Forumun en güçlü bilgisayar setup'u 2
İlk konudaki bilgisayar bana aitti bilirsiniz arkadaşlar şimdiki konudaki bilgisayar ise bulunduğum mahallede kendisine bilgisayar parçaları toplamayı öğrettiğim 14 yaşındaki bir kardeşimizindir bu korona döneminde size tebessüm ettirmek amacıyla onun için konu açmaktayım (hatalı kısımları düzelttim)

setup'un dışardan görünümü bu şekilde önceden koltukta yaslanarak oynardı kendisinin masası ve monitörü olmadığı için evde eski bir televizyonu duvara asılı olarak monitör niyetine kullanmaktadır markası ise woondur böyle bir televizyon markası mı var yeni duydum

klavyeyi ve mouseyi aliexpressten getirtti klavyeninde mouseninde markası nfs'den fırlamış sanki carboon markadır kendisine sorduğumda internet kafe nitelikleri taşımasa bile işimizi görüyor olduğunu belirtti

kasası ise benimki gibi değil biliyonuz bende sadece anakart vardı kasa namına bişey yoktu bu kardeşimiz gene kasa yaptı tofaşı 110 bine satanlar bu kasayı 55 bine satarlar valla

fanı çok merak ediyorsunuz eminim benimki f-16 jet motoruydu bu kardeşimizin fanı ise s400 füzesi arkadaşlar s class son model füzelerle kafa kafaya çarpışsa tek atar hiç acımaz içinden geçer korkutucu bir görüntüye sahip sanki bu filmlerde genelde insanlar havalandırma boşluklarında kaçmaya çalışırlar o havalandırma sistemlerinde elemanları ortadan 2'ye kesip biçen sistemlerden beter bu

neyse sırada ise sisteme gelelim ramı gördüğünüz üzere 6 gb işlemci ise adını zikredemediğim belki yaşayan tarihi eserdir belkide değildir hiç bir fikrimin olmadığı adını araştırmaya bile tenezzül etmediğim bir işlemci kardeşimize sorduğumda "işini görüyor mu" dediğimde "bilgisayar bir açılıyor bir kapanıyor çalışıyomu kullanmaya devamke" demiştir

ekran kartı ise the witcher dizisindeki sintra gibidir gücü henüz ortaya çıkmamış henüz kendi gücünün farkına varmamış 10 yıl sonra bir 69 model dodge charger rt klasiği kadar değerli olucağını düşündüğüm bir ekran kartıdır 4 gbdır yada 1 gb'dır yaşayan tarihi eserin ta kendisidir canı sıkılınca oyun açar onun dışında hiç yüzünüze bakmayı bile tenezzül etmez günün birinde sahibine ben seni seviyorum diyip 10 fps'nin yukarısında oyun oynattığını görürsek kalpten gidebiliceğime inanıyorum.

kulaklığımız valorantta gümüş liginde oynayan smurf radyant kulaklığıdır e-sporcuların bile elinde bulunduramayacağı bir kulaklıktır olağan üstü ses kasar teki çalışmasa bile 2 tarafı birden duyabilirsiniz bu kulaklığı kullanabilmek için kör keşiş yeteneklerine sahip olmanız gerekmektedir avatar eng bile bu kulaklığı bükemez arkadaşlar o kadar açık ve net

son olarak sistemimiz windows 10'dur ve hem hdd hem ssd bulundurmaktadır ssd 120 gb hdd 500 gb'dir yanlış bilmiyorsam tabi açıklamak gerekirse hdd bu sistemde ssd'ye köle muamelesi yapmaktadır buyrun

son olarak bu korona döneminde, soğukta hepinizin yüzünde tebessüm ettirdiğime inanıyorum ben apartmanımda kedi besliyorum ve kedilere yuva yapıyorum bu hayvanlar rabbimin sessiz kullarıdır bu yüzden onları apartman sahipleri kızsa bile almayı ihmal etmeyin (bizim apartman mensupları tamamen karşı ama ben yolunu buldum) bir kap su bir kap mamayı eksik etmeyin eğer para bulamıyorsanız ben hayvanları beslemek için broşür dağıtımına çıktığım oluyor apartman apartman kapı kapı gezip bacaklarımı pert ettiğim oluyordu ek olarak coin airdropları yakaladığım oluyordu buyrun yapmış olduğum ufak bir yuvayı gösterim bugün çekmiş olduğum bir fotoğraf saygılarımla hepinize hayırlı ve mutlu günler dilerim

discord'ta kripto para ansiklopedi sunucusu açtım
merhaba belkide türünün tek örneği olan bir ansiklopedi sunucusu açmıştım yazılı kaynakları kendim yaptım (kopyala yapıştır yoktur fakat arada bir video izleyip aynısını elle yazıp alıntı yaptığım oldu) görsel kaynakların bir kısmı elle bir kısmı alıntı yaptım
bir kaç gün önce sahip olduğum bilgileri udemy'de kurs açıp satmayı düşünmüştüm fark ettim ki internette aynı bilgiler çok fazla yüksek fiyatlara satıldığı için bende bilgi paylaştıkça çoğalır diyerekten bu sunucuyu paylaşma gereği duydum
https://discord.com/invite/hwYkqMea3d

eleştiri yapabilirseniz neleri düzeltmem gerek neleri değiştirmem gerek neler eklemem gerek gibi fikir ve görüşlerinize açığım.
Selamlar bir kısmınız https://forum.donanimhaber.com/forumun-en-guclu-bilgisayar-setup-u-bende-kimse-kafa-tutamaz--144193544 beni bu konuyla tanımıştır kısmende olsa beni idare eden kasası olmayan anakartlı bir sistem sahibiyim üzerinde değişikler yaptım hdd olan cihaza windows 10 kurmuştum ufak tefek eklemeler yapmıştım cayır cayır çalışıyordu ve uzun süredirde kullanıyordum fakat askere gidip geldim ve kullanım sonucunda bu sistemimin vefat etmesine az kaldığını düşünüyorum
askerden geleli 1 hafta oldu cebimde bir miktar para birikti harçlıklar, sosyal yardım 1 faz ve internet işleri sonucunda 1 bilgisayar alabilirim yada bir iş kurmayı deneyebilirim ve ben iş kurmayı istiyorum biliyorsunuz işsizlik çok fazla ekonomi çok büyük sıkıntıda
cebimde 4 haneli bir miktarda bütçem bulunmakta ve internetten para kazanmam gerek bana bu konuda verebileceğiniz iş tavsiyeleriniz nelerdir?
dipnot; şuanda ekranı çalışan bir general mobile 4 g kullanmaktayım banka hesaplarıma girmekte sorun yaşamıyorum
şuana kadar bakmış olduğum işler
1.olarak domain al sat (düşünmekteyim fakat türkiyede değil ingilizce domain global çalışma şeklinde udemyde hazırlanmayı planlıyorum)
2.olarak sosyal medya hesabı kasmak (tiktokta içerik düşündüm biliyorsunuz tiktoktaki kitlenin bir kısmına baktığınız vakit bu insanlar nasıl bu kadar parayı kazanıyor dediğiniz oluyordur)
3.olarak cloud mining (güvenilir web site aramaktayım roller coin aklıma gelmişti ama işte ister istemez insan parasını riske edemiyor çekiniyor)
4.olarak first class işi (indirimden ürün alıp indirim bittikten sonra indirimliymiş gibi satmaya deniyor çok fazla indirimleri takip eden insan olduğum için düşünmüyor değilim ama pasif gelir daha önemli)
5.olarak link kısaltma işi (bir ara girdim sonuç hüsran kimden reklam satın aldıysam vermiş olduğum paranın hakkını vericek kadar geri dönüş alamadım uğraştım baya ama şimdi tekrar girsem mi diyorum)
6.olarak dropshipping (türkiyede yapmayı denedim sistemi oturttum fakat müşteri kitlesi gereği durdurma kararı aldım)
7.olarak second class işi (en dip fiyattan ürünü alıp ürünün indirimsiz taban fiyatı yükseldiğinde satmaya denir yaptım fakat sabit geliri yok)
8.olarak smm panel işi (bu sektöre girmek istedim ama büyük bir kısmı ana sağlayıcı der fakat küçük bir kısmı ana sağlayıcıdır bir hata olunca tedarikçinizde müşteri direk size patlar bu iş böyle gerek yok)
9.olarak kripto para işi (çok kafamda çok ama her kripto para ilk çıktığında değer kazandığı esnada yatırım yapmayı düşünüyorum yani al kârı çık şuanda fenerbahçe kripto parasını beklemedeyim)
10.olarak oyun hesabı kasıp satmak (lol hesabı kasıp satıyordum ama çok düşük kazancı var ve bunu insanlar botla yapıyor oyun içi kaynak kasıp satmayı düşündüm ama hangi oyun işte o sorun lords mobilede yapmak istedim ama insanlar kazanmış o sektörden zaten)
bütün iş tavsiyelerinize açığım arkadaşlar bu arada şunu belirtmek istiyorum kendimi geliştir ilerde iş yaparsın diye söyleyecek arkadaşlara evet öyle planımızda var fakat ilk önceliğim kazanç elde ederken aynı anda geliştirmek.
Selamlar konuya giriş ilk öncelikle resmi kanıtlarımı paylaşmak istiyorum

Sitenin adresi salad.io
Sitede yapılan şey programı indirip mining yapmak tek farkı site size ücreti kripto para değil dolar bazında ödüyor olması ve kendisine has bir pay biçme sistemi olduğu içinde kazancınızın farklı işliyor olmasıdır
sistem üzerinde bedava discord nitro, oyunlar, gift card'lar mevcuttur hepsi sınırlı sürekli olarak yenilenmektedir sitenin sermaye destekçisi çok hokkayla altın taşşaklı olduğu için bir çok firmayla anlaşmaları bulunmakta programı indirip mininge başladığınız zaman kazanmaya başlıyorsunuz herhangi bir ürünü "pay with salad" yaparak satın aldığınız zaman "reward vault" bölümüne düşmektedir
sistemde referans sistemi işlemektedir 2 tarafında kazanması açısından referans kodum DG6ZPT sağ üstte isminize tıklayıp sol tarafta referrals bölümünden en üstte enter a code kısmına yapıştırırsanız beni arkadaş olarak eklemiş olursunuz
Para kazanılabilcek mobil oyun önerisi
Selamlar, mobil oyunlardan gelir elde etmek istiyorum growtopia ve lords mobile gibi oyunları daha önce denedim aklınızda bildiğiniz daha farklı oyunlar varsa tavsiyelere tamamen açığım
youtubeyi bu tarz insanlardan dolayı kapatılırsa kapatılır muhtemelen tahminimce bu kişi şu kanal atatürkü kötülüyor olduğu için ondan esinlenerek muhalif bir şekilde böyle küfürler yardırmış
arkadaşlar bu konuyu siyasete taşımayalım kendi fikir veya görüşümü belirticek olursam bence youtubede gereksiz kanalları taraf tutmaksızın silmek gerekiyor dinlere laf atan kanallar olsun birilerine küfür eden kanallar olsun yalan yanlış şeyler paylaşıp insanları kötüleyen kanallar olsun gibi gibi herkes aynı fikir veya görüşü savunmak zorunda değil ve bu konu hakkında en güzel şöyle bir video paylaşabilirim
hepinize hayırlı cumalar dilerim yakında nasip olursa geçenlerde açmış olduğum forumun en güçlü bilgisayar setup'u konusunun videolu anlatımını paylaşıcağım daha henüz çekmek kısmet olmadı hayırlı akşamlar
Arkadaşlar selamlar ilk önce bu korona günlerinde ve hortumlu yağmurlu günlerde yüzünüzde tebessüm oluşturmak için açtığım bir konu ve bu konudaki bilgisayar bana ait bu zamana kadar kimseye göstermemiştim setup'umu şimdiye vesile oldu

İlk öncelikle bilgisayarımızın koltuğu ve dıştan görünümüne bakalım burda gördüğünüz monitör AOC marka 2.eldir 1920x1080 piksel kalitede aşşağı yukarı kaç inç bilmediğim ve ölçmediğim monitördür internet kafede ölüme terk edilmiş monitörlerden birisiydi çok ucuz fiyattan satın aldım temizledim ve şuan metin 2 serverlerinde dolaşan oyunlara milyarlar yatıran big boss'tan farkı yok.
koltuğum ise şu şekilde oluşuyor hem yatak hem koltuktur başımı koyduğum 2 yastığın arkasında yorganım mevcuttur ve bunun verdiği keyfi kimse anlayamaz size açıkça belirtmem gerekirse daha önce pahalı bir internet kafede arkadaşım internet ısmarlamıştı ordaki şaşalı muhteşem görünümlüğü koltuğun rahatlığına benim ki tek atar
klavyemiz rampage klavyedir 2.elden alınmıştır buda ölüme terk edilmiş ve çok kullanımdan sonra ben alıp temizledim ve şuan lolde tanka tek atan evelyn'den bir farkı yok.
kasamızı inceleyecek olursak

Kasamız bu şekildedir bir sehpanın üzerindedir fanı öyle bir oturttum ki sehpa ona değmiyor bu sayede herhangi bir şekilde sıkışma durumu yaşanmıyor yalnız bu sistemin şimdi görünen üzre kasası yok fanın özel bir gücü vardır f-16 jet motoru gibidir bir kere başladımı öttür öttür gider yürüyeninde sorun yoktur 2012 model değişeni olmayan temiz fandır
şimdi temel özelliklere gelelim

Sistemimiz windows 10 orjinaldir deli fişek akıyordur kendisi 2 gb ram mevcuttur sistemde 64 bittir intel core i3 2328m cpu @2.20 ghz'dir okunmuyorsa dublaj geçeyim dedim
işin en kral kısmına geliyoruz ekran kartımız

1 gb ekran kartımız mevcuttur intel r hd 3000 graphics ekran kartımız vardır bakın 3000 yazıyor size demem o ki bir ekran kartı var ki bunda lolü minimum ayarlarda ses kapalı herşey kapalı 20 fps'de oynuyorum deli fişek gibi anlatamam arkadaşlar.
şimdi ekleme yapıcak olursak rami değiştirdim normalde 4 gb rami vardı bunu başka laptoba taktım o laptoptaki rami isede 2 gb rami buna taktım aslında bu bir bilgisayar kasası değil bir laptoptur param parça olan laptoptu bir kaç düzeltmemle çalışır hale geldi buyrun ramin değiştiğini sorgulamanız için system modeli bırakıyorum

şimdi size %80 ekran kırık telefon nasıl kullanılır onu öğretmek isterdim ama ondada whatsapp'a webten girip aramaları ekran kapatıp açarak açıp işte sadece sms'e bakıp google chromede arama yapmak için ekranı yatay konuma getirip otomatik döndür sayesinde ekranın çalışan kısmı üzerinden chrome arama motoruna tıklayıp ardından düz bir şekilde telefonu tekrar elime alıp bu sefer klavyeyi kullandığım hikayemi anlatmak istemiyordum ama anlatmış oldum bu konuyu okuduğunuz için teşekkür ederim umarım yüzünüzde tebessüm oluşmuştur rabbime hamdolsun şükürler olsun
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 38
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 16.617 (Bu ay: 40)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 273 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic