7800x3d işlemci için anakart önerisi
Merhaba arkadaşlar
8.5 - 9k bandında işlemciyi performansı ile kullanacağım ileride gerekirse overclock yapabileceğim anakart arıyorum. yetersiz kalacağını düşünürseniz çok uçuk fiyatlar haricinde bütçeyi arttıracağım önerilerde yapabilirsiniz.
Yeni sistem için power supply önerisi
Merhaba arkadaşlar
Anakart : MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi
İşlemci : AMD 7800x3d
Ram : DDR5 Gskill 2x16 5600mhz cl28
Ekran kartı : Zotac GTX RTX 3070 Twin Edge
Power Supply : ?
Şu an elimde FSP Hydro GSM Lite Pro 650W 80+ Gold power supply mevcut bu yeterli olur mu ? W yükseltmem gerekir mi tavsiyelerinizi bekliyorum.
yeni aldığım anakarta elektrik gitmiyor
Merhaba donanımhaber ailesi
Yeni sistem toplamak için parça satın aldım. Asus Prime X670-P anakart ı da yeni aldım fakat power supply den gelen 2 güç kablosunu anakarta takıyorum hiç elektrik gitmiyor anakarta. ( çok dişli olan geniş kablo ve işlemcinin sol üstünde bulunan 2 kablo)
Sebebi ne olabilir? deneyerek bulamıyorum. power supply baska anakarta taktıgımda direkt led ışıklar yanıyor güç veriyor ama bu sistemime bağlayınca elektrik vermiyor. Şu an işlemcim gelmediği için işlemcisiz deniyorum bildiğim kadarıyla işlemci olmasa da güç vermesi gerekiyor anakarta.
Parça bilgilerim şöyle;
Anakart : Asus Prime X670-P
İşlemci : AMD 7800x3d(henüz gelmediği için takılı değil)
Ram : DDR5 Gskill 2x16 5600mhz cl28
Ekran kartı : Zotac GTX RTX 3070 Twin Edge
Power Supply : FSP Hydro GSM Lite Pro 650W 80+ Gold
Bir de merak ettiğim konu bu PSU bu sistem için yeterli olur mu ? PSU yu da yeni almıştım sonradan DDR5 e upgrade etmek isteyince daha yüksek watt psu almadım yeni oldugu için.
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 1.354 (Bu ay: 9)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware