Arkadaşlar selamlar ilk önce bu korona günlerinde ve hortumlu yağmurlu günlerde yüzünüzde tebessüm oluşturmak için açtığım bir konu ve bu konudaki bilgisayar bana ait bu zamana kadar kimseye göstermemiştim setup'umu şimdiye vesile oldu ![]() İlk öncelikle bilgisayarımızın koltuğu ve dıştan görünümüne bakalım burda gördüğünüz monitör AOC marka 2.eldir 1920x1080 piksel kalitede aşşağı yukarı kaç inç bilmediğim ve ölçmediğim monitördür internet kafede ölüme terk edilmiş monitörlerden birisiydi çok ucuz fiyattan satın aldım temizledim ve şuan metin 2 serverlerinde dolaşan oyunlara milyarlar yatıran big boss'tan farkı yok. koltuğum ise şu şekilde oluşuyor hem yatak hem koltuktur başımı koyduğum 2 yastığın arkasında yorganım mevcuttur ve bunun verdiği keyfi kimse anlayamaz size açıkça belirtmem gerekirse daha önce pahalı bir internet kafede arkadaşım internet ısmarlamıştı ordaki şaşalı muhteşem görünümlüğü koltuğun rahatlığına benim ki tek atar klavyemiz rampage klavyedir 2.elden alınmıştır buda ölüme terk edilmiş ve çok kullanımdan sonra ben alıp temizledim ve şuan lolde tanka tek atan evelyn'den bir farkı yok. kasamızı inceleyecek olursak ![]() Kasamız bu şekildedir bir sehpanın üzerindedir fanı öyle bir oturttum ki sehpa ona değmiyor bu sayede herhangi bir şekilde sıkışma durumu yaşanmıyor yalnız bu sistemin şimdi görünen üzre kasası yok fanın özel bir gücü vardır f-16 jet motoru gibidir bir kere başladımı öttür öttür gider yürüyeninde sorun yoktur 2012 model değişeni olmayan temiz fandır şimdi temel özelliklere gelelim ![]() Sistemimiz windows 10 orjinaldir deli fişek akıyordur kendisi 2 gb ram mevcuttur sistemde 64 bittir intel core i3 2328m cpu @2.20 ghz'dir okunmuyorsa dublaj geçeyim dedim işin en kral kısmına geliyoruz ekran kartımız ![]() 1 gb ekran kartımız mevcuttur intel r hd 3000 graphics ekran kartımız vardır bakın 3000 yazıyor size demem o ki bir ekran kartı var ki bunda lolü minimum ayarlarda ses kapalı herşey kapalı 20 fps'de oynuyorum deli fişek gibi anlatamam arkadaşlar. şimdi ekleme yapıcak olursak rami değiştirdim normalde 4 gb rami vardı bunu başka laptoba taktım o laptoptaki rami isede 2 gb rami buna taktım aslında bu bir bilgisayar kasası değil bir laptoptur param parça olan laptoptu bir kaç düzeltmemle çalışır hale geldi buyrun ramin değiştiğini sorgulamanız için system modeli bırakıyorum ![]() şimdi size %80 ekran kırık telefon nasıl kullanılır onu öğretmek isterdim ama ondada whatsapp'a webten girip aramaları ekran kapatıp açarak açıp işte sadece sms'e bakıp google chromede arama yapmak için ekranı yatay konuma getirip otomatik döndür sayesinde ekranın çalışan kısmı üzerinden chrome arama motoruna tıklayıp ardından düz bir şekilde telefonu tekrar elime alıp bu sefer klavyeyi kullandığım hikayemi anlatmak istemiyordum ama anlatmış oldum bu konuyu okuduğunuz için teşekkür ederim umarım yüzünüzde tebessüm oluşmuştur rabbime hamdolsun şükürler olsun |
Forumun en güçlü bilgisayar setup'u bende kimse kafa tutamaz.

-
-
Gelişen Türkiye cimere at bunu başkanlık sağolsun yaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşinizi görüyorsa değiştirmenize gerek yok hocam bu sistem herkese tüketim çılgınlığını aşıladı her şeyin en son çıkanına sahip olmanıza gerek yok
-
Güldürdü hocam, cidden keyifle okudum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Thomas Silversteinİşinizi görüyorsa değiştirmenize gerek yok hocam bu sistem herkese tüketim çılgınlığını aşıladı her şeyin en son çıkanına sahip olmanıza gerek yok
hocam para olsa değiştirip oyun oynayabilceğim yayın yapıp youtube videosu çekebilceğim bir bilgisayar alırdım ama açıkçası bunun tadı bir başka hocam günümüz imkanlarında kendi imkanlarımda en iyi yapabileceğimi yaptım hocam
-
Yandaki islamik kitapları görmedim sanma :D
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: quax77
Yandaki islamik kitapları görmedim sanma :Dkitap kitaptır hocam açıp okumadım hiç açıkçası orda duruyorlar öyle
-
Keyifle okudum önemli olan basit şeylerle mutlu olabilmektir 8k’lık sistemim var mutlu değilim
bu muhteşem bilgisayarı zamanında ne kadara almıştınız acaba ?
-
7000 - 8000 TL'ye güzel bir bilgisayar toplayabilirsin. RTX 2060 Super içerir hatta. Topla gitsin. Bu parayı da bulamayan yoktur ülkede diye düşünüyorum, her yer lüks arabadan geçilmiyor ama varmış tabii fakir kişiler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Booker DeWitt
Bu mesaj silindi.bu adam senden daha yetenekli olabilir ileride bilemezsin unutma zamanında 1-2 gb ram ile yazılım alanında başarılı olan nice insan vardır sen 8 gb ram ile o insandan daha etkileyici iş yapamazsın belki
quote:
Orijinalden alıntı: izayoibu adam senden daha yetenekli olabilir ileride bilemezsin unutma zamanında 1-2 gb ram ile yazılım alanında başarılı olan nice insan vardır sen 8 gb ram ile o insandan daha etkileyici iş yapamazsın belki
Alıntıları Gösterbu neyin duyarı ben yeteneksiz mi dedim
-
bilgisayardan pek anlamıyorum yine de hocam hayırlı olsun keşke biraz para ayırıp telefon da alsaydın ama tercih meselesi
-
Kaliteli
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Düşünce Dolu Biri
7000 - 8000 TL'ye güzel bir bilgisayar toplayabilirsin. RTX 2060 Super içerir hatta. Topla gitsin. Bu parayı da bulamayan yoktur ülkede diye düşünüyorum, her yer lüks arabadan geçilmiyor ama varmış tabii fakir kişiler.param yoktu hocam işsizim olsaydı böyle bir bilgisayar kullanmazdım umarım hayırlısı neyse o olsun
-
Hayırlısı dostum, 3 asgari ücreti elbette kazanırsın. Bence fazla abartılacak bir şey değil.quote:
Orijinalden alıntı: General Kerberusparam yoktu hocam işsizim olsaydı böyle bir bilgisayar kullanmazdım umarım hayırlısı neyse o olsun
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Skanderbegbu muhteşem bilgisayarı zamanında ne kadara almıştınız acaba ?
hatırlamıyorum hocam 4 yıla aşkın süredir bu setup'u kullanıyorum hocam
-
quote:
Orijinalden alıntı: Düşünce Dolu Biri
Hayırlısı dostum, 3 asgari ücreti elbette kazanırsın. Bence fazla abartılacak bir şey değil.
Alıntıları Gösteraslında evet fazla abartılacak değil ama olsaydı o para bende hocam inanki bilgisayara yatırmak istemez aileme vermek isterdim kirada olup istanbulda oturmak ve işsiz olmak cidden çok zor hocam
-
kaç kez diyecem hddye win 10 kurmayın diye
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
ADAM DONANIMHABERİN SUNUCUSUNU ATMIŞ |
Gelişen Türkiye cimere at bunu başkanlık sağolsun yaz.
|
Keyifle okudum önemli olan basit şeylerle mutlu olabilmektir 8k’lık sistemim var mutlu değilim
|
hocam para olsa değiştirip oyun oynayabilceğim yayın yapıp youtube videosu çekebilceğim bir bilgisayar alırdım ama açıkçası bunun tadı bir başka hocam günümüz imkanlarında kendi imkanlarımda en iyi yapabileceğimi yaptım hocam |
bu adam senden daha yetenekli olabilir ileride bilemezsin unutma zamanında 1-2 gb ram ile yazılım alanında başarılı olan nice insan vardır sen 8 gb ram ile o insandan daha etkileyici iş yapamazsın belki |
İşinizi görüyorsa değiştirmenize gerek yok hocam bu sistem herkese tüketim çılgınlığını aşıladı her şeyin en son çıkanına sahip olmanıza gerek yok |
Tebrik ederim. Önemli olan şey şu: iş görüyor mu? Görüyorsa tamamdır. Çok güzel setup olmuş. Öncelikle yaratıcı. Birkaç tavsiye vereyim: En kötü SSD, en iyi HDD'den fersah fersah iyidir. Bir gün minimum 64gb bir SSD ikinci el, çıkma, düşme, "yıh lanet gelsin yer kaplıyor attım!" falan bulursanız yabıştırın. Bilgisayarın dünyası değişir. Ama ondan önce ram. Gene, arızalı laptop, eş dost akraba, ava çıkın. Bugün bozulma ihtimali olan laptopların çoğundan tek slotta 4gb ram çıkar. Bulduğunuz an yabıştırın. Para vermeyin mümkün olduğunca. Değmez. Panter gibi, beklemede olun. Mevcut ram'i 4gb'ye çekerseniz bir tık rahat edersiniz. Bir gün bir başka 4gb daha sapladınız mı sorun kalmaz. 4gb ram ve en dandiğinden bile olsa herhangi bir ssd her pc'yi işlevsel kılıyor. Ofisimde Core2Quad Q6600 işlemci, 4gb ram, 120gb ssd ile kullandığım bir pc halen hiç sıkıntısız gündelik iş yaptırıyor. Bu aletten daha eski aslen. Kasa için de bir önerim, herhangi bir küçük ahşap panel bulun. Altına 4 takoz. Fana denk gelen kısma bir delik. Anakartı vida deliklerinden 4 noktadan panele vidala. HDD vida deliği için de panelin altından HDD'ye vidala. Bitti gitti. Elin çarpsa sıkıntı çıkar şimdi. Hiç olmazsa bir panele monte olur ise, daha rahat edersin. Bunun için de para harcamaya gerek yok. Millettin attığı hemen her ahşap şeyden yapılabilir. |
Güldürdü hocam, cidden keyifle okudum. |
Benzer içerikler
- yanlışlıkla ben kanaması
- what if ne demek
- mysoline 250 mg kullanıcı yorumları
- diyarbakır 16. mekanize piyade tugay komutanlığı yorumlar
- enfiye nedir
- discord açıldı mı
- prompt mühendisliği nedir
- çay emojisi
- izafiyet teorisi nedir
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X