Şimdi Ara

Antidepresanı Bıraktım Ama..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar foruma üye oldum çünkü sürekli mental sağlık problemleriyle ilgili yazıları burda okuyordum. Sonunda üye oldum ve size danışmam anlatmam gereken şeyler var.

Öncelikle bundan 7-8 ay önce yanlış muayene yüzünden doktorumun (devlet) verdiği 3 adet ilaç 1. ay dolmadan bende çok ağır yan etkiler yaptı ve bu ilaçlar(zedprex,rileptid,pinral) yüzünden 5-6 gün gözüme hiç uyku girmedigide oldu intihar eyilimim de oldu. Sonrasında paraya kıyıp özel bi hastanede bölgenin en iyi psikiyatrına gittik ve beni bir üst kademeye yani yeşil receteli ilaçlarla tanıştırdı.Bu doktor iyiydi çünkü hem anlattı neden böyle oldugumu hemde verdiği ilaçlar bir süre iyi geldi. Her neyse uyku problemim bi nebze olsun çözülsede çok zor zamanlardı adeta kendimi simülasyonda hissediyordum ve hiç bir şey gerçek gibi gelmiyordu. Arada 2 ay geçti ve tekrar doktoruma gittim. Gayet iyiydim ve doktorum beni böyle görünce çok sevindigini söyledi. Daha sonrasında bana verdigi ilaçlardan (citoles 20, ativan 2.5, trankobuskas) trankoyu ve ativanı bırakmamı söyledi ki ben çoktan bırakmıştım onları.(ativan cidden çok agır bi ilaç yarım kullanıyordum uyumak için ve ertesi gün dün ne yaşadıysam hatırlamıyordum) (trankoyu hiç kullanmadım desem yeridir)

Bu seansta bi şey dikkatimi çekti hoca bana citoles yerine citol reçete etti. Ben de bildigi vardır diye yaklaşık 2.5-3 aydır kullanıyordum. Her neyse arkadaşlar ben hayattaki amacımı bulmaya geçmişteki sorunlarımı, kendimi yaptıgım hatalarla kabul etmeye başladım. Hayatımda düzene girdi istedigim şeylere ulaştım ve çok güzel bir yaşantım var şu an. İlaç tedavimin bitmesine 1 kutu ve 1 ay kalmıştı bende karar aldım elimdeki Citol 20mg ı kendim azaltarak bırakacaktım. Çünkü gerçekten yan etki olarak yaptıgı şey canımı sıkıyordu (cinsel iktidarsızlık ve mal gibi hissediyodu gün içerisinde)

2-3 Haftaya yayarak bazı günler yardım doz sonrasında 2 günde bir yardım doz alarak 4 gün önce bıraktım ilacı. Fakat bıraktıgımın 3.gününün gecesinde sabaha kadar uyuyamadım uyudum sandım uyuyamadım arada sırada titremeler geldi. Tabi bu bende eskisi gibi olucam anksiyetesi yarattı ve içimi bi korku aldı. Şimdi size bunları anlatırken bile çok rahatladım ama ben artık ilaç kullanmak istemiyorum. Kendimi oldugum gibi kabullendim kendimi affettim. Bu acılardan ıstıraplardan kurtulmak istiyorum. Belki bu ilacın yoksunluk sendromudur bilemem ama bundan olabildigince hızlı kurtulmak istiyorum. Bu tarz şeyleri yaşamış ve yoksunluk sendromundan kurtulmuş birileri yazarsa sevinirim. Asla bir daha o kapıyı çalmam. Karşı değilim psikiyatrik tedavi işlerine ama inanın sorunlu ve anksiyeteden habersiz panik içinde yaşayan ilaç kullanmayan beni çok özledim. Hissizleştim, eskisi gibi sevinemiyorum. Ailemden birini görünce içimde kelebekler uçuşmuyor artık. Belki sizde bu durum iyi bi şeydir ama ben eski beni çok özledim eskisi gibi olmasamda duygularımın tekrar gelmesini istedigim için kademeli olarak bıraktım.

Sorunlarımı ve kendimi anlattıgım için çok mutlu oldum bana verebileceginiz tavsiyeler olursa dinlemek isterim.

• HOCAM ŞAHSİ ALGILAMAYIN, PSİKOLOG KLİNİĞİMİ BURASI OGLWMYWŞGKWLTKELGKWL

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende benzer bir durumla boğuşuyorum. 1 ayda 2 defa acil, check up, kardiyoloji hepsi bir şeyin yok deyip eve gönderiyor. Halbuki durduk yere göğsüme sıkışıyor, iğne batmasına benzer ağrılar, ardından ölüm korkusu+ göğsüme oturmuş ağırlıkla devam ediyorum. Geçen ay önce Ankara'da özel psikiyatr'a gittim paxera 10mg verdi hiç bir işe yaramadı, 1 haftadır da içmiyorum. Şimdi Şehir Hastanesi'ne randevu aldım, ordan devam edicem.

Bana şuan her şey değişmiş, ben değişmişim gibi geliyor. Kalp krizinden ölürüm diye tek başıma evde kalamıyorum, tek başıma evin altındaki bakkala inemiyorum. Eskiden kan görünce bayılan ben şimdi doktorlara kolumu gönüllü uzatıyorum. Beynimi fiziksel olarak bir rahatsızlığım olmadığına ikna edemedim. Bir kaç gündür izzet güllü'yü izliyorum, az da olsa içimi rahatlatıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • poyrazispir12 kullanıcısına yanıt

Dostum bu yazdıklarımın psikolog kliniğinde değil psikiyatr kliniğinde tartışıyoruz genelde ama sen bilirsin. Psikiyatrist ve psikolog ayrımını ögrenmeni tavsiye ederim.

• K4R1P kullanıcısına yanıt

izzet güllü hiç bir işe yaramıyor adamın 2 videosuna anca tahammül edebildim. bence sorunu olmayan sorunu oldugunu düşünen insanların kendini rahatlattıgını düşünüyor o adam

• Hemen hemen bütün ruhsal rahatsızlıklar kişinin hissettiklerini yanlış yorumlamasıdır. Biz normal insanlar gibi yaşadıklarımızı ele alamıyoruz, beynimiz diyor ki "bak vücudun anormal tepkiler veriyor beni vücudunda bir şey olmadığan ikna etki bende alarm durumundan çıkayım, en ufak olumsuzları büyütüp seni perişan etmeyeyim. İşte burda devreye izzet güllü giriyor. Mantık çerçevesinde verdiği çok uçuk olmayan ikna edici cümleleri en azından bir nebzede olsa beni rahatlattı.

• sorunluadam23 S kullanıcısına yanıt

Hocam bide B12'yi kontrol ettir. Düşüklüğü panik atağa, depresyona vs. yatkınlık sağlıyor. İki halam depresyon hastası birinde de aynı benim gibi panik bozukluk hepimizin B-12'si düşük.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • K4R1P kullanıcısına yanıt

hocam aklıma geldi ama dahiliyeye randevu alamiyorum nerden kontrol edicem

• sorunluadam23 S kullanıcısına yanıt

Sağlık ocağına git onlarda alıyor. Benim B12 ocakta verdiğim kanda çıktı.

• Annem anksiyete sorunuyla 2 sene mücadele etti. Son 5 senedir citoles kullanıyor. Şuan kendisi iyi ama bende de aynı sorun başladı. Geçmişte yaptığım hataları, geleceği düşünmekten anksiyete oldum. Citoles 20mg kullanıyorum. Şuan eskisinden daha iyiyim ama her sabah uyandığımda aynı hissi yine yaşıyorum. Sabah anksiyetesi deniyor galiba bu duruma. Bacaklarım güçsüzleşiyor, önceden zevk aldığım hiçbir şeyden zevk almıyorum, içime kötü his oturuyor. Beni iyi edecekse ömrümün sonuna kadar bu ilaçları kullanmaya razıyım. Çünkü ruh sağlığı her şeyden önemli.

• Pisikiyatrist Deniz Şimşek'in Birim isimli kitabı belki faydalı olabilir hocam. Bir bakmanızı tavsiye ederim.

• link atar mısın bro ama şu aralar kafam pek iyi calısmıyor

• kraldosy kullanıcısına yanıt

citoles 10da kullandım 20de kullandım kanka ben

en son citoles 20 kullanıyodum işte doktor sonra citol 20ye geçirdi

ruh saglıgı cidden cok önemli ama kanka yan etkıleri insanı sogutuyor be

• Dostum bu ilaçlardan ne kadar kaçmak istesenizde ince fikirli bir yapıya sahip olduğunuz için kaçamıyorsunuz. Bir yerde yine yakalanıyorsunuz.

Ben yıllardır kullandım ve bazılarını halen kullanmaya devam ediyorum. (zedprex, efexor xr, Lustral, Cipralex, Tolvon)

Öncelikle hastalığınızı kabullenmeniz gerekiyor. İlaçlar iyi geliyorsa da varsın olsun ömür boyu kullanın. yapçak bir şey yok.

• şu an sadece çekilme sendromu yaşıyorum. ilaca bagımlı kalmadan yaşayabilecegime inanıyorum ve 6. gündeyim. gerçekten kötü hissediyorum ama ölsemde kullanmıcam bu yola baş koydum  

• var mı önerisi olan çekilme sendromuyla ilgili

• Rileptid sende ters etki yapmış ,ben akşam 22 de alıyorum gözümü açamıyorum 1 saat sonra ,gündüz de Paxera içiyorum OKB ye bağlı sinir öfke krizlerim için,onun çok aman aman bir etkisini göremedim daha henüz ama tam etki için 1-2 ay deniyor bakalım ‼️❓🤔

Çok geçmiş olsun sana da.

• tesekkurler

• Ulen antidepresan pat diye bırakılır mı, adamı gecenin 3 ünde acile götürtür.İyileşmediysen azaltarak bırakmakda doğru değil.Doktorun tavsiyesini dinle.

İlaçların yan etkileri berbat biliyorum ama bu tür ruhsal rahatsızlıkların yan etkileri daha berbat.

6 yıllık ilaç geçmişim var.Şu an Redepra,Lamictal,Duloxx üçgeninde eskisinden iyiyim.İyi gidiyorum fakat muhtemeln 2 hafta sürer gibi geliyo,sonrası tekrar çöküş.

Ekleme:Geçmiş olsun,tedavini aksatma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagece25 -- 16 Aralık 2021; 1:9:42 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.