Merhaba, laptopta çift SSD kullanıyorum (2 TB samsung ve 1 TB başka bir marka).
2 ay öncesine kadar;
2 TB samsung (ekteki fotoda görünen şu an ki E diski) windows 10 yüklü ve diğer 1 TB (ekteki fotoda görünen şu an ki C diski, windows şu an buradan başlıyor) yedek depolama olarak kullanıyordum. 2 TB SSD'yi söktüm (herhangi bir şekilde sıfırlamadım, ayar yapmadım veya başka bir PC'ye takmadım sadece söktüm :) ). Yedekleme olarak kullandığım 1 TB SSD'ye W11 yükledim ve 2 ay bu şekilde kullanmak zorunda kaldım.
Şimdi şunu yapmak istiyorum, 2 TB SSD içerisinde halihazırda aynı PC'de daha önce kullandığım W10 yüklü olduğu için tekrar aynı şekilde kullanıma geçmek istiyorum. Yani bilgisayarım 2 TB SSD içindeki eski w10 üzerinden başlasın istiyorum.
Daha önce çift işletim sistemi kullandığım olmuştu MBR ayarını tekrar mı yapmamız gerekiyordu nasıl bir şeydi hatırlayamadım ve bulamadım google üzerinden. O yüzden taze bilgi ve güncel tecrübeli arkadaşlardan bir yol sunmalarını rica ediyorum.
Olay örgüsü aşırı karmaşık görünüyor. Hatta fantezi gibi görünüyor. İş maksatlı yurt dışına çıkmam gerekti, içinde önemli bilgilerimin olduğu 2 TB SSD'mi yanıma aldım lazım olur diye. PC'yi ailem kullansın diye Türkiye'de bıraktım temiz bir w11 yükledim. Böyle bir olay :) Doğru yerde mi açtım tam emin olamadım, doğru değilse taşınmasını rica ederim.
DİSKLER;
DİSK E;
SİSTEM YAPILANDIRMA BÖLÜMÜ;
w11 kasma sorunu
Arkadaşlar Monster Tulpar T7 kullanıcısıyım. W10 home kurulu olarak satın aldım yaklaşık 6 aylık bir laptop. W11 yükseltmesini yaklaşık 1 ay önce yaptım. Şuanda masaüstünde pc boşta beklerken bile inanılmaz kasmalar oluyor. Monsterbook sorunun w11 işletim sistemi sürümünden kaynaklı olduğunu söylediler ve laptopunuzu bize gönderin biz yapalım dediler. Durumum şuanda buna müsait değil. Bugün artık kasmalardan mavi ekran hatası almaya başladım. Bu sorunu çözmek için nasıl bir yol izleyebilirim. W10 temiz kurulum yapmak en iyi çözüm gibi görünüyor yalnız bunu yapmak istemiyorum çok fazla kurulu uygulama ve oyun var yaklaşık 500gb kadar. Bunları tekrar kurmakla vakit kaybetmek istemiyor. Bu sorun için alternatif çözüm var mı acaba? sistem özelliklerimi aşağıya bırakıyorum...;
Intel® Comet Lake Core™ i7-10875H 8C/16T; 16MB L3; 8GT/s; 2.3GHz > 5.1GHz; 45W; 14nm
Mobile Intel® HM470 Chipset
nVIDIA® GeForce® RTX3070 Max-Performance 8GB GDDR6 256-Bit DX12
17,3" QHD 2560x1440 165Hz %100 sRGB IPS Mat LED Ekran
64GB (2x32GB) DDR4 1.2V 2933MHz SODIMM
1TB INTEL 660P M.2 SSD PCIe 3.0 x4 (Okuma: 1800 MB/s - Yazma: 1800 MB/s)
Windows 10 Home SL Lisans 64-Bit
Arkadaşlar başlıkta da belirtmiş olduğum konuda çok araştırma yaptım internette başka sitelerde verilen çözümler youtube videoları bir çok yol denedim ama çözüm sağlanamadı. Sorunum şu şekilde gerçekleşiyor:
Need for Speed Most Wanted oyununun farklı setuplarını yamalarını vs. kurdum aynı hatayı aldım.
Lords of The Rings War in The North oyununun farklı setuplarını yamalarını vs. kurdum aynı hatayı aldım.
Call of Duty WWII Shadow War oyununda herhangi bir sorun yaşamıyorum.
FarCry5 oyununda herhangi bir sorun yaşamıyorum.
Haricinde herhangi bir programda sorun yaşamıyorum.
Aldığım hata;
- Nvidia GTX 1050 Notebook Windows 10 x64 ekran kartı sürücüsü:
2- Windows 10 Home orjinal lisans satın aldım ve windows güncel:
3- Sistemim güncel:
4- Microsoft Visual C++ en son güncel:
5- .NET Framework 4.8 en son güncel:
6- DX12 güncel:
Arkadaşlar durum bu şekilde. Bu durumu takıntı yapmaya başladım göremediğim veya eksik yaptığım bir şey var. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Not:Konuyu umarım doğru yere açtım.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 873 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun