Bilgisayarın Kendi Kendine Yeniden Başlatması
|
Paco Rabanne İnvictus Muadili
|
Yan Ayna İç Plastik Hasarı
|
Realme 8, Samsung M23 ve Samsung M33 Karşılaştırma
|
World, Maximum, Bonus ve Axess Karşılaştırma
|
Ziraat Bankkart vs Kuveyt Türk Sağlam Kart
Merhaba arkadaşlar,
Uzun yıllardır Enpara kredi kartı kullanıyorum. Kampanya olmaması, sonradan taksitlendirme tutarının 3000 TL'ye kadar olması ve ayda 3 hak olması gibi sebepler dolayısıyla alternatif kart arayışı içindeyim.
Sizce Ziraat Bankkart' mı daha mantıklıdır yoksa Kuveyt Türk Sağlam Kart mı? Bankkart'ın aidatı olduğunu, Sağlam Kart'ın aidatsız olduğunu biliyorum. Limitin bölünmesini istemediğim için ikisinden birini seçip yüksek limitle ana kart olarak kullanmayı düşünüyorum.
Kredi Kartı Öneri ve Avantaj Karşılaştırma
Merhaba arkadaşlar, hangi kredi kartlarının bana en çok fayda sağlayacağı hakkında fikir ve önerilerinizi almak istiyorum. Bunu değerlendirebilmeniz için öncelikle kendi harcama alışkanlıklarımdan ve şu anda kullandığım kartlardan bahsedeceğim.
ÖZET: Aylık ekstresi 3000-4000 TL olan, seyahat harcaması olmayan birine aidatlı aidatsız farketmez hangi kredi kartlarını önerirsiniz?
Her ay market alışverişi, faturalar ve Netflix vb. üyelik ödemelerim oluyor. Neredeyse her ay akaryakıt alışverişim oluyor ancak eskisi kadar araç kullanmıyorum bu sebeple ayda yarım depo belki de daha az diyebiliriz. Yaz tatilinde yolculuk olursa bu artabilir. Arasıra internet (Trendyol, Hepsiburada, Amazon vb.) üzerinden düşük tutarda e-ticaret alışverişlerim oluyor. Yıl içinde birkaç defa giyim alışverişim oluyor, genelde LCW, Defacto, Mavi vb. gibi uygun yerleri tercih ediyorum. Nadiren de olsa bazen yüksek tutarda beyaz eşya, koltuk vb. alışveriş ihtimali olabilir. Otobüs, uçak vb. seyahat harcamalarım olmuyor. Ayda genelde 3000-4000 TL ekstre ödüyorum.
Şu kredi kartlarına sahibim:
1) Yapıkredi Adios / World Eko
En çok bu kartı kullanıyorum. Eko üzerinden Adios çıkarttığım için aidat ödemiyorum, bol taksit yapıyor. World puan kampanyaları genelde yüksek harcama gerektiriyor, pek puan kazandığım söylenemez. Bunun sevmediğim yanı bazı platform üyelik ücretlerini ve alışverişlerini (Steam, Discord vb.) TL ile ödenmesine rağmen ödeme ekranında yazan miktardan fazla çekiyor. Anladığım kadarıyla bunun için yurtdışı ödeme yani döviz kaynaklı olmasını sebep gösteriyorlar ancak bildiğim kadarıyla Yapıkredi hariç diğer kartlar ekranda kaç TL yazıyorsa o tutarı çekiyor. Yüksek tutardaki harcamalarda taksit dolayısıyla bu kartı kullandığım için limiti en yüksek kartım bu. 48000 TL limitim var. Bu kadar limite ihtiyacım olmamasına rağmen şimdilik durum böyle.
2) Enpara
EFT vb. hiçbir işlemden ücret almadığı ve sonradan taksitlendirme sağladığı için kullanıyorum, aidat yok. Sadece MTV ödemesi ya da taksit yapılamayan sürpriz harcama vb. çıkması durumunda bu kartı kullanıp sonradan taksit yapıyorum. Bunun haricinde puan veya kampanyası olmadığı için bu kartı sadece taksitlendirme gerektiğinde kullanıyorum. Ancak ayda 3000 TL taksitlendirme sınırı yakın zamanda sorun olmaya başlayabilir gibi geliyor. 3000 TL limitim var.
3) Akbank Free (Axess)
Bu kartı nadiren kullanıyorum, aidat yok. Akbank, kartını az kullanan müşterilere daha çok kampanya sunuyor gibi geldi. Kullanmadığım için arasıra bana puan veriyor, ya da 100 TL harca 30 kazan gibi kampanyalar sunuyor. Sadece bunlar geldiğinde kullanıp bırakıyorum. Limiti çok düşük, limit arttırma talebimi sürekli reddediyorlar. 1000 TL limitim var. Akbank'ın aidatlı kartlarının avantajları nasıldır bilmem.
4) Vakıfbank World Platinum
Maaş bankam olduğu için bu kartı verdiler, aidat yok. Kredi kartı limitim dolu olduğu halde yüksek limitle bu kartı verdiler. Henüz çok kullanma şansım olmadı. Yapıkredi Adios mu daha avantajlıdır yoksa bu mu henüz karar veremedim ancak gördüğüm kadarıyla Yapıkredi'ye göre farklı kampanyaları olabiliyor. 27000 TL limitim var.
5) Ziraat Bankkart
Yakın zamanda internetten telefon alma durumum var. Bu ve bunun gibi alışverişleri sonradan taksitlendirmek için bu karta başvurdum ancak düşük limitte verdiler, henüz hiç kullanmadım. Aidatlı tek kartım bu ancak aidatı düşük. Enpara gibi sonradan taksitlendirme yapıyor olması güzel. Ayrıca Enpara'nın aksine 5000 TL'ye kadar taksit yapıyor ve harcama sayısı limiti yok. Ancak en fazla 4 taksite bölüyor. 5000 TL limitim var.
İlgilendiğim kredi kartları:
- Garanti Bonus Flexi:
Netflix vb. üyelik ödemelerini yapıp kampanya sayesinde her ay 40 TL geri almak ve diğer kampanyalara katılmak için başvurmuştum ancak limitim dolu olduğu için kart vermediler. Gördüğüm kadarıyla bol kampanyası var. Garanti'nin aidatlı kartlarının avantajı nasıldır bilmem.
- Kuveyt Türk Sağlam Kart:
Tıpkı Ziraat Bankkart gibi bunu da sonradan taksitlendirmek için almak istedim ancak limitim dolu olduğu için kart vermediler. Ziraat Bankkart'ın aksine 15000 TL'ye kadar 5 taksit yapıyor. Hangisi daha mantıklıdır bilmem.
- Halkbank Paraf:
Buna başvurmadım ancak şu anda diğer kartlara göre daha çok puan verdiği söyleniyor.
Yedekli olması açısından cüzdanda en az 2 kredi kartı olması mantıklı geliyor. Yüksek tutardaki alışverişler için bol taksit yapan 1 tane yüksek limitli kredi kartı olup diğer kartlar daha düşük limitte bırakılıp kampanyalardan faydalanmak için de kullanılabilir. Ancak telefon vb. alışverişlerin sonradan taksitlendirilmesi için de yüksek limitli kart lazım. Bunun için Ziraat Bankkart mı daha mantıklıdır yoksa Kuveyt Türk Sağlam Kart mı bilmem.
Sonuç olarak sizce hangi kredi kartlarını kullanmam avantajlı olur? İllaki aidatsız kredi kartı kullanacağım diye bir durum yok, güzel puan veriyor aidat ödemeye değer, zaten parasını çıkartıyor dediğiniz kart varsa yazabilirsiniz. Buna ek olarak limitlerim dolduğu için yeni kart başvurularım genelde limit yüzünden red oluyor. Yapıkredi Adios ve Vakıfbank World Platinum ikisi de World olduğu için birini iptal edip diğerinin de limitini düşürüp yeni kartlara başvuru yapabilirim. Bunu yaptıktan sonra yeni başvurumun yine de red olması ve limiti boşu boşuna düşürmüş olma ihtimalim de var tabiki.
Uzun yazdım ancak genel olarak kredi kart avantajlarını karşılaştırma amacıyla bildiklerinizi öğrenmek ve tavsiyelerinizi almak isterim. Hangi kredi kartlarını nasıl kullandığınızdan bahsederseniz memnun olurum. Teşekkürler.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 108
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.419 (Bu ay: 633)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 26 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar