Teknolojinin Hızına Yetişebiliyor Muyuz?
Selam arkadaşlar,
Son yıllarda teknoloji öyle bir hızla gelişiyor ki takip etmek neredeyse imkansız hale geldi. Daha bir cihazın özelliklerini öğrenmeden, yeni modeli çıkıyor. Özellikle yapay zeka, robotik teknolojiler ve elektrikli araçlar gibi konular son dönemde büyük bir ivme kazandı.
Peki, bu hız hepimiz için iyi mi? Yoksa bir yerlerde frene basmamız mı gerekiyor? Teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor, evet, ama aynı zamanda insan ilişkilerimizi ve günlük yaşam rutinimizi nasıl etkiliyor sizce?
Ben kendi adıma bazen "her şey çok hızlı gelişiyor" diye düşünüyorum ve teknolojiyi yakalamak adına bazı anları kaçırıyormuşum gibi hissediyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce teknolojiyi tam anlamıyla takip edebiliyor muyuz, yoksa bir noktada bu hız bizi zorluyor mu?
Fikirlerinizi merakla bekliyorum, bakalım sizler bu konuda neler hissediyorsunuz.
Gazetecilik Nereye Gidiyor?
Merhaba,
Eskiden gazetecilik, araştırma ve emek işiydi. Şimdi ise her şey hızla tüketiliyor, haberler tıklanma sayısına göre değer görüyor. Sosyal medya ve algoritmalar, haberciliğin ruhunu aldı gibi.
Yapay zekâ haberleri dakikalar içinde yazıyor, ama o insana dokunan hikâyeler nerede? Dijitalleşme kolaylık sağladı, evet, ama gazetecilik giderek samimiyetini kaybediyor. Bu dönüşümün bizi nereye götüreceğini hep birlikte göreceğiz.
Bu değişimle beraber, bizim gibi genç gazetecilere alan kalmadı.
Bir yandan bağımsız bir şeyler yapmaya çalışıyorum, ama freelance işlerle geçinmek zor. Sürekli CV gönder, geri dönüş bekle… Gerçekten yıpratıcı bir süreç. Dijitalleşme gazeteciliği bitirmedi, ama bizleri kenara itti. İş bulmak her zamankinden zor.
Belki bu süreci aşmanın bir yolu vardır, kim bilir?
|
Omuz kamera ? Tavsiye ?
|
Meslek: Öğrenci
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 764 (Bu ay: 54)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Kültür, Güncel ve Tarih