Şimdi Ara

Tanklı Yazıcı mı Lazer Yazıcı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben home-office çalışan bir avukatım, ortalama günde 30-50 sayfa çıktı alıyorum, bir oturuşta yüzlerce sayfa yazdırdığım oluyor. %99 belge ve renksiz çıktı alıyorum, renkli ihtiyacım yok.

İnternet araştırmalarımda renksiz çıktı için lazer yazıcının ucuz ve hızlı olduğunu yazılmış, fakat fiyat karşılaştırması yaptığımda mürekkep yazıcının kat be kat daha ucuz olduğunu gördüm.

örneğin fiyatları yakın olan Epson Ecotank L3252 modeli ile HP LaserJet M111w modellerinin sarf maliyetlerini karşılaştırdığımda;

Epson Ecotankın 65ml bir şişe mürekkep fiyatı ortalama 300 TL ve 4500 sayfa baskı yapıldığı iddia ediliyor.

HP Laserjet'in kartuş fiyatı ortalama 600 TL ve 1000 sayfa baskı yapıldığı iddia ediliyor.

Bu haliyle sayfa başına maliyet tanklıda 0,06 TL iken lazerde 0,6 TL. arada 10 kat fark var.

10.000 sayfa siyah beyaz baskı maliyeti Tanklıda 666 TL iken lazerde 6.000TL, yani yazıcı fiyatı kadar.

lazer yazıcının tek avantajı öbürü dakikada 20 sayfa baskı yapması, tanklı olan dakikada 10 sayfa basıyor.

bunun da çoğu durumda sorun yaratacağını zannetmiyorum, ikisi de yeterli sayılar.

Tanklı olanda aynı fiyata renkli baskı imkanı da olmuş oluyor. benim gibi çok az alıyorsanız içindeki mürekkeplerle makine bozulana kadar renkli baskı imkanınız olur.

Şimdi, durum buyken, siyah beyaz ihtiyacı için neden muhakkak lazer yazıcı tavsiye ediliyor bunu anlamıyorum. ben mi bir şeyi kaçırıyorum yoksa tanklı yazıcı gerçekten çok mu iyi?

Tavsiye ve bilgilendirmelerinizi bekliyorum. Saygılarımla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.