Şimdi Ara

yeni aldığım anakarta elektrik gitmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni sistem toplamak için parça satın aldım. Asus Prime X670-P anakart ı da yeni aldım fakat power supply den gelen 2 güç kablosunu anakarta takıyorum hiç elektrik gitmiyor anakarta. ( çok dişli olan geniş kablo ve işlemcinin sol üstünde bulunan 2 kablo)

Sebebi ne olabilir? deneyerek bulamıyorum. power supply baska anakarta taktıgımda direkt led ışıklar yanıyor güç veriyor ama bu sistemime bağlayınca elektrik vermiyor. Şu an işlemcim gelmediği için işlemcisiz deniyorum bildiğim kadarıyla işlemci olmasa da güç vermesi gerekiyor anakarta.

Parça bilgilerim şöyle;

Anakart : Asus Prime X670-P

İşlemci : AMD 7800x3d(henüz gelmediği için takılı değil)

Ram : DDR5 Gskill 2x16 5600mhz cl28

Ekran kartı : Zotac GTX RTX 3070 Twin Edge

Power Supply : FSP Hydro GSM Lite Pro 650W 80+ Gold

Bir de merak ettiğim konu bu PSU bu sistem için yeterli olur mu ? PSU yu da yeni almıştım sonradan DDR5 e upgrade etmek isteyince daha yüksek watt psu almadım yeni oldugu için.

• anakartın sağ altındaki güç pinlerini kısa devre yaptırıp dener misiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @LGR9 tam olarak yerini bilmiyorum bir ismi falan var mı anakart fotoğrafından bakıp bulabileceğim? teşekkürler yorumunuz için.

• berkaanx B kullanıcısına yanıt

power tuşunu taktığın pinler işte.

sen güç gelip gelmediğini nasıl test ettin ki?

• farklı bir pin daha var zannettim pardon. hem power butonunu takarak çalıştırmayı denedim hem de tornavida yardımı ile açmayı denedim ikisinde de yemedi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.