagate HDD (Tam ismini bilmiyorum)
Anakart hakkında hiçbir bilgim yok. Anakartı dxdiag'danda öğrenemiyorum zaten. Direk PC'nin markası yazıyor.
Bilgisayar açılırken çok yüksek fan sesi
Selam, bir sıkıntım var. Ne yapsam çözülmedi. Buraya yazayım belki çözebilirim dedim.
Aşırı eski bir bilgisayarım var (8 yıllık) ve bilgisayarı dün bir odadan bir odaya geçirdim. Geçirirken çok dikkatli oldum hiçbir yere çarptırmadım.
İlk başlarda çok normaldi, hiçbir şey yok gibi. Akşam yatacaktım kapattım bilgisayarı. Sabah tekrar açtığımda kasadan çok yüksek şekilde fan sesi geldiğini gördüm. Bunu daha öncede yaşamıştım. Fakat garip bir şekilde eskiden düzelmişti.
PC'nin içini açtım, güzelce temizledim. Pırıl pırıl oldu. 1 tane toz bile kalmadı. Özellikle fanları. Çözülecek umuduyla tekrardan PC'yi kurdum ve sonuç: Hiç bir şey değişmedi. Bu seferde güç kaynağından ses geliyordu sanırım. 2 tane ses vardı resmen. Çok çok daha fazla yüksek bir fan sesiydi bu.
İnternetten araştırdım. Fanların her tarafını temizlediler. Tıpatıp aynısını yaptım. Yine de hiç bir şey değişmedi.
Son olarak aklıma "Acaba bu işlemcinin sıcaklığı yüzünden mi böyle oluyor?" geldi. Bundan 1 gün sonra termal macun sipariş ettim. Çünkü PC'nin termal macunu hiç değişmemişti.
Ayrıca PC'yi sürekli oynatınca ses gitmeye başladı, garip. Arada bir vuruyorum gerçekten düzeliyor. 3-4 dakika bekleyincede gitmeye başladı. Termal macunu değiştirirsem düzelir mi bu sorun? Bütün yolları denedim. Vidalarını vesairede iyice sıktım.
Yardım ederseniz çok sevinirim.
Herşeyin geç açılma sorunu
Oyunları açarken, bir oyuna girerken, oyun içinde maç atarken (lol, csgo, valorant), bir uygulama açarken oyuna/uygulamaya girme kısmında o kadar fazla bekletiyor ki, oyuna girene kadar valorant gibi oyunlarda çok uzun süre geçmiş oluyor. harddisk yüzündenmi oluyor diye düşündüm, fakat bir türlü doğrulayamadım. format atsam düzelir mi? SSD'mi alayım? İşlemci mi alayım? Rammi alayım?
Sistem özelliklerim:
GT 710 2GB ekran kartı
4 GB Ram
Intel Pentium G870 3.10 GHz
Anakartımı bilmiyorum, özelliklerde CASPER olarak yazıyor. DDR3 bir anakart
GT 710'u 2019'da aldım. Diğerlerinin hepsi 2013te toplu olarak bilgisayar içinde geldi. O zamanlar bilmediğim için alıverdim gitti işte. (8 senelik bilgisayar yani )
Hiç bir şey kuramıyorum...
Öncelikle selamlar, bir program kurmaya çalışırken (örnek camtasia studio 10 vs.) tam sonunda kalıyor. Tam sonda olduğunda program kurulmuş oluyor fakat kapatamıyorumda. Görev yöneticisinden kapatmaya çalışıyorum fakat 1 tane windows yükleyici kapatılmıyor. Kapatmaya çalışırsamda "Windows İnstaller hizmeti başlatılamadı." gibi bir hata veriyor.
Yukarıdaki gibi sürekli ya sonda kalıyor yada hata verip kapanıyor. Sadece Windows'un kendi yükleme programlarında oluyor. Yardım ederseniz çok sevinirim.
Biosta flash bellek gözükmüyor
|
Boot menü yok
|
Eset zaten yüklü sorunu
|
Bilgisayardan çok ses çıkıyor
|
Sürekli Fare Takılıp Gidiyor (ACİLLLL!)
|
Net Framework yüklenmiyor
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 45
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.494 (Bu ay: 98)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware