Monster abra a5 v19.4 Freedos boot mavi ekran
Monster abra a5 v19.4, laptopu Freedos olarak satın aldım fakat daha önce ki laptoplarım da veya bilgisayarlarımda basitce yaptıgım flash format olayını bunda yapamıyorum. Windows kuruluma baslayın sekmesinin gelecegi yerde tuhaf bir mavi ekran geliyor arkadaşlar. Windowsun kurulu oldugu flashımı taktıgımda fotograftaki gibi 1. sekmeye de flashı alsam 2. sekmeye de alsam tuhaf acık mavi bir ekranda kalıyor. Enter yapınca siyah ekran pır pır yapıyor. ESC yapınca tekrar bios ekranına atıyor. Laptopu sıfır aldım sorun ne olabilir bilgisi olan var mı ne youtube da ne forumlarda böyle bir sorunun çözümünü malesef bulamadım.
Ryzen 5 3600x vs Ryzen 5 5500
Arkadaşlar Forum da olsun sarı sitede olsun , ikinci el satan arkadaşların çoğu ryzen 5 3600x i l3 ön belleğinin 5500 ün iki katı olması sebebiyle ryzen 5 5500 ün sıfır fiyatında satmaya çalışıyor. Bu duruma hem bilgi edinmek hem bildiklerimi anlatmak için konu açtım. Youtube da bir kaç tane karşılaştırma videosu var. Aralarında ki mimari farkından dolayı ryzen 5 5500 ün Ryzen 5 3600x in üzerinde olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Peki bizim insanlarımızın Ryzen 5 3600x i 2bin bandında yani ryzen 5 5500 ün sıfır fiyatıyla aynı fiyatlara satmaya çalışmasın da ki amaç nedir. [5600 kullanıcısıyım]
Bios Açamıyorum. Gigabayte B450 m sh2
Arkadaşlar yakın zamanda ekran kartımı ramimi değiştirdim.
Gigabayte B450 m sh2 kullanıcısıyım temiz format atıp windowsu ssdye kurduktan sonra Pc açılışında max 5 saniye sonra pin ekranına geliyorum windows 10 home kullanıyorum.
Önceden gigabayte ekranında açılılşta bi 10 saniye felan kalırdı rahat rahat Del tuşu ile Bios a f12 ile boot ekranına geliyordum. Şimdi bu tuşları pc yi başlattıgım andan itibaren spamlamama ragmen bios ekranını açamıyorum. Pause Break ile de denedim sonuç alamadım.
Bir öneri okumustum
Arama yerine Msconfig yazıp tanımlama baslangıcını sectım yenıden baslattım pause break tusuna hızlıca bastım ekran gelince Del bastım girdim yazıyordu.
Ben bunu yaptıgımda pc iyice kitlendi pin ekranında pin kodu sorunu yeni pin tanımla vs geldi ne yaparsam yapayım o ekrandan gidemıyodum.
Güvenli moddan başlatıp sistem geri yükledim o şekilde kurtulabıldim yoksa işin sonu sistem sıfırlamaya kadar gidiyordu.
Yeni aldıgım ramler için xmp yapıcam bu yüzden biosa girmek istiyorum yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim :)
The best Rajko ever. |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 88
İkinci El Bölümü Mesajları: 68
Konularının görüntülenme sayısı: 6.019 (Bu ay: 86)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 22 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El