Selam, bir sıkıntım var. Ne yapsam çözülmedi. Buraya yazayım belki çözebilirim dedim. Aşırı eski bir bilgisayarım var (8 yıllık) ve bilgisayarı dün bir odadan bir odaya geçirdim. Geçirirken çok dikkatli oldum hiçbir yere çarptırmadım. İlk başlarda çok normaldi, hiçbir şey yok gibi. Akşam yatacaktım kapattım bilgisayarı. Sabah tekrar açtığımda kasadan çok yüksek şekilde fan sesi geldiğini gördüm. Bunu daha öncede yaşamıştım. Fakat garip bir şekilde eskiden düzelmişti.
PC'nin içini açtım, güzelce temizledim. Pırıl pırıl oldu. 1 tane toz bile kalmadı. Özellikle fanları. Çözülecek umuduyla tekrardan PC'yi kurdum ve sonuç: Hiç bir şey değişmedi. Bu seferde güç kaynağından ses geliyordu sanırım. 2 tane ses vardı resmen. Çok çok daha fazla yüksek bir fan sesiydi bu. İnternetten araştırdım. Fanların her tarafını temizlediler. Tıpatıp aynısını yaptım. Yine de hiç bir şey değişmedi. Son olarak aklıma "Acaba bu işlemcinin sıcaklığı yüzünden mi böyle oluyor?" geldi. Bundan 1 gün sonra termal macun sipariş ettim. Çünkü PC'nin termal macunu hiç değişmemişti. Ayrıca PC'yi sürekli oynatınca ses gitmeye başladı, garip. Arada bir vuruyorum gerçekten düzeliyor. 3-4 dakika bekleyincede gitmeye başladı. Termal macunu değiştirirsem düzelir mi bu sorun? Bütün yolları denedim. Vidalarını vesairede iyice sıktım. Yardım ederseniz çok sevinirim. |
Bildirim