Tanklı Yazıcı mı Lazer Yazıcı Mı?
Ben home-office çalışan bir avukatım, ortalama günde 30-50 sayfa çıktı alıyorum, bir oturuşta yüzlerce sayfa yazdırdığım oluyor. %99 belge ve renksiz çıktı alıyorum, renkli ihtiyacım yok.
İnternet araştırmalarımda renksiz çıktı için lazer yazıcının ucuz ve hızlı olduğunu yazılmış, fakat fiyat karşılaştırması yaptığımda mürekkep yazıcının kat be kat daha ucuz olduğunu gördüm.
örneğin fiyatları yakın olan Epson Ecotank L3252 modeli ile HP LaserJet M111w modellerinin sarf maliyetlerini karşılaştırdığımda;
Epson Ecotankın 65ml bir şişe mürekkep fiyatı ortalama 300 TL ve 4500 sayfa baskı yapıldığı iddia ediliyor.
HP Laserjet'in kartuş fiyatı ortalama 600 TL ve 1000 sayfa baskı yapıldığı iddia ediliyor.
Bu haliyle sayfa başına maliyet tanklıda 0,06 TL iken lazerde 0,6 TL. arada 10 kat fark var.
10.000 sayfa siyah beyaz baskı maliyeti Tanklıda 666 TL iken lazerde 6.000TL, yani yazıcı fiyatı kadar.
lazer yazıcının tek avantajı öbürü dakikada 20 sayfa baskı yapması, tanklı olan dakikada 10 sayfa basıyor.
bunun da çoğu durumda sorun yaratacağını zannetmiyorum, ikisi de yeterli sayılar.
Tanklı olanda aynı fiyata renkli baskı imkanı da olmuş oluyor. benim gibi çok az alıyorsanız içindeki mürekkeplerle makine bozulana kadar renkli baskı imkanınız olur.
Şimdi, durum buyken, siyah beyaz ihtiyacı için neden muhakkak lazer yazıcı tavsiye ediliyor bunu anlamıyorum. ben mi bir şeyi kaçırıyorum yoksa tanklı yazıcı gerçekten çok mu iyi?
Tavsiye ve bilgilendirmelerinizi bekliyorum. Saygılarımla.
Dizüstü bilgisayar güç sorunu
Birkaç gün önce normal bir şekilde çalışan 1.5 yıllık notebook'umun bugün güç tuşuna bastığımda hiçbir şey olmadı. Yandaki şarj ışığı da yanmamaktaydı. Biraz uğraştıktan sonra içerde ufak bir temassızlik olabileceğini düşünüp meyve bıçağıyla kasayı açtım. Biraz dağını solunu dürttüm, bataryayı çıkardım. Batarya yokken bilgisayar çalıştı, daha da garibi bilgisayar bataryayı taktıktan sonra da çalıştı.
Fakat bu sefer de ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Bilgisayarın arkası açık şekilde bekliyorum şu anda.
Daha önce de arada ekrana görüntü gelmediği, basınca açılmadığı oluyordu fakat 1-2 denemeden sonra halloluyordu bu yüzden kurcalamamıştım. İnternette biraz araştırma yaptım fakat bilgisayarı streçe sarıp saç kurutma makinesiyle yakın falan gibi öneriler var. 10 saniye güç tuşuna basılı tutmak gibi basit yöntemleri çoktan denedim.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Notebook Ram Yükseltmesi
Merhaba, HP 15-DB1051NT Ryzen 5 3500U 8GB 512GB SSD dizüstü bilgisayara sahibim. sistemimde 8gb ram var ve ekran kartılı dahili, yani kendi rami yok ve bu 8 gb'ın 2gb'ını kullanıyor. Bu sebeple sistem ramini artırma ihtiyacı hissettim. sanırım halihazırda tek slot 8GB ram var, bir 8GB ram daha takarak 12-4 paylaştırmayı düşünüyorum. Bilgisayar parçaları konusunda temel bilgiye sahibim, bu işlemi kendim yapabileceğime inanıyorum.
1-Bilgisayarımın bütün kasasını açıp ram takmak garanti kapsamı dışına çıkarır mı?
2-Bilgisayarıma uygun rami nasıl seçeceğim, DDR tipinin uyumlu olması yeterli mi?
3-Bu işlemi yaparken dikkat etmem gereken, bilmem gereken konular nedir?
Harici Hard Disk hatası
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 395 (Bu ay: 52)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware