Merhaba,
Monster Abra a5 V11.1 kullanıyorum ve klavyesinden çok memnunum. İşyerinde ve ileriye dönük olarak alacağım masaüstü bilgisayarlarda kullanmak için benzeri bir hisse sahip klavye arıyorum yardımcı olabilecek, önerisi olanlar yardımcı olabilir mi?
Laptop klavye model numarası: CVM15F2600J430M
Kullanmamış olanlar için: lowkey ancak mekanik klavyeyi hafiften benzeyen, belirli bir yükseklikten sonra tık diye veri iletimine başlayan bir tuş tasarımına sahip. Zannımca tuş takımı ve plastik ana tuş devreleri arasında fiziksel bir kaldıraç benzeri sistem var. Verdiği hissi o nedenle verdiğini düşünüyorum.
Direk mekanik al diyecek arkadaşlar için: maalesef ki mekanik klavyelerin hissi biraz fazlaymış gibi hissettiriyor ve sesi sevmiyorum çat çat ses rahatsız ediyor.
Şimdiden teşekkürler.
IR2101 ve IRF3205 kullanarak H bridge devresi kurmak
Merhabalar, elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Proje olarak H bridge ve arduino SPWM kullanarak bir dc to ac devre tasarlamam ve yapmam gerekiyor. Bunun için arkadaşlarımla araştırarak mosfet olarak IRF3205 ve gate driver olarak ise IR2101 kullanma kararı aldık. Ancak şu sorunla karşılaşıyoruz: 2101 çiftlerinin output bacaklarından birisinden ekteki 2. sinyali (mavi) alırken diğerinden 1. sinyali (sarı) alıyoruz. Bunun olması gereken hali ise şu şekilde; Birbiri ile 180 derece faz farkına sahip iki sinyal elde etmek. Burdaki sorun nedir nasıl çözerim veya herhangi bir tavsiyesi olan varsa lütfen yazın. Bu konuda çok bir bilgiye sahip olmadığım için bana oldukça faydası dokunacaktır. Şimdiden teşekkürler.
Ek: Devrenin şeması tek fotoğraf olarak elimde yok ancak şu şekilde açıklayabilirim. Aşağıdaki linkteki fotoğrafta 3 fazlı bir ac yapılmış ve bu 3 fazın her biris, için half bridge kullanılmış. Ben ise full bridge ile tek fazlı bir devre yapacağım ve her 2 mosfet için 1 gate driver kullancağım. Elektronik bilgisi yeterli olanlar kastettiğimi anlamıştır ancak gelecekte bu devreyi tasarlamak için buraya uğrayacak kişiler için: devredeki mosfet'leri çapraz çiftler oalcak şekilde aynı gate driver'a bağlamak gerekiyor. Küçük bir araştırmayla nedeni anlaşılabilir (full bridge).
Düzenleme: Yukarıda kırmızı yaptığım kısım benim açıklama özürlülüğümden kaynaklanmış bir hatadır. @Gktupc sağolsun hatamı düzeltti olması gerekn şu şekilde: devre full bridge ancak 2 adet half bridge olarak bağlantılarını yapacağız. Her bir half bridge için ise 1 adet gate driver kullanılması gerekiyor.
Merhabalar arkadaşlar yaklaşık 5-6 ay kadar önce eve VC220-F3V almıştım ama malumdurki modemlerin performansı biraz hızlı düşüş yaşıyor, ev iki katlı olduğu için sıkıntı çıkmaya başladı bu yüzden modemi üst akta taşıyıp alt kata router koymak istiyorum önerileriniz varmı? (max 400-450₺ civarı bir bütçe düşünüyorum). Türknet kullanıyorum online işlemlerde download 16.6 upload 1.42 olarak görünüyor. Şimdiden teşekkürler
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 806 (Bu ay: 26)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware