Astra h benzinde stop etme sorunu
Merhabalar arkadaşlar. Şu an 160 bin kmde olan astra h 1.6 axer benzin-lpg aracıma geçen Mayıs ayında bakım yaptırıp lpg enjektörlerini değiştirdiğimden bu yana bir çok sorun yaşadım.
Öncelikle araç lpgye geçerken şiddetli sarsılmaya başladı, ancak bir süre kullanınca bu durum azaldı ve geçti. Sonra aracın çekişten düştüğünü farkettim. Yakıt tüketimi lpgde arttı. Sabahları ara ara çiğ benzin kokusu gelmeye başladı. Daha sonra bir lpg ayarı daha yaptırdım. Performans bir tık arttı tüketim biraz daha iyi oldu. Bu şekilde bir süre kullandım. Ancak burada dikkatimi çeken başka bir durum aracı bir süre sadece benzinde kullanınca lpgye geçişte sarsıntılar daha belirgin oluyor, sadece lpgde bir süre kullanınca ise azalıyor.
Normalde sabahları işe giderken aracın rölantide ısınıp lpgye geçmesini beklerim, yazın sabahları hep böyle kullandım. Ancak bir kaç defa işim acele olduğundan doğrudan benzinle hareket ettim, aracın düşük hızlarda 2. vitese atınca stop etmeye çalıştığını ve gaz yemediğini farkettim. Havaların soğuduğu bu günlerde bu durum daha belirgin oldu; sabah benzinde kullanımda motor soğukken aracım kasislerden geçerken stop etmeye başladı, tekrar marş almakta da zorlanıyor.
Diğer taraftan motor sıcakken aracı benzinde kulanırken dahi rölantide teklemeler ve öksürmeler olduğunu farkettim ama sabahları olduğu gibi düşük hızda stop etme tekleme yok. İşin tuhaf tarafı araç rölantide ısınıp lpgye geçince bu sorunları yaşamıyorum, çalışma normal, stop etme yok.Ateşleme sistemiyle ilgili bir problem olsa lpgde de aynı sorun olurdu ancak motor sıcaklığı 50 civarı iken benzinde stop ediyor tekliyor, lpgde kullanınca ise sorun yok.
Lpg ayarına bağlı zengin fakir karışım tarzı bir durum desem üç defa ayar yaptırdım, Kayseride Lanzirenzo servisinde bile gösterdim, bilgisayara bağlayınca sorun yok. Bu durumda aklıma gelen ilk sorun benzin pompası. Ancak şunu da belirteyim motor sıcakken uzun yolda ara sıra benzine alıyorum, devirlenme hızlanma fena değil. Bu durumun sadece sabahları olması dikkatimi çekti, sizin görüşleriniz nedir?
Lastik yönü doğru mu?
Merhabalar arkadaşlar. Bugün kış lastiğimi değiştirerek Bridgestone Turanza t005 205 55 16 yaz lastiklerimi taktırdım. Ancak lastikçi bana biraz özensiz geldi, aşınmış olanları arkaya takalım falan demeden hepsini karışık taktı. Ben de meşgul olduğum için üstünde duramadım. Ancak sonradan bu lastiklerin desen doğrultusu kafama takıldı. Hepsinde outside yazıyor sorun yok ama acaba sağdaki sola soldaki sağa takılsa farkader mi? Çünkü desenler bana farklı göründü, direction yazısı da yok, işin içinden çıkamadım. Daha iyi değerlendirilmesi için resim yüklüyorum. Resimler sırasıyla sol ön, sol arka ve sağ arka sağ ön şeklinde sıralı. Sizce bir yanışlık var mı?
Opel Astra H 2013 HB rampada kalkış sorunu
|
Yüksek kmli Audi A3 alınır mı?
|
Kaza geçirdim
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.724 (Bu ay: 300)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası