3-4 yıldır millenicom kullanıyorum. yaklaşık 3 sene saha dolaplarına kadar fiber altyapı gelmişti. ondan önceleri 8-12 mbps arasındaydı hızlarımız. saha dolabları değişince hızlar bir an da arttı tabi. bütün sokak 50-60 mbps oldu ama benim ev 12 mbps de kaldı. ben başka bir iss yani millenicom kullandığım için benim binama vdsl hız tanımlamasını yapmıyordu türk telekom. o zaman türk telekom müdürlüğüne gittiğimde bize geçiş yapın çok güzel hız veririz size demişlerdi bende bu cevap yüzünden kızıp türk telekoma geçmemek için çok diretmiştim. twitterdan sosyal medyalardan her yerden şikayet ediyor yazıyordum ki en son bulunduğum ilin genel merkezinin bir mail adresine ulaştım ve mail attım. her mail atışımda arıyorlar ama derdimi bir türlü anlatamıyordum. en son artık o zaman bütün servis sağlayıcılardan sokak da bulunan binaların ne kadar hız aldıklarının haritalarını çıkarıp detaylı bir şekilde tekrar mail atmıştım ve en son arayan kişiye tane tane durumu anlatıp sistem üzerinden yani önünüzdeki bilgisayardan mevcut binamın vdsl alt yapısına hız tanımlası yapın vdsl alt yapım yok gözüküyor o sebeble adsl kullanıyorum lütfen şuraya vdsl hız değerini girip aktif edin deyince sorunu çözmüştük. vdsl de başarılı olunca alt yapı hızı 60 mbps çıktı hemen millenicom u arayıp paket değişikliği yapılmasını istemiştim onlarda en fazla 50 mbps verebiliriz demelerine rağmen siz 100 mbps paket verin parasını ben ödücem eğer kopma olur ise 60 mbps hızı setleriz bizim buralarda 10 mbps için çok önemli daha düne kadar onuda bulamıyorduk demiştik. millenicom hattımı vdsl geçirip 100 mbps paket verince benim modeme gelen hız değeri 110 mbps ve kullanılabilir hız ise 90 mbps olmuştu. yıllarca alt yapı 60 mbps göstermesine rağmen ben 100 mbps pakette 90 mbps hızı çok rahat ve hiç sorun yaşamadan kullandım.
son iki aydır sürekli internet kopmaları arızaları baş göstermeye başladı ve son 2 haftadır ise iş artık çığrından çıktı. yıllardır bir kez bile sorun yaşamama rağmen özellikle son iki haftadır millenicomdan nefret etmiş durumdayım. arıza kayıtlarım yapıldı deyip kapatılıyor 3 saat sonra tekrardan internet gidiyor.
bu süre zarfında binamın tam karşısına yeni bir bina yapıldı ve 7 ay önce fiber optik alt yapı çekildi. o zamanlar çeken ekibe benim binamada çekin demiştim ama projede yok deyincede umursamamıştım zaten 90 mbps çok rahat işlerimi görüyor diye. son 2 haftadır iyice internet ile sıkıntılar yaşamaya başlayınca artık yeter deyip fiber alt yapı için adım atayım dedim.
önce açık kapıdan başvuru yaptım ama bulunduğunuz bölge müdürlüğüne başvuru yapın diye cevap verip kapattılar.
dün bina sakinleri ile birlikte dilekçe hazırlayıp ilçe müdürlüğüne gittim ve durumu anlattım. hemen karşı binamda var deyince bir yeri arayıp havaleli yapabilirmiyiz diye sordu ama olumsuz cevap aldı ama bende başka iss kullandığımı söylemedim. daha sonra dilekçemi taratıp il merkezinde ki genel müdürlüğüne göndereceğini söyleyip kayıt altına aldı. daha sonra şu arızalarını neden acaba bi bakalım deyince başka iss kullandığımı söylemek zorunda kaldım :D onunda yüzü düştü söyleyince. siz getirin ben bütün binayı abone yapıcam yöneticisi benim dedim :D çok zor başka iss için dedi ama gönderdim merkeze cevap gelince ulaşırım dedi bende ayrıldım oradan. aynı gün linkedinden türk telekom ceo suna yazdım iki sefer aradılar ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. bende belki olur ümidi ile ve bügünde internet kopmaları devam edince türk telekoma geçiş için işlemleri başlattım. akşam üstü tekrardan açık kapıya başvuru yaptım.
bu arada sistemde 60 mbps çıkınca türk telekom 50 mbps üstü veremeyiz sistem izin vermez dedi 100 mbps internetten te olduk. millenicom ne güzel veriyordu yıllardır 90 mbps hızı. inşallah süreç sonunda kaybetlerimize değer.
tecrübeli arkadaşlardan daha başka neler yapmam gerektiği ile ilgili tecrübe ve bilgilerini istiyorum.
|
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 357 (Bu ay: 160)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar