Askerlik tecil ettirme
Beyler askerliğimi E - devletten tecil ettireceğim ancak aklımda soru işaretleri var. E - devletten askerlik ertelemeye tıkladığımda karşıma çıkan bilgilendirme yazısı çıktı. Okuyup kabul ettikten sonra bu sefer karşıma okul bilgileri çıktı ( En üst seviyedeki öğrenim bilgileriniz diye) altta okul adım yazmıyor. Sadece mesleki ve teknik Anadolu liseleri yazıyor. Bölüm adında, bölümüm yazmıyor "diğer" yazıyor, bir de mezuniyet tarihim yazıyor. Okul adım, bölüm adım yazmayınca kaydet tuşuna basmaya tereddüt ettim. Bilgileriniz doğruysa kaydete basın diyor, orada yazan bilgilere göre erteleme olacakmış. Bassam bir şey olur mu? Çünkü attığım fotoğraftaki gibi (bir şey doldurmadım ancak) sorun çıkmasından korkuyorum. Fotoğraftaki gibi şubeye gitsem daha iyi mi olur? Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Youtube'un arapça yazısı
Youtube'un Arapça reklamlar göstermesini falan gördüm ancak bir de anket kısmında soruyu Arapça yazmışlar galiba. Arapça bilmiyorum ki, neye göre o kutucukları işaretleyeyim. Buna bir düzenleme getirilse ama nerdeee... Gerçi düzenlemeden çok bunları tamamen kaldırsınlar ancak yapmazlar herhalde.
Bina dışındaki klimalar
Bunlar ne işe yarıyor, küçüklüğümden beri merak etmişimdir.
Beyler eve internet bağlatacağız, Kablonet mi yoksa Superonline mı bağlatsam karar veremedim. Kablonet'in VDSL altyapısı var, Superonline'nın ADSL. Şimdi diyeceksiniz belki, tabiki Kablonet diye ancak Kablonet'te modem sorunu, bazı sitelere girememek varmış. Modemle uğraşmak istemiyorum ve router alma işleriyle, macera olur benim için. Bu maceraya şimdilik çıkmak istemiyorum. Zaten modemden de anlamam, Routerdan da. Çünkü ilk kez bağlatacağımız için cahil kaldım bu konularda. İnternet paketleriyle İnternete bağlanıp durdum maalesef. Neyse öneriniz, tavsiyeleriniz neler?
Youtube ses parçası
Bu ses parçası şeysi nedir, bileniniz var mı?
Youtube Premium ücretsiz deneme 2 ay olmuş.
Ama deneme yapmak istediğimde 30 Ağustos'tan önce iptal edersen ödeme almayız diyor. Belki 1 Temmuz'dan itibaren geçerlidir.
Edit: 30 Haziran 2022 - 31 Temmuz 2022 arası geçerli.
Sanal kart ve kredi kartı konusu
Beyler alışverişlerde kullanmak için sanal kart kullanmak istiyorum ancak bunun için kredi kartı gerekiyor. Ben şimdi kredi kartı açtırsam limit nasıl olacak. Limiti maaşa vs. göre belirliyorlar. Ben yakında çalıştığım yerden çıkacam. Bu iş nasıl olacak? Papara hesabımı açsam acaba? Onda da mı işler aynı?
Ketoral şampuanı illa sabah mı kullanmalıyız?
Beyler, geçen hafta saçımda seboreik dermatit olduğunu öğrendim. Eczacı mı yoksa doktor mu öyle yazdırdı tam bilmiyorum ancak şampuan kutusunun üstünde "haftanın 3 günü sabah deri ve saçlı derinin rahatsız bölgeleri üzerine 5 dk kadar uygulayın" diyor. Benim aklıma takılan şu, şampuanı illa sabah mı kullanmalıyız? Öyle daha mı etkili olur, ne olur yani? Bunu eczacıya sorsam daha iyi olurdu ancak aklıma gelmedi. Bu dermatiti yaşayan ve bu şampuanı kullanmış olanlar bilgi verebilir mi?
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 386
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 14.264 (Bu ay: 135)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 385 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic