Şimdi Ara

PS3 mün aşırı yüksek fan sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
37.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir sene önce yurtdışından 40 gb lik ps3 getirmiştim. Cihazımın fan sesi aldığım günden beri çok yüksek. Fanlar 3 aşamalı çalışıyor birinci ve ikinci aşamayı çabucak geçerek direk 3. seviyeye geliyor. ve 3. seviyede evin içinde küçük bir uçak varmışcasına ses yapıyor.
    Eski 40 lık ve 60 lıktan ve yeni 80 likten pek çok versyionu var arkadaşlarımda hiçbirisinden bu derece yüksek ses gelmiyor.
    PS3 ile en fazla haftada bir kaç sat oyun oynadığım için bu ses oyun esnasında beni rahatsız etse de çok kafama takmıyordum ancak şimdi ps3 ün media server özelliğinden faydalanmaya başladım. Film ve dizi izlerken fan sesi oldukça rahatsız edici.
    Bu sorunumu nasıl giderebilirim acaba sony Türkiye ye götürsem ücreti karşılığı tamir edebilirler mi ? Ya da başka bir önerisi olan var mı ? İlk aldığımda yurtdışı forumlardan araştırdığım kadarı ile yapılan cihazın değişimi oluyormuş ama benimkisinin garantisi de yok.
    Cevap verecek arkadaşları doğru yönlendirmek için aşağıdaki bilgileri vereyim.
    Cihaz çok rahat hava alabileceği şekilde açıkta çalışıyor.
    Cihazı çok az kullanıyorum ona rağmen ses hemen artıp rahatsız edici hal alıyor hatta cihazı sadece joysticki sarj etmek için açık bıraktığım zaman bile bir süre sonra aşırı ses yapıyor.
    Alakasız olsada cihazı hem lcd de hem de plazmada hdmi ve komponen kablolar ile varyasyonlar yaparak denedim bir değişilik olmadı.
    Bütün updatelerini zamanında yapıyorum.
    Cihazı 0 aldım refurbished ya da 2. el değil iyi bir mağzadan kendim aldım kutusundan ben çıkardım.
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Otomatik Fan Temizleme Moduyla fanını temizlersen sorununun çözüleceğine inanıorm arkadaşım.Ayrıntılı bilgi:
    http://forum.donanimhaber.com/m_29309754/tm.htm
  • bende yeni aldım fan sesi beni ciddi anlamda rahatsız ediyor. geri verdim alan olmadı..elimizde patladı alet..saçma sapan bi alet..zaten arkasına bakarsanız made in china yazıyor..bu şekilde kullanın yada sökebiliyorsanız fanını sökün kurtulun..ben açamadım kutusunu açsam çıkaracağım fanını
    bendeki 40 değil 80gb olan ps3
  • cemsnt ps3 ü ilk aldığımdan beri aynı ses olduğu için çok faydası olmayacağını düşünsem de yine de linkini attığın konudaki uygulamayı yaptım. Herkesin çok yüksek bulduğu ve cihazın bozulmasından korktuğu ses benim ps3 ün şikayetçi olduğum sesi zaten :(
    Benim cihaz en fazla 5 dakikalık sessiz çalışmadan sonra fanları en yüksek seviyeye alıyor. Ve ses özellikle film izlerken tahammül edilemez hale geliyor. Ben bu sesin normal olmadığını biliyorum çünkü etrafımdaki hiç bir ps3 de bu seviye bir ses mevcut değil. Acaba cihazı sony ye götürsem yapabilirler mi eğer yapabilirlerse kaç para alırlar?
    PC lerdeki alternatif soğutma metodları acaba ps3 için de kullanılabilir mi ? ( bu soruyu sessizleştirme forumunda sordum ancak cevap çıkmadı )
    Bu arada ps3 ü media server olarak kullanmak çok faydalı ev halkı plazmada hd görüntüyü görünce ps3 le barıştı :) herkese tavsiye ederim. Bir de şu küçük uçak sesinden kurtulabilsem şahane olacak.

• Böyle bir şey olmaması lazım, çünkü benim PS3'üm(ilk çıkan 60 lıklardan) hiç ama hiç ses çıkarmıyor.

Gece yarısı gidin saatlerce açık bırakın hiçbir şekilde çalışma sesini duyamıyorum.

Xbox 360 dan sonra PS3'ü 1.5 -2 hafta sonra falan bikere bi açtım uzun zamandır açmıyodum tabi alışmışım Xboxın gürültüsüne, bi baktım yeşil mavi ışık yanıyorda ses yok allah allah dedim alet gitti herhalde oynamaya oynamaya o kadar sessizki cidden...
  • 60 da çıkmıyor ...benim bia rkadaşta avr..adama sıfır 80gb verdim değişmedi ..ben türkiyeden aldım sony garantili..japanya üreticinin telinini bulsam direk arıyacağım...böyle saçma sapan b ürünü niye sürmüşerl piyasaya onu diyeceğim elektroniğe verdiğim paranın haddi hesabı yok ama bu ürün rezalet .yazın düşünemiyorum sesi..uçak gibi gelir..
  • benim ps3 üm demo indirirken..çok ses çıkarıyordu..aynı bi uçak sesi gibi..ama normalde olmuyordu..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha 1 kez bile sesini duymadım aletin. Mübarek çalışıyomu kapalımı belli değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: charnel

Daha 1 kez bile sesini duymadım aletin. Mübarek çalışıyomu kapalımı belli değil.

+1903
  • acaba aletin kendi ayarlarında fan çalışma ayarı seçeneği war mı belki burdan hallolabilir ?? ya da küçük bir modifiye ile...

bu arada fanın hızlı çalışmasının anlamı içerideki hawanın çok sıcak olmasıdır, nerede tutuyorsun aleti ? kapalı bir alanda mı ?? açık bir yere taşırsan hallolur belki ??
  • Bir de aleti dik kullanmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Daha 1 kez bile sesini duymadım aletin. Mübarek çalışıyomu kapalımı belli değil.

+1 Bende hiç bi fan sesi duymadım daha ya.. Maşallah(Elini tahtaya Vur)
  • Benim 1 kez öyle oldu GTAIV oynarken o da 5saattir oynadigimdandi
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemsnt

quote:

+1 Bende hiç bi fan sesi duymadım daha ya.. Maşallah(Elini tahtaya Vur)

Bende de çok fazla rahatsız etmiyor,fakat ilk aldığımda acemiliğimden kapalı yere koymuştum fazla hararet yaptı,call of duty yi oynarken oyunu durdurdu aşırı ısınma yazdı ekranda ama sonra normale dönmüştü.

• benimki de öyleydi 1 ay sonra bozuldu,servisten yenisini aldım çok şükür öyle bi sorun yok şu an
  • quote:

Orjinalden alıntı: furtem

Bir de aleti dik kullanmanı tavsiye ederim.

bunu deniyeim bi..

ses çıkmıyor diyen arkadaşınki ntsc 40gb sanırım
  • Sorumda da belirttiğim gibi cihazın hava alması dik ya a yatık çalışması ile ilgili bir sorun değil. Her türlü denedim camın kenarında hatta cam açıkken bile bu ses oluyor. Bu benim cihaza özgü bir ses çünkü kardeşimde 60 bg lik var en fazla ses çıktığı zaman bile rahatsız etmiyor başka arkadaşlarımda 40 lık var çalışıp çalışmadığı bile anlaşılmıyor.
    Benim ps3 lerin genel olarak ses seviyesinden bir şikayetim yok. Zaten konu başlığını da "ps3 ün" fan sesi olarak değil de "ps3 mün" aşırı yüksek ... diye açtım.Bu sorun satılan çok az sayıdaki ps3 lerde olmuş yutdışındaki forumlarda da takip ettiğim kadarı ile onları da servis değiştirmiş ben yurtdşından aldığım için burda değiştirme şansım yok bu konuda tamir parası vererek ya da vermeden bir çözüm arıyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
    quote:

Orjinalden alıntı: bilgecc

Arkadaşlar bir sene önce yurtdışından 40 gb lik ps3 getirmiştim. Cihazımın fan sesi aldığım günden beri çok yüksek. Fanlar 3 aşamalı çalışıyor birinci ve ikinci aşamayı çabucak geçerek direk 3. seviyeye geliyor. ve 3. seviyede evin içinde küçük bir uçak varmışcasına ses yapıyor.
    Eski 40 lık ve 60 lıktan ve yeni 80 likten pek çok versyionu var arkadaşlarımda hiçbirisinden bu derece yüksek ses gelmiyor.
    PS3 ile en fazla haftada bir kaç sat oyun oynadığım için bu ses oyun esnasında beni rahatsız etse de çok kafama takmıyordum ancak şimdi ps3 ün media server özelliğinden faydalanmaya başladım. Film ve dizi izlerken fan sesi oldukça rahatsız edici.
    Bu sorunumu nasıl giderebilirim acaba sony Türkiye ye götürsem ücreti karşılığı tamir edebilirler mi ? Ya da başka bir önerisi olan var mı ? İlk aldığımda yurtdışı forumlardan araştırdığım kadarı ile yapılan cihazın değişimi oluyormuş ama benimkisinin garantisi de yok.
    Cevap verecek arkadaşları doğru yönlendirmek için aşağıdaki bilgileri vereyim.
    Cihaz çok rahat hava alabileceği şekilde açıkta çalışıyor.
    Cihazı çok az kullanıyorum ona rağmen ses hemen artıp rahatsız edici hal alıyor hatta cihazı sadece joysticki sarj etmek için açık bıraktığım zaman bile bir süre sonra aşırı ses yapıyor.
    Alakasız olsada cihazı hem lcd de hem de plazmada hdmi ve komponent kablolar ile varyasyonlar yaparak denedim bir değişilik olmadı.
    Bütün updatelerini zamanında yapıyorum.
    Cihazı 0 aldım refurbished ya da 2. el değil iyi bir mağzadan kendim aldım kutusundan ben çıkardım.
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgecc -- 2 Şubat 2009; 14:12:09 >

• yaklaşık 2 ay önce aldığım 80gb cihazımda bende aynı sorunu yaşıyorum,pisliktendir dedim (2ay'da ne kdr pislenicekse) fan temizlemeyi yaptım,toz zerreciği bile çıkmadı ama hala aynı yüksek ses..
  • dostum sanırım senin sorunun ps3,ün çok çok ısındığında fanların maximum derecede çalışması gerektiği halde, senin normal kullanımda bile ps3 ,ün bu kadar sesli ve rahatsız edici bi şekilde çalıştığını söylemek istiyosun.
    herkes kendi makinesinin sessizliğinden bahsetmiş ama kimse bi çözüm üretmemiş.forumumuzda @khalkedon nickli bi arkadaş ps3 tamiratı yapıyo benim sana önerebileceğim kendisiyle bi görüşüp ondan fikir alman yönünde.
    buda konusu hocam adres tarifi ve telefonda mevcut

http://forum.donanimhaber.com/m_28961427/mpage_1/key_//tm.htm#28961427

• 40 GB PAL çok sessiz...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.