Şimdi Ara

PS3 mün aşırı yüksek fan sesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
37.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cihazımı 2 gün önce aldım. bugün ilk defa uzun süre çalıştırdık ve fark ettik ki evin içince uçak çalışmasında fark yok. sizce ne yapmalıyım ? geri göndermeli mi yoksa bir çözüm varmı? Cihaz şuan piyasadaki ucuz 500 GB olanlardan.

Bilgilendirmenize kurban :)
  • Eject tuşuna kırmızı ışıkken basılı tut. Sonucu yaşa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne işe yarar kurtarırmı dertten
  • Selam Arkadaşlar

Uzun süre uğraştıktan sonra edindiğim tecrübeleri size aktarmak isterim.

İlk önce çoğu kullanıcının verdiği yanlış bilgilere çok teşekkür ederek konuya başlayacağım. Yazı sizi sıkabilir fakat sonununda bu fan sesi ısınma muhabbetini birazda para harcayacak sonuçlandırdım.

Tecrübeme gelince ; ilk etapta yükselen fan sesini internette araştırdım ve sonuç olarak fan testi yani cihaz kapalı iken eject tuşuna basarak fanların yüksek devirde dönmesi sonucu içeride ki tozları dışarı atabileceğimi ve cihazın normale döneceğini anladım. Hemen böyle yaptım. Sonuç hüsrandı herhangi bir değişiklik olmadı.

İkinci etapta cihazın bu fan sesinin normal olduğuna karar verdim ve uzun süre böyle kullandım.İlerleyen zamanlarda ps3 te rahatsız edici yavaşlamalar başladı ve bu da hüsranla bitti yani bir sorunum vardı bunu kabul ettim

Üçüncü etapta biraz alkol alıp cesaretlendim ve elime tornavidayı aldığım gibi ps3 ü dağıtmaya başladım.Bu dağıtmanın esas nedeni termal macunu yenileyip , iç kısmı temizlemekti bu kesin sonuç olmalıydı.Dağıtmayı bilmediğimden kapakta bir vida bağlantı yeri , bir tırnak kırdıktan sonra anakart ile koruma sacını birbirine bağlayan 1 vidayı çıkaramadım ve sacı diğer eksene doğru eğip yan tarafa aldım. İşin korkunç tarafı cihazın içi tertemizdi.Termal macunu yeniledikten sonra tekrar yerine doğru iterken bir soketi paramparça edip katmanlardan oluşan anakartın iç yollarının bir kısmını parçaladım.Bu tam anlamıyla hüsrandı.

Darmadağan olan ps3 ü iki poşete atıp cihaz kapaklarımıda sırt çantama aldım ve bugün doğru doğu banka gittim.Önce konuda ismi geçen endeme gittim fakat orada ki arkadaşlar bunu yapamayacaklarını ve benim 309 nolu dükkana gitmem gerektiğini söylediler.Merdivenlerden inerken ps3 ten umudu kesmiş ve ne de olsa ps4 geliyor onu bekler alırım ne olacakki diyordum.

309 nolu dükkana girdiğimde sevgili esnaf arkadasım benimle ilgilendi bilgilendirdi ve 3 saate cihazımı hazır edebileceğini söyledi aksi duruma karşı telefon numaramı aldı. Ben kendi işime bakmaya gittim ama inanın hala umudum yoktu.2 saat sonra arayıp cihazımın hazır olduğu söyledi.

Şimdi de bugün edindiğim bilgilerin sonuçlarını sizde yaşamayın diye edindiğim bilgileri aktarıyorum.

Arkadaşlarım , ps3 fan sesinin en yüksek seviyeye çıkması normal değil.CPU nun soğuyamadığının işaretidir.
    Çözüm olarak anakartta bulunan lehim başlarını değiştiriyorlar.

Ola ki makinanızı dağıttınız ve benim gibi içinede edip anakarta zarar verdiniz.Cihazını atmayınız bu adamlar tamir edebiliyor.

Ola ki cihaz sarı ışık verdi ve bir çook forum elemanı at onu yenisini al daha ucuza gelir dedi. İnanmayın bu adamlar yapıyor.

Fan sesi yükselmiş makinanıza fazla yüklenmeyiniz ve mutlaka ehil adamlara tamir ettiriniz.

Umarım yazdıklarımı dikkate alırsınız.

Doğubank 309 numaralı dükkan. Belki birgün işşinize yarar.

Not : cihazınızı yeni aldınız ve fan sesi yüksek. Refubished olabilir. Maalesef sony bunu yapıyor.Garantisi var ise hemen gönderiniz. Yok ise tamir ettiriniz.

• İlk çıkan pianao black ps3 ciddi bir desibel ve elektirikli soba performansı veriyor
  • Dostum bu konuda çok bilgili olmamakla beraber benim ps3 120 gb olan model
  • slim model de olması ilginç. Benim eski fat kasa ps3'üm de bu sorun olmuştu. İşim itibariyle tahtakale, sirkeci piyasasında ki hemen hemen herkesi tanırım. Samimi olduklarım yaptırmana değmez ileri de tekrar ses yapar dediler. Ya elden çıkar yada öyle kullanmaya devam dediler. Moralini bozmak istemem ama ilerleyen zamanda aynı sorun tekrar çıkacaktır. Belki 1 ay belki 1 yıl sonra ama yine olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 25 Mayıs 2013; 21:49:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

slim model de olması ilginç. Benim eski fat kasa ps3'üm de bu sorun olmuştu. İşim itibariyle tahtakale, sirkeci piyasasında ki hemen hemen herkesi tanırım. Samimi olduklarım yaptırmana değmez ileri de tekrar ses yapar dediler. Ya elden çıkar yada öyle kullanmaya devam dediler. Moralini bozmak istemem ama ilerleyen zamanda aynı sorun tekrar çıkacaktır. Belki 1 ay belki 1 yıl sonra ama yine olacaktır.

Haklısın.

2011'de yaptırmıştım, kaç aydır tekrardan başladı bu sorun. Fat kasalarda kronik ne yazık ki. Son kez idare etsin diye yaptıracağım, hadi hayırlısı.

• Bende 80 gb fat var fan kafasına göre takılıyor arasıra artıyor ara sıra susuyor,bazen susmuyor o ayrı konu. oyunlarda kasma yapmadı allaha şükür.Kaç yıldır kullanıyorum umarım problem yapmaz GTA çıkmadan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stak

Selam Arkadaşlar

Uzun süre uğraştıktan sonra edindiğim tecrübeleri size aktarmak isterim.

İlk önce çoğu kullanıcının verdiği yanlış bilgilere çok teşekkür ederek konuya başlayacağım. Yazı sizi sıkabilir fakat sonununda bu fan sesi ısınma muhabbetini birazda para harcayacak sonuçlandırdım.

Tecrübeme gelince ; ilk etapta yükselen fan sesini internette araştırdım ve sonuç olarak fan testi yani cihaz kapalı iken eject tuşuna basarak fanların yüksek devirde dönmesi sonucu içeride ki tozları dışarı atabileceğimi ve cihazın normale döneceğini anladım. Hemen böyle yaptım. Sonuç hüsrandı herhangi bir değişiklik olmadı.

İkinci etapta cihazın bu fan sesinin normal olduğuna karar verdim ve uzun süre böyle kullandım.İlerleyen zamanlarda ps3 te rahatsız edici yavaşlamalar başladı ve bu da hüsranla bitti yani bir sorunum vardı bunu kabul ettim

Üçüncü etapta biraz alkol alıp cesaretlendim ve elime tornavidayı aldığım gibi ps3 ü dağıtmaya başladım.Bu dağıtmanın esas nedeni termal macunu yenileyip , iç kısmı temizlemekti bu kesin sonuç olmalıydı.Dağıtmayı bilmediğimden kapakta bir vida bağlantı yeri , bir tırnak kırdıktan sonra anakart ile koruma sacını birbirine bağlayan 1 vidayı çıkaramadım ve sacı diğer eksene doğru eğip yan tarafa aldım. İşin korkunç tarafı cihazın içi tertemizdi.Termal macunu yeniledikten sonra tekrar yerine doğru iterken bir soketi paramparça edip katmanlardan oluşan anakartın iç yollarının bir kısmını parçaladım.Bu tam anlamıyla hüsrandı.

Darmadağan olan ps3 ü iki poşete atıp cihaz kapaklarımıda sırt çantama aldım ve bugün doğru doğu banka gittim.Önce konuda ismi geçen endeme gittim fakat orada ki arkadaşlar bunu yapamayacaklarını ve benim 309 nolu dükkana gitmem gerektiğini söylediler.Merdivenlerden inerken ps3 ten umudu kesmiş ve ne de olsa ps4 geliyor onu bekler alırım ne olacakki diyordum.

309 nolu dükkana girdiğimde sevgili esnaf arkadasım benimle ilgilendi bilgilendirdi ve 3 saate cihazımı hazır edebileceğini söyledi aksi duruma karşı telefon numaramı aldı. Ben kendi işime bakmaya gittim ama inanın hala umudum yoktu.2 saat sonra arayıp cihazımın hazır olduğu söyledi.

Şimdi de bugün edindiğim bilgilerin sonuçlarını sizde yaşamayın diye edindiğim bilgileri aktarıyorum.

Arkadaşlarım , ps3 fan sesinin en yüksek seviyeye çıkması normal değil.CPU nun soğuyamadığının işaretidir.
    Çözüm olarak anakartta bulunan lehim başlarını değiştiriyorlar.

Ola ki makinanızı dağıttınız ve benim gibi içinede edip anakarta zarar verdiniz.Cihazını atmayınız bu adamlar tamir edebiliyor.

Ola ki cihaz sarı ışık verdi ve bir çook forum elemanı at onu yenisini al daha ucuza gelir dedi. İnanmayın bu adamlar yapıyor.

Fan sesi yükselmiş makinanıza fazla yüklenmeyiniz ve mutlaka ehil adamlara tamir ettiriniz.

Umarım yazdıklarımı dikkate alırsınız.

Doğubank 309 numaralı dükkan. Belki birgün işşinize yarar.

Not : cihazınızı yeni aldınız ve fan sesi yüksek. Refubished olabilir. Maalesef sony bunu yapıyor.Garantisi var ise hemen gönderiniz. Yok ise tamir ettiriniz.

konuyu açan arkadaş ne yaptı bilmiyorum ama bu konuyu görseydim git geri ver değiştir derdim.

alıntı yaptığım arkadaşa gelince REKLAM'mı var benmi yanlış anlıyorum

fan konusunda bende çok uzun araştırmalar yaptım , ama kesin çözümü buldum.
    sizinki kesin çözüm değil.

alttaki konun son mesajlarında kesin çözüm yazıyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_59185811/mpage_2/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

quote:

Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

slim model de olması ilginç. Benim eski fat kasa ps3'üm de bu sorun olmuştu. İşim itibariyle tahtakale, sirkeci piyasasında ki hemen hemen herkesi tanırım. Samimi olduklarım yaptırmana değmez ileri de tekrar ses yapar dediler. Ya elden çıkar yada öyle kullanmaya devam dediler. Moralini bozmak istemem ama ilerleyen zamanda aynı sorun tekrar çıkacaktır. Belki 1 ay belki 1 yıl sonra ama yine olacaktır.

Haklısın.

2011'de yaptırmıştım, kaç aydır tekrardan başladı bu sorun. Fat kasalarda kronik ne yazık ki. Son kez idare etsin diye yaptıracağım, hadi hayırlısı.

slim al kurtul hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: I love You Square Enix

slim al kurtul hocam.

Daha PS4 geliyor zaten. Yaptırsam beni idare eder diye düşünüyorum.
    />
  • quote:

quote:

slim al kurtul hocam.

Daha PS4 geliyor zaten. Yaptırsam beni idare eder diye düşünüyorum.
    />

hocam ps4 geldiği zaman ps3 oyunlarını ne yacapaksın ? ucuza bırakırsın demi

• quote:

Yoksa sen benim arşivci olduğumu bilmiyor musun hacu?
  • quote:

quote:

Yoksa sen benim arşivci olduğumu bilmiyor musun hacu?

bilmiyordum. süpriz olduysada neyse birşey soracağım ps4 çıkınca ps3 oyunları ucuzlar değilmi?

• quote:

bilmiyordum. süpriz olduysada neyse birşey soracağım ps4 çıkınca ps3 oyunları ucuzlar değilmi?

Anlaşılan sürprizleri sevmiyorsun Joe.
    />

PS3 oyunları büyük ihtimal ucuzlayacak, ucuzlaması da gerekir doğal olarak.

• quote:

quote:

Anlaşılan sürprizleri sevmiyorsun Joe.
    />

PS3 oyunları büyük ihtimal ucuzlayacak, ucuzlaması da gerekir doğal olarak.

bi tnae ps3 oyunum var oda pes 2010

• quote:

İkinci elde 50 TL'ye 10 küsür oyun bile satılıyor, kardeşlik var.

Bir oyunla ömür geçmez.
  • quote:

quote:

İkinci elde 50 TL'ye 10 küsür oyun bile satılıyor, kardeşlik var.

Bir oyunla ömür geçmez.

demolarla ömür geçiyor ama

• Normalde forumlara yazan bir adamda değilim.

Fakat oturup bu kadar uzun uzun anlattım ki birileride benim gibi aramasın benim gibi yapmasın.

35 yaşında mimarım . Elektronikten anlamam. Fakat kalkıp buna reklam kokuyor demen beni çok şaşırttı.

Maalesef türk zihniyeti değişmiyor.

Varsın reklam olarak algılayın. Belki yine de birisinin işine yarayabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.