Selam arkadaşlar. Pc de oyun oynamak istediğimde hiç bir problem olmadan oyuna giriyorum. Oynamaya başlıyorum ve ilk başta yağ gibi akıyor. 15-20 dk sonra bir anda inanılmaz derecede donmaya-takılmaya başlıyor. Oyun oynanılmaz bir hale geliyor. Ve bu durum oyunun ana menüsüne dönsem de devam ediyor. Menüde seçenekler arasında geçiş yaparken bile işkence çekiyor gibi hareket ediyor. O sırada Alt-Tab ile masaüstüne baktım. Mouse bile takılıyor. Oyunu kapattığım zaman herşey normale dönüyor. Sistemi formatladım düzelmedi. Win 10 dan 11 e geçiş yaptım düzelmedi. Anti-virüs programları ile tam tarama yaptım virüs falan da yok. Ekran kartı driverı güncelledim olmadı.Eski bir sürüm yükledim yine olmadı. Ekran kartı kablolarını söküp tekrar taktım. Yine işe yaramadı. Sistem bilgilerim imzada yazıyor. Oyunu kaldırmıyor olması falan mümkün değil. Bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
Arkadaşlar garip bir durumla karşı karşıyayım. Ryzen 9 5950x işlemcimi yükte kullanırken veya stres testi yaparken şöyle bir çelişme durumu var. Steelseries Apex 7 ve Asus Rog Crosshair Anakartımın OLED ekranları var. İşlemci sıcaklığım Anakart Oled ekranında ve Aida64 te örnek veriyorum 80 iken, aynı anda Steelseries Apex 7 oled ekranında ve Msi afterburnerda 90 görünüyor. 2 ye 2 yani. Mesela oyuna giriyorum Msi afterburner açıp. Oyunda sol üst köşede ve Klavye ekranımda İşlemci sıcaklığım 90 görünürken, aynı sırada Anakart OLED ekranında 80 görünüyor. Klavye ve Msi Afterburner bir taraf - Anakart ve Aida64 diğer taraf. Birbirleriyle çelişiyorlar. Şimdi bunların hangisi doğru?
Asus Rog Strix RTX 3080 OC Isınma problemi
Sistemi yeni topladım arkadaşlar. Asus Rog Helios kasa. Sıvı soğutmayı öne monte ettim pull-push seklinde. Radyatöre dışarıdan içeriye üfleyecek şekilde 6 adet 120 mm fan bağlı. Ayrıca kasanın üstünde 3 adet, arkasında da 1 adet 120 mm egzoz fanı var. Toplam 10 fan var kasada. İşlemci sıcaklık değerlerinden çok memnunum. 4k çözünürlükte oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor. Ama ekran kartı özellikle bazı oyunlarda 74-75 dereceleri görüyor ki soğutma performansı izlediğim test videolarında çok iyiydi bu kartın. Kış aylarında bu derecelere ulaşmaması lazım. Nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımlarınızı bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar. 360 mm sıvı soğutucuya 3 adet + kasaya 4 adet olmak üzere 7 adet fan alacağım. Hepsi aynı model olsun istiyorum. Tabi radyatör için statik basınç, kasada kullanılacak fanlar için ise yüksek hava akışı önemli. Her ikisinide sunan kaliteli, aura sync destekli, performanslı ve sessiz fanlar arıyorum. Bütçe önemli değil. Yardımcı olabilir misiniz bu konuda?
Ülkemizde şu an ki dolar kuru ile maksimum 8500-9000 TL ye satılması gereken ürünün, bizim aç gözlü firmalarımız yüzünden geldiği içler acısı durum. Yazıklar olsun. Bizim kadar kendi ayağına sıkan bir ülke daha var mıdır acaba... Bu technostore satıcısını ve şu dönemde aynı hareketi sergileyen onlarca satıcıyı kınıyorum..
XPG GAMMIX S50 vs CORSAIR MP600
XPG GAMMIX S50 2 TB aldım. Acaba iade edip CORSAIR MP600 2 TB mı alsam diye düşünüyorum. Depolama(D:) için hangisi kullanışlı olur arkadaşlar?
Anakart Kasaya Oturmuyor???
ASUS ROG Crosshair X570 VIII Formula anakart ASUS ROG Helios kasaya oturmuyor arkadaşlar. Ne yaptıysam anakartı kasaya oturtamadım. Yükseltici vidaları kasaya monte ettim. Ortadaki klavuz vida oturduktan sonra orta ve alt kısımdaki klavuz vida dışındaki 5 vida oturuyor ama üstteki 3 vida deliği kasadaki yükseltici vidaların 1-2 mm sağında kalıyor. Anakartın arka plakası monte olarak geliyor. Bunu söküp kasadaki yuvasına oturtup sonra mı anakartı oturtmam gerekiyor? Arka plakayı sökmenin bir yolu var mı onu da bilmiyorum. Bilinçsiz hareket etmek istemiyorum çünkü o bölgede OLED ekran falan var. Yardımcı olur musunuz bu konuda?
Kasa Fan kontrolcüsüne PWM Fan çoklayıcı bağlanır mı?
Asus Rog Strix Helios Kasamın arkasında Anakarttaki pwm fan girişine bağlı olan, 6 Fan girişi bulunan bir fan kontrolcü var.Kasada 4 adet fan var.Girişlerin 2 tanesi boşta ama benim alcağım sıvı soğutucunun 3 fanı var.Sıvı soğutmanın 3 fanını pwm fan çoklayıcıya bağlayıp onu da bu kontolcüdeki girişlerin birine bağlasam Tüm fanların senkronize çalışması konusunda bir sorun olur mu? Yoksa hepsini bağlamak için 7-8 girişi olan bir PWM çoklayıcı mı alsam daha sağlıklı olur?
2x16 Dual Ram + 2x16 Dual Ram vs 4x16 Paket Ram Fark eder mi?
Beyler GSkill Trident Z Neo RGB 32GB (2x16GB) 3600MHz DDR4 Ram almıştım. Şimdi aynı siparişim
den bir tane daha versem yani toplamda 4x16 yapsam, Tek paket olarak satılan 4x16 ile aynı şey mi olur yoksa paket olarak satılan 4x16 Ram lerin Uyum, performans vs olarak bir farkı var mı?
İşlemci : AMD - Ryzen™ 9 5950X | Ekran Kartı : Asus Rog Strix RTX 3080 OC | Monitör : LG UltraGear™ 27" 27GN950-B 4K 144 Hz 1 Ms Nano IPS Gaming | Anakart : Asus Rog Crosshair VIII Formula | Ram : Gskill Trident Z Neo 64 gb(4x16GB) 3600 MHZ CL16 | SSD : Samsung 980 Pro 500GB 6900/5000MB/s PCI-e 4.0 NVMe M.2 | SSD : XPG 2TB GAMMIX S50 5000/4400MB/s PCI-e 4.0 NVMe M.2 | Kasa : Asus GX601 ROG Strix Helios Black | Sıvı Soğutma : Asus Rog Strix LC360 | Fan : 7 x Cooler Master MF120 Halo ARGB | PSU : Asus Rog Thor 1200w 80+ Platinium RGB | Kulaklık : Corsair Void Pro RGB Wireless Dolby 7.1 | Klavye : Steelseries Apex 7 | Mouse : Steelseries Rival 650 | Mouse Pad : Steelseries QcK Prism Cloth XL | Hoparlör : Logitech Z207 Bluetooth®
|
İşlemci : AMD - Ryzen™ 9 5950X | Ekran Kartı : Asus Rog Strix RTX 3080 OC | Monitör : LG UltraGear™ 27" 27GN950-B 4K 144 Hz 1 Ms Nano IPS Gaming | Anakart : Asus Rog Crosshair VIII Formula | Ram : Gskill Trident Z Neo 64 gb(4x16GB) 3600 MHZ CL16 | SSD : Samsung 980 Pro 500GB 6900/5000MB/s PCI-e 4.0 NVMe M.2 | SSD : XPG 2TB GAMMIX S50 5000/4400MB/s PCI-e 4.0 NVMe M.2 | Kasa : Asus GX601 ROG Strix Helios Black | Sıvı Soğutma : Asus Rog Strix LC360 | Fan : 7 x Cooler Master MF120 Halo ARGB | PSU : Asus Rog Thor 1200w 80+ Platinium RGB | Kulaklık : Corsair Void Pro RGB Wireless Dolby 7.1 | Klavye : Steelseries Apex 7 | Mouse : Steelseries Rival 650 | Mouse Pad : Steelseries QcK Prism Cloth XL | Hoparlör : Logitech Z207 Bluetooth®
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 96
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 12.481 (Bu ay: 202)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware