Forumun en güçlü bilgisayar setup'u bende kimse kafa tutamaz. (4. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: KahveDüşkünüBöyle çok bilenlere hayranım, evimdeki laptobu dizi film izlemek ve ödevlerimi yapmak için kullanıyorum ve aynı anda hem 1080p video izliyorum, hem ödevlerimi yapıyorum, inanabilir musun 2 gb ram dolmuyor bile..
Bilmem duydun mu işletim sistemleri içerisinde kaynak ve bellek yönetimi denen hayati öneme sahip bir yapı var aynı uygulama 2-4-8-16-32-64 gb ramli sistemlerde farklı miktarda bellek tüketiyor, aynı şekilde işletim sistemi de.
Geliştiriciler senin gibi düşünse vay bilgisayarların haline, her sistemin en az 32 gb olması gerekirdi ki teklemeden sorunsuz çalışabilsin..
Alıntıları GösterSağ ol hayranlığın için ama bu benim düşüncem değil, olan ortada.
Geliştiriciler de senin dediğin kadar iyi olsa hala 2 gb ram kullanıyor olurduk. Ram miktarıyla ram kullanımı keskin bir şekilde değişmiyor. Gereken miktar olduktan sonra fazla ramin getirisi pek olmaz ama bu ayrı bir konu.
O dediklerini 2 gb ramle windows 10da yaptığının videosunu koyabilir misin? Biraz slide show izleyelim.
-
Kardeşim bir tahta bul ve cihazı ona uzun vidalarla tuttur ve duvara as.
-
Bence bu başlığın altına bunu koyman yakışık almamış.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Slim CharlesSağ ol hayranlığın için ama bu benim düşüncem değil, olan ortada.
Geliştiriciler de senin dediğin kadar iyi olsa hala 2 gb ram kullanıyor olurduk. Ram miktarıyla ram kullanımı keskin bir şekilde değişmiyor. Gereken miktar olduktan sonra fazla ramin getirisi pek olmaz ama bu ayrı bir konu.
O dediklerini 2 gb ramle windows 10da yaptığının videosunu koyabilir misin? Biraz slide show izleyelim.
Alıntıları GösterE yani sende 2 gb ramli sistemden ne bekliyorsun ki? Uygulamayı sorunsuz çalıştırsın, iş görsün yeter, süper akıcı olmasını beklememelisin zaten.
Xeon X3450 aldım 4.2 Ghz O.C ile onu kullanıyorum şimdi, üşenmez de windows kurulumu yaparsam bir ara video atarım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: KahveDüşkünüE yani sende 2 gb ramli sistemden ne bekliyorsun ki? Uygulamayı sorunsuz çalıştırsın, iş görsün yeter, süper akıcı olmasını beklememelisin zaten.
Xeon X3450 aldım 4.2 Ghz O.C ile onu kullanıyorum şimdi, üşenmez de windows kurulumu yaparsam bir ara video atarım.
Alıntıları GösterMantik.
Daha dusuk ramli sistemli w7de calistirmak varken daha fazla ram ihtiyaci olan sistemde kullanmak sacma. Her turlu gundelik is ayni sistemde w7de daha akici olur. Basindan beri bunu demeye calisiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Slim CharlesMantik.
Daha dusuk ramli sistemli w7de calistirmak varken daha fazla ram ihtiyaci olan sistemde kullanmak sacma. Her turlu gundelik is ayni sistemde w7de daha akici olur. Basindan beri bunu demeye calisiyorum.
Alıntıları GösterTeknik serviste çalıştığım için yaklaşık 2 bin bilgisayara işletim sistemi yüklediğim oldu, en fazla 200-300 mb fark ediyor ve ssd olduğu için performans fark etmiyor. Sandığın kadar etkilemiyor, ayrıca win 7'nin desteği kesildi, pek çok uygulama sorun çıkarıyor. Günceli kullanmak varken neden her yönden güvenlik açığı bulunan işletim sistemini kullanayım, değil mi?
-
Benimki Athlon 64 2 gb ram li - eski banka bilgisayarı, seninkine 10 basar.
Forumdan almıştım 80 liraya, Forum kıskançlıktan çatlamasın diye, koymuyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ozanbey86Ram ve ssd sıkıntı, 8 Gb ram pek çok modern oyunda yetersiz, sonradan eklerim diyorsan olur ama ssd de çok düşük windows + 1 oyun yükleyince dolar, bunları bilerek al.
-
Reisim sistem on numara beş yıldız baya ilgiyle okudum ben de eline sağlık 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ram i 16gb m2 yerinede 500gb bir ssd ile değiştirip doğacak ortalama 500 tl farkı ödememek için düşük tuttum win10 yüklenecekse ssd ilerde tatmin etmeyecektir seçtiğim adata m2 nin f/p ürünü 1800mb okuma hızı mevcut adata ram de 3200 mhz 'e çıkıyor gta5 yı rahat oynar ilerisi için evet yeterli değil kullanım amacı çok önemli bu sistem youtube ve gta5 için yeter diye düşünüyorum bende ekstra 500gb data için hdd mevcut ta durumu iyi olmayan veya çokta açılmayalım diyenler için yaptım kendimde 3 bin vereceğime riske girmeyim 5-6 bin bandına çıkayım diyorum ama iş güç yoğunuz o yüzden bekliyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kardeşim bende çeşitli bilgisayar parçaları var işini görürse göndereyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet3976
Kardeşim bende çeşitli bilgisayar parçaları var işini görürse göndereyim.yok hocam inanki ben konuyu destek toplamak için açmamıştım insanların yüzünde tebessüm oluşsun elimizdekine şükredelim keyifli bir konu olsun diye açmıştım 3-4 mesaj geldi gördükçe mutlu oldum ama para biriktirmeye çalışıyorum bu yüzden geri çeviriyorum hocam
-
quote:
Orijinalden alıntı: KahveDüşkünüTeknik serviste çalıştığım için yaklaşık 2 bin bilgisayara işletim sistemi yüklediğim oldu, en fazla 200-300 mb fark ediyor ve ssd olduğu için performans fark etmiyor. Sandığın kadar etkilemiyor, ayrıca win 7'nin desteği kesildi, pek çok uygulama sorun çıkarıyor. Günceli kullanmak varken neden her yönden güvenlik açığı bulunan işletim sistemini kullanayım, değil mi?
Alıntıları Gösterinternette gezinip video izlemekten pek cok uygulamaya gectiniz.
ssd ram olayina care degil. Pek cok uygulamaya yukleyip chromeda ikinci sekmeden sonra tikanirsin yine. Buna da ssdnin yapabilecegi bir sey yok. Bunu bilmek icin teknik servis olmaya da gerek yok. Kaldi ki olmayan durumlar uzerinden konusuyoruz. Konudaki sistemde ssd yok. Saniyorum ki ssd alan kisi de 2gb ramle durmaz. Bir 2gb daha kit alir. Ddr3 2gblik kit para degil zaten.
Konudaki sisteme windows 10 fazla. Windows 7 daha iyi bir tecrube verir. Dedigimin arkasindayim.
-
O kitapları okusaydın, herkesin iç çektiği çok daha farklı bir sistem paylaşıyor olurdun. :D
Keyifli kullanımlar bu arada. Birkaç hobim var, yoksa ben de o şekilde bir cihaz kullanıyor olurdum muhtemelen. Babamın eskiden de radyoları, teypleri hep içi açık cihazlardı. :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: sis651O kitapları okusaydın, herkesin iç çektiği çok daha farklı bir sistem paylaşıyor olurdun. :D
Keyifli kullanımlar bu arada. Birkaç hobim var, yoksa ben de o şekilde bir cihaz kullanıyor olurdum muhtemelen. Babamın eskiden de radyoları, teypleri hep içi açık cihazlardı. :D
hocam inanki ordaki kitapları okumadım fakat onun dışında farklı farklı kitaplar okudum derstir şudur budur diye :D
-
Oradaki kitaplar günümüzde en önemlileri hocam. :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: sis651Oradaki kitaplar günümüzde en önemlileri hocam. :D
Askere gidince 2 ay sonra hocam ptt ile ailemden kargolatmalarını isteyip okumayı planlıyorum açıkçası ne yalan söylim boş vaktim olucağı için orda o yüzden hocam
-
Daha başlıktan anladım böyle bir ortam göreceğimi.
-
kardeş tarihi eser kaçakçılığı mi yapıyon o pc nin yeri müze
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X