Şimdi Ara

Bios Açamıyorum. Gigabayte B450 m sh2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda ekran kartımı ramimi değiştirdim.

Gigabayte B450 m sh2 kullanıcısıyım temiz format atıp windowsu ssdye kurduktan sonra Pc açılışında max 5 saniye sonra pin ekranına geliyorum windows 10 home kullanıyorum.

Önceden gigabayte ekranında açılılşta bi 10 saniye felan kalırdı rahat rahat Del tuşu ile Bios a f12 ile boot ekranına geliyordum. Şimdi bu tuşları pc yi başlattıgım andan itibaren spamlamama ragmen bios ekranını açamıyorum. Pause Break ile de denedim sonuç alamadım.

Bir öneri okumustum

Arama yerine Msconfig yazıp tanımlama baslangıcını sectım yenıden baslattım pause break tusuna hızlıca bastım ekran gelince Del bastım girdim yazıyordu.

Ben bunu yaptıgımda pc iyice kitlendi pin ekranında pin kodu sorunu yeni pin tanımla vs geldi ne yaparsam yapayım o ekrandan gidemıyodum.

Güvenli moddan başlatıp sistem geri yükledim o şekilde kurtulabıldim yoksa işin sonu sistem sıfırlamaya kadar gidiyordu.

Yeni aldıgım ramler için xmp yapıcam bu yüzden biosa girmek istiyorum yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim :)

• Shift tuşuna basılı tutarak resrart yap başlattan. Oradan Gelişmiş Ayarlar Uefi Ayarları falan geliyor, yeniden başlar biosa girer.
  • Uefı seçenegi bende yok kartın uefı destegi yok sanırım. Biosum da en son yayınlanan sürüme güncel değil. Denedim ben bunu yazmayı unutmuşum :(

Klavyedendir 3.0 dan çıkar 2.0 a tak başka klavyeyle dene diyen var. 2. bir klavyem mevcut degil.

Monitördür diyen var dp den çıkartıp hdmı ile denedim acaba olur mu diye olmadı şimdi tv ye baglamayı deneyeceğim. Farklı monitör yerine tv hdmı baglantısı denedım yine aynı hız ışık hızında geçiyor anakart ekranı. bios açamadım yine.

Varsa başka çözüm önerisi olan sevinirim

Son olarak bios pili çıkar tak yapıp bios ekranı gelecek mi onu deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rajko -- 19 Ocak 2023; 10:47:39 >
  • ram uyumsuz olabilir hocam. Başka marka ram dene

• Çözdüm. Arkadaşlar bios pilini cıkar tak yaptım bir süre bekledikten sonra açtım ve beni bios ekranına attı , flasha başka pc den biosun güncel versiyonunu yüklemiştim biosu güncel versiyona alınca sorun çözüldü.Xmp den 3200 mhz ayarınıda yapıp tamamladım. Malesef gigabayte b450m sh2 anakartında en eski 2019 degil 2020-2021 arası gelen sürümünde sorun mevcut. Bununla ilgili recep baltaş bir yazı yazmış siyah ekranda kalıyor bu anakartı kullananlar problem yasıyor güncelleme gelmeli bir an önce diye. Bu sayede bu sorun çözülmüş oldu bilginize.

Ramler kingston furry rgb 3200 mhz 8xdual. İşlemci ryzen 2600 ve sistem şuan gayet sağlıklı çalışıyor. Herkese teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.