Şimdi Ara

Ssd ve Hdd sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayara yeni format attım ve ssdye sistemi kurdum. Format atarken hdd de takılıydı ve ikisini de biçimlendirdim. Alttaki resimde göründüğü gibi sisteme hdd den bölüm ayrılmış.

Daha önce sistemi sadece ssd ile kurmuştum ve sorun olmamıştı. Bilgisayar laptop ve hdd yi cd-rom girişinden caddy kullanarak taktım. Sistem sadece ssd kurulu halinden daha yavaş ve anlık takılmalar oluyor. Oyun, yüksek bellek kullanan programlarda birkaç saniye takılma oluyor. Bilgisayar eski olduğu için biraz araştırarak win10 1703 sürümü kurdum. Yorumlarda daha stabil çalıştığı söyleniyordu. 1803 sürümünde de sorunsuz çalışıyordu fakat 19xx sürümüne güncellendikten sonra aşırı kasmalar, daha önce sorunsuz açılan programların yaşav açılması ve donması oluştu. Bu sisteme hangi versiyonu kurmalıyım acaba ve hdd ye ayrılan sistem bölümü sorununu nasıl çözebilirim.

İ3-5005u R5 m330

8 gb ddr3 1600mhz ram

win10-64

240 gb Sandisk ssd

1tb WD 7200 rpm hdd

Ssd ve Hdd sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmutalba34 -- 26 Ocak 2021; 21:11:3 >

• Hdd yi çıkardığımda da 2-3 sn lik takılmalar devam ediyor. (Mesela knight online pvp oynuyorum önceki güncel sürümde sıkıntı olmuyordu fakat 1703 sürümde launcherı açtığımda oyun ekranı gelmeden 3-5sn donuyor) 1703 sürümden kaynaklı sanırım bu takılmalar. Hangi sürüm bu donanım için en iyi sonucu verir?

• Sorun GPU ile de alakalı olabilir fakat HDD kaynaklı ise HD Tune yazılımının error scan bölümünden uzun tarama yaptırırsanız kırmızı kutular çıkar, bu durumda komut istemi altında chkdsk /f /r komutuyla bozuk sektör tamiri denenebilir. Disk'de herhangi bir sorun görünmüyorsa emin olmak için HDD'yi söküp sistemi deneyebilirsiniz. HDD sökülüyken sistemde sorunlar devam ediyorsa SSD veya diğer donanımlarla alakalı olabilir. HDD sökülüyken sistem normal çalışıyorsa ve HD Tune taramasında sorun yoksa kablo veya soket sorunları olabilir. HDD'de yer alan 100 MB'lik bölümün bir zararı yok uğraşmaya değmez. Performans açısından Windows 10'un sürümleri arasında pek bir fark yoktur, fark görmek istiyorsanız programların uyum sorunlarını göze alıp Windows 8.1 veya 7 gibi düşük versiyonlara yönelmelisiniz.

• poko001 P kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler. Hdd yi çıkartıp biraz da öyle test ettim. Sorun hdd de değil 19xx sürümden 1703 sürüme döndüğüm için kaynaklandı. Stabil ve kasmadan çalışması için yüklemiştim bu sürümü internetten araştırarak fakat 20H2 sürümüne güncelledim şu anda. Sistem özelliklerim düşük olduğu için bu sürüme geçmekte tereddütlüydüm fakat 19xx sürümden daha stabil çalışıyor. Şuanda sadece knight online oynuyorum, bu oyunun motoru çok eski olduğu için tek işlemci üzerinden çalışıyor bildiğim kadarıyla. Benim işlemcim zaten çok düşük 2.00 ghz ve tek çekirdek kullandığında da performans sorunları oluşuyor. Cevabı geç vermemin sebebi 20h2 sürümü ve hdd siz sistemi test etmekti. Benzer sorunlar yaşayanlar 20h2 sürüme geçmek için tereddüt etmesinler.

• Hocam benim de bu sekilde bir bilgisayarim var.Cogunlukla donma kasma oluyor.Sizce 240 gb ssd taksam parasina(240 tl ) degecek bir performans farki olur mu ? Yoksa bu tarz sistemlere para gömmek gereksiz midir ? Birde su an win 8.1 yüklü.Eger ki ssd alirsam win10a gecmek mantikli mi yoksa 8.1 de daha mi iyi performans alirim ? Tesekkürler

Ssd ve Hdd sorunu

Ssd ve Hdd sorunu

• ssd çok fark yaratır.

bazı modellerden uzak durmanız lazım alırken.

• Anladim hocam,tesekkürler.Win8.1de kalmayi düsünüyorum.Win10 sorun olacak gibi bu sisteme.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Harici Hdd kutusu sorunu
    10 yıl önce açıldı
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • win10 son sürüme geçebilirsiniz rahatlıkla. sistem özellikleriniz benimkinden iyi. ben sandisk 240 kullanıyorum 1 yıldan fazla süredir. Bi sorunla karşılaşmadım ve fiyatıda samsunga göre uygun. Paranız varsa samsung alın daha uzun ömürlü ve kaliteli olduğunu söylüyorlar. Ama çok para vermek istemiyorsanız da sandisk f/p açısından en iyi ssd lerden birisi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.