Merhaba, 220m2 bir arsam var. 3 Adet müstakil ev yapılı üzerinde, tapulu. Belediyenin sitesinden imar durumunu sorguladığımda sosyal tesis alanı olarak gösteriyor ve "Parsel Alanı (1) 219,22 m² (Tapu alanı değildir!)" şeklinde bir ibare mevcut. Normalde metre karesi minimum 15.000 lira olan yere belediye rayiç bedel olarak 700 lira felan yazmıştı bir ara oda gözüküyordu fakat artık kaldırmışlar sanırım. Madur olmamak ve hakkımızı alabilmek için ne yapmamız gerekiyor, bilgi verebilecek varsa çok sevinirim.
1.85 Boy 110kg Günlük beslenmem hakkında
Merhaba, 22 yaşındayım. Başlıkta da belirttiğim gibi 185cm 110kg'ım. Artık kilo vermek istiyorum, önceden de birkaç kez denedim fakat hep bıraktım. Bu sefer cidden bırakmadan devam etmeyi düşünüyorum, ne olursa olsun. Günlük aktivite düzeyim çok yüksek değil fakat sürekli olarak oturduğum bir işte çalışmıyorum, ağır objeleri kaldırıp, eğilip/kalkma hareketleri yaptığım bir işim var, bazende yürüyerek sağa sola gitmem gerekebiliyor. Evden işe giderken metroya ve otobüs duraklarına kadar yürüyerek gidiyorum, boş vaktim olduğunda da haftada 1-2 gün spor salonuna gidip genellikle kardiyo ağırlıklı (yürüyüş bandı, bisiklet, leg press vs.) çalışıyorum. Onun haricinde evde müsait olduğum vakitlerdede basit egzersizler yapıyorum, şınav ve mekik gibi.
Günlük beslenme listemi aşağıda bir liste halinde hazırladım, sürekli olarak sadık kalamıyorum bir diyet programı gibi çünkü iş yerinde bazen imkan olmayabiliyor. O yüzden genelde öğünlerde yediğim şeyleri ayırarak yazdım, o öğün onlardan birini yiyorum yani sabah çorba içmediysem onun yerine haşlanmış yumurta, peynir vs. olan listedeki şeyleri yiyorum. Günlük ortalama 2600-2800 arası kalori alıyorum, uygulama ile takibini tutuyorum. Düşünceleriniz nelerdir acaba yanlış yaptığım veya şunu yemesen iyi olur dediğiniz tarzda şeyler varmı? Şuan ki hedefim 2 veya 3 ay içerisinde 100 kiloya düşebilmek, yani yaklaşık 10 kilo verebilmek. Sizce bu çok yoğun bir spor programı yapmadan ve sıkı bir diyete girmeden mümkünmü?
Sabah:
- 2 Haşlanmış yumurta, 1 Dilim peynir, 2 Dilim kepek ekmeği, Çay veya Coca-Cola Zero
- Çorba ve çeyrek beyaz ekmek
- Special K Kırmızı Meyveli (1 Kase)
Öğlen:
- Ton balığı salatası (Kıvırcık ve ufalanmış 1 dilim peynir ile), 2 veya 3 dilim kepek ekmeği, Limonlu soda veya Coca-Cola Zero.
- Izgara tavuk göğüs, salata (pancar dilimleri, domates, kuru kayısı, yer fıstığı, mevsim yeşillikleri), 5-6 parça az yağlı kızarmış patates, 4-5 kaşık pirinç pilavı
- 1 Porsiyon tavuklu pilav
Akşam:
- Special K Kırmızı Meyveli (1 Kase)
- Ton balığı, 2 veya 3 dilim kepek ekmeği
- 6-7 Adet fırında pişmiş az yağlı hazır elma patates, 1 dilim peynir, 2 dilim kepek ekmeği, Coca-Cola zero.
Aperatifler:
- Günde 1 veya 2 adet muz (Genelde gece saatlerinde yiyorum çok acıktığım için)
- 1 Paket eti form kepekli bisküvi
- Ülker bitter çikolata
- Activa çilekli veya ananaslı probiyotik yoğurt (1 Adet)
- 2 Tatlı kaşığı petek bal
Çalışan Kişi Askerlik Tecili Hakkında
Merhaba, 2020 yılında Açık Öğretim Lisesinden mezun oldum. Açık öğretimde okurken askerliğimi 1 sene tecil ettirmiştim, yaşım şuan 23, 1999 doğumluyum. Tecilim bittikten sonra yoklama kaçağı durumuna düştüm, telefonuma mesaj geldi fakat çok ilgilenmedim. Kendi işyerim var, çalışıyorum ve anneme babama ben bakıyorum Kredi ödemelerim vs. var bu sebepler yüzünden askere gitmedim. Bugün askerlik şubesine gittim tekrar tecil ettirmek istedim. Görevli bana düz liseden mezun olanlar 22, meslek lisesinden mezun olanlar 25 yaşına kadar tecil işlemlerini yaptırabiliyor dedi, benim tecil hakkımın olmadığını söyledi.
Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor? 1-2 Sene daha askere gidemem iş durumlarımdan dolayı. Günlük para cezasının çok büyük bir miktara ulaşmasından çekiniyorum. Askerliğimi tecil ettirebilmemin bir yolu yokmu?
Merhaba,
Liseyi 11.Sınıfta bırakıp açık öğretime yazılmıştım. 09.11.2020 Tarihinde Açık Öğretim Lisesi'nden (Düz) 68,13 diploma puanı ile mezun oldum. Merak ettiğim ve öğrenmek istediğim şu, normal bir örgün öğretim üniversitesinde okuyabilirmiyim yoksa sadece açık öğretim üniversitesinde mi okumaya hakkım var. Yaşım 21, askerliğimi açık öğretim sebebiyle 1 sene tecil ettirmiştim fakat bu Ağustos ayında hayırlısıyla gidip geleceğim. Askerden geldikten sonra üniversite okumak istiyorum fakat nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok.
Yani tam olarak ne yapmam gerek? Sınava mı başvurup giricem, nasıl olacak, nereye başvurmam lazım vs. bu konularda yol gösterebilecek varmı acaba? Şimdiden çok teşekkürler.
EXCEL ASKER NÖBET LİSTESİ HAZIRLAMA
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 6.048 (Bu ay: 145)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic