Merhaba, 22 yaşındayım. Başlıkta da belirttiğim gibi 185cm 110kg'ım. Artık kilo vermek istiyorum, önceden de birkaç kez denedim fakat hep bıraktım. Bu sefer cidden bırakmadan devam etmeyi düşünüyorum, ne olursa olsun. Günlük aktivite düzeyim çok yüksek değil fakat sürekli olarak oturduğum bir işte çalışmıyorum, ağır objeleri kaldırıp, eğilip/kalkma hareketleri yaptığım bir işim var, bazende yürüyerek sağa sola gitmem gerekebiliyor. Evden işe giderken metroya ve otobüs duraklarına kadar yürüyerek gidiyorum, boş vaktim olduğunda da haftada 1-2 gün spor salonuna gidip genellikle kardiyo ağırlıklı (yürüyüş bandı, bisiklet, leg press vs.) çalışıyorum. Onun haricinde evde müsait olduğum vakitlerdede basit egzersizler yapıyorum, şınav ve mekik gibi. Günlük beslenme listemi aşağıda bir liste halinde hazırladım, sürekli olarak sadık kalamıyorum bir diyet programı gibi çünkü iş yerinde bazen imkan olmayabiliyor. O yüzden genelde öğünlerde yediğim şeyleri ayırarak yazdım, o öğün onlardan birini yiyorum yani sabah çorba içmediysem onun yerine haşlanmış yumurta, peynir vs. olan listedeki şeyleri yiyorum. Günlük ortalama 2600-2800 arası kalori alıyorum, uygulama ile takibini tutuyorum. Düşünceleriniz nelerdir acaba yanlış yaptığım veya şunu yemesen iyi olur dediğiniz tarzda şeyler varmı? Şuan ki hedefim 2 veya 3 ay içerisinde 100 kiloya düşebilmek, yani yaklaşık 10 kilo verebilmek. Sizce bu çok yoğun bir spor programı yapmadan ve sıkı bir diyete girmeden mümkünmü? Sabah:
Öğlen:
Akşam:
Aperatifler:
|
Bildirim