Merhaba sevgili üyeler. 12 senelik dizüstü bilgisayarımın sağlam 1 parçasının kalmaması üzerine yeni bir bilgisayar almak için araştırmalar yaptım.
Bu dövizle bilgisayar alınmaz fakat her geçen gün fiyatların artması çok canımı sıkıyor.
Örneğin dün 7.700 liraya alacağım notebook daha bu sabah bi anda 9.950 lira oldu şok içinde uyandım.
Bu yüzden de aşağıdaki gibi bir tablo yaptım.
Kullanım Alışkanlıklarım: Adobe (Premiere&İllustrator) + Office + Web
Not: Oyun 1. sırada değil göreceğiniz gibi fakat canım isteyince en kötü ETS2 oynamak isterim. Ki dahili ekran kartı olmalarına rağmen iyi sonuç veriyorlar özellikle Ryzen olanlar.
Bu ürünler arasında kararsız kaldım. Msi güzel gözüküyor fakat daha önce hiç deneyimim olmadı. Lenovo idepad 5 de iyi kısacası karasız kaldım. Yardım edin!
Nakit param yok fakat Amazon Yapı Kredi kartlara faizsiz taksit yapıyor. Enflasyonun olduğu yerde faizsiz taksitle kürdan bile alırım.
Not: Huawei laptoplar çok güzel fakat normal kullanımda fan sesi sorunu oluyormuş. O yüzden soğudum.
Beats Executive vs Sennheiser 440BT vs Bose QC25
|
Laptop Ekran Bozulması
|
2 adet netflix ortagı aranıyor
4 aydır kullandığımız bir hesaptan 1 ortağımız ayrıldı. Grup kurallarına uyacak, şifreyi eşe-dosta vermeyecek güvenilir bir ortak arıyorum. Ödemeleri de her ay 10TL olarak alıyorum.
Özelden veya baris@barisbozkurt.com adresine e-posta yollayarak yazabilirsiniz.
Markaların ajanda kalem gibi ürünleri
Arkadaşlar promosyon mu deniyor eşantiyon mu deniyor tam bilmiyorum fakat markaların dağıttığı bu ajanda kalem gibi ürünleri tuhaf bir şekilde çok seviyorum. Siz de seviyor musunuz ve nasıl bulabilirim?
Evden Para Kazanma Yolları
Arkadaşlar yazmak istediğiniz çeşitli şeyleri bir rehber şeklinde buraya yazmanızı istiyorum. Örnek olarak freelence tasarımcılık, borsa, e-ticaret bu gibi bilgilerinizi herkese ilham olmak için yazabilirsiniz.
Arkadaşlar eski bir diske "Manjaro KDE" kurdum ve bilgisayarımda çalışıyordu. Fakat disk eski olduğundan yavaş çalıyordu (4 Dakikada anca açılıyordu bilgisayar). Bunun üzerine eski diski söktüm ve aktif olarak kullandığım "Windows 10" kurulu diskime dual boot olarak windows yanına "Manjaro kurmak istedim. 3 gündür uğraşıyorum her yolu denedim ama bir türlü dual boot yapamadım.
Boot ekranı çıkıyor Manjaro USB üzerinden açılıyor kur diyorum boş bıraktığım yerlere bölüştürmeler yapıyorum. 30 gb root için 100 gb home için 8 gb swap için (bir yöntemde iste 512mb /boot FAT32 için ayırmıştım). Tüm kurulumlar bitiyor tekrar başlat diyorum ve tekrar başlatınca flash bellek üzerinden kurulum ekranı tekrar çıkıyor.
Ve bazı videolarda Windows başlatıcısı var 100 mb FAT32 onun üzerine "/boot/efi" şeklinde kuruyorlar ama bende sadece /boot gözüküyor "/boot/efi" olarak kendim yazıyorum sonuç olarak kurup yeniden başlat diyince "Welcome to Manjaro" ekranına geliyorum.
"Welcome to Manjaro" ekranına gelip bilgisayarı düğmesinden kapatıp flash belleği çekince ise direkt Windows açılıyor.
Bios modu : UFEİ
Windows 64 bit
Format USB'si : GPT UFEI FAT32
Secure boot kapalı ve sata ACHI'de.
Tüm bu işlemler olduktan sonra Windows açılınca disk yöneticisine bakıyorum Manjaro kurarken diskleri nasıl bölüştürmüşsem aynı şekilde bölünmüş oluyor fakat hepsi %100 boş gözüküyor.
Dediğim gibi kurulumların hepsini yaptıktan sonra bu ekran tekrar çıkıyor.
Rufus'ta GPT Seçilmiyor
Arkadaşlar "Rufus'ta" falsh bellek yazdırıcam fakat gpt seçilmiyor nasıl seçebilirim.
Bilgisayardan Ses Gelmeyip Bios'dan Gelmesi
Arkadaşlar 3 yıl önce kulaklık jakı takılıyken kırıldı ve içinde kaldı zor bela çıkarttım ve bilgisayarın hoparlöründen ses gelmemeye başladı ama kulaklık takınca ses geliyor. Böyle kullanmaya devam ettim bugün de Bios'u karıştırırken açılış sesi seçeneğini kapalı olduğunu gördüm ve bunu açtım. Sonuç olarak bilgisayar açılırken hoparlörden açılış sesi çıkıyor fakat Windows açılınca Youtube'den falan bir şey açınca ses gelmiyor. Daha önce yaşamış yada uzmanı olan birisi yardım edebilir mi=
Windows'dan Linux'a geçmek
Arkadaşlar Windows 10 kullanıyorum hem sıkılma hem de tasarımını sevmediğimden dolayı güzel bir Linux'a geçeyim diye fikir oluştu. Bilgisayarda oyun oynamıyorum sadece Premiere Photoshop gibi Adobe ürünlerini kullanıyorum ve internetde takılıyorum. Bilgisayarım hafif eski bir laptop 2014'de almıştım. Asıl amacım yeni şeyler deneyip güzel bir tasarıma sahip olan (Mac tasarımı hoşuma gidiyor.) bir bilgisayara sahip olmak. Bunun yanında eski bilgisayarları Linux hızlandırıyor gibi bir şey de duydum.
Sistem Özellikleri:
Asus x552L
İntel i3 4010U 1.7 GHz
DDR3 4 GB Ram
NVidia 820M
Driver konusunda sorun yaşar mıyım diye diğer özellikleri de yazayım:
Wifi : Qualcomm Atheros AR956x
Bluetooth : Qualcomm Atheros Bluetooht 4.0
Dvd rom : MATSHITA UJ8FBS
Ses : Realtek High Defination Audio
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 32
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.365 (Bu ay: 49)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı