Pwm Fan çoklayıcı ile Tek 4 pin anakart çıkışına 10 Fan bağlanır mı?
-
-
Fan çıkışları genelde max 1 amper veriyor. Ona göre hesabını yapıp çoklamayı yap aksi takdirde en iyi ihtimalle fan çıkışı yanar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 22 Kasım 2020; 19:44:33 > -
Benim anakartım kaç amper veriyor acaba? Asusun sitesine baktım göremedim.
-
kasanız nedır?
hub alın 1 adet yada 2 adet ona bağlayın.
anakarta o kadar yuklenmeyın :)
-
hub alıcam zaten de 10 port sipariş vermiştim. Duruma göre onu değiştiricem. Ama aklıma takılan bir soru var. bu 10 port-8 port pwm fan çoklayıcılar satılıyor. Anakartların çıkış amper değeri ortalama 1 dedi arkadaş. Takcağımız fanın ortalama 0.33 amper çektini düşünürsek. Bu 10 portlu pwm fan çoklayıcının 10 portunu nasıl kullanıyorlar? Max. 3 fan bağlayabiliyoruz bu hesaba göre. 7 port boşta mı kalması gerekiyor? Eğer öyleyse neden 8-10 port üretiliyor bu ürünler?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derXum -- 22 Kasım 2020; 20:12:4 > -
quote:
Orijinalden alıntı: derXumhub alıcam zaten de 10 port sipariş vermiştim. Duruma göre onu değiştiricem. Ama aklıma takılan bir soru var. bu 10 port-8 port pwm fan çoklayıcılar satılıyor. Anakartların çıkış amper değeri ortalama 1 dedi arkadaş. Takcağımız fanın ortalama 0.33 amper çektini düşünürsek. Bu 10 portlu pwm fan çoklayıcının 10 portunu nasıl kullanıyorlar? Max. 3 fan bağlayabiliyoruz bu hesaba göre. 7 port boşta mı kalması gerekiyor? Eğer öyleyse neden 8-10 port üretiliyor bu ürünler?
Gücü de pwm çıkışından mı alıyor o çoklayıcı yoksa molex/sata falan mı?
Gücü ayrı kablodan alıp, anakarta sadece sensör bağlantısı olacaksa o zaman sıkıntı olmaz.
-
Sata bağlantısı var. Aşağıdaki ürün. Sorun olmaz mı bu şekilde?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derXum -- 22 Kasım 2020; 20:58:28 > -
Yardımcı olun da netleştireyim şu konuyu arkadaşlar. Ona göre ürünün siparişini iptal edeceğim ya da etmeyeceğim.
-
güç girişini sata portundan alıyor. Hiç bir problem olmaz. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: derXumYardımcı olun da netleştireyim şu konuyu arkadaşlar. Ona göre ürünün siparişini iptal edeceğim ya da etmeyeceğim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Anakartınızın kullanıcı kılavuzunun 21. sayfasında fan bağlantılarına ilişkin detaylar var. H_AMP_FAN bağlantısı 3 Amper, 2000 RPM altı fanlar genelde 0,10-0,20 Amper güç çeker.
-
o hub işini görür, yanında gelen kabloyu anakarttaki herhangi bir fan girişine tak, sata güç kablosunu da tak. sonra 1. porttan başlayarak fanları hub'a tak.
-
Tamamdır. Peki sıvı soğutucu fanlarını CPU_OPT çıkışına bağlayıp, Kasadaki diğer fanları CPU_FAN çıkışına mı bağlasam? Onlar bios ayarı yapmadan otomatik ayarlıyor galiba fanları. H_AMP çıkışı max 36 w görünüyor. Sıvı soğutma pompası çıkışıyla aynı değerde. Üreticiler AIO_PUMP çıkışını otomatik maksimum değerde çalıştırıyor diye biliyorum. H_AMP çıkışı da aynı görünüyor. Kasa fanları için uygun değil mi acaba ? Ya da sizce nasıl yapayım bağlantıyı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derXum -- 23 Kasım 2020; 2:13:15 > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 23 Kasım 2020; 5:48:5 > -
Keşke önce konuyu okusaydınız hocam :) Çoklayıcı tavsiyesi değil konu.
-
Satın aldıysan ilk mesjı düzeltseydin, neyse.
Aldığın arctic fan çoklayıcının sorun oluşturması için bir sebep yok.
GÜcü sata'dan alıyor sonuçta.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X