![er](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Ssd ve Hdd sorunu
Merhaba,
Bilgisayara yeni format attım ve ssdye sistemi kurdum. Format atarken hdd de takılıydı ve ikisini de biçimlendirdim. Alttaki resimde göründüğü gibi sisteme hdd den bölüm ayrılmış.
Daha önce sistemi sadece ssd ile kurmuştum ve sorun olmamıştı. Bilgisayar laptop ve hdd yi cd-rom girişinden caddy kullanarak taktım. Sistem sadece ssd kurulu halinden daha yavaş ve anlık takılmalar oluyor. Oyun, yüksek bellek kullanan programlarda birkaç saniye takılma oluyor. Bilgisayar eski olduğu için biraz araştırarak win10 1703 sürümü kurdum. Yorumlarda daha stabil çalıştığı söyleniyordu. 1803 sürümünde de sorunsuz çalışıyordu fakat 19xx sürümüne güncellendikten sonra aşırı kasmalar, daha önce sorunsuz açılan programların yaşav açılması ve donması oluştu. Bu sisteme hangi versiyonu kurmalıyım acaba ve hdd ye ayrılan sistem bölümü sorununu nasıl çözebilirim.
İ3-5005u R5 m330
8 gb ddr3 1600mhz ram
win10-64
240 gb Sandisk ssd
1tb WD 7200 rpm hdd
![](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http://store.donanimhaber.com/71/df/46/71df4637d371669f421854c17933602d.png&t=0&width=480&text=1)
Sistem yükseltme tavsiyesi
Merhaba
İkinci bilgisayar olarak kullandığım bilgisayara ekran kartı, ram, takviyesi ve overclock yapmak istiyorum. Eski bir sistem biliyorum fakat şu anda yeni sistem toplayamıyorum.
Sistem özellikleri;
Windows 7 home premium 64bit
P5kpl anakart
İntel core2 quad Q6600 2.4ghz (4cpu) işlemci
Ati radeon hd 3600 ekran kartı
Kingston ddr2 800mhz 1gb ram 2x
Aopen Z-300-a 300w güç kaynağı
Ramlere 2 adet daha 1gb takviyesi mi yapmalıyım yoksa 2 adet 2gb ram mi almalıyım. ( sanırım anakart en fazla 4gb ram destekliyor. Anakartta 4 adet ram slotu var.)
Sistem zaten geleceği olmayan eski bir sistem olduğu için orta seviye oyunları oynatacak ikinci el ucuz bir ekran kartı almayı düşünüyorum. (ortalama 200-300tl civarı bir ekran kartı işimi görür sanırım.)
Overclocka gelirsek stok fan ve güç kaynağını değiştirmeden ne kadar yükseltebilirsem yükseltmek istiyorum.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Eski sistem yükseltme öneri
|
Meslek: Muhasebe
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 540 (Bu ay: 6)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)