158 bin ile otomotiv
Sayısal yerleştirme 158.400 sıralama ile, uludağ otımotiv imkansız diye biliyorum ( son sene 123 bin). Peki kocaeli otomotiv gelir mi sizce? 2019da 158bin almış geçen sene 150bine yükselmiş. Ek tercihe kalma lüksüm yok sizce gelir mi?
Merhaba arkadaşlar. Bu yaz sonuna kadar herhangi bir zaman, otomotiv veya makine mühendisliği için laptop almayı planlıyorum. Harici bir gpu'nun muhtemelen gerektiğini öğrendim ve bu yüzden ultrabook vb. modelleri eledim. Çünkü Autocad, Solidworks gibi programlar kullanacakmışız. Ayrıca oyun oynamayı da seviyorum. Bazen güzel grafikli AAA oyunlar, çoğunlukla ise rekabetçi oyunlar oynuyorum. Ve şimdi son noktaya geliyorum, işi en benim için en çok zorlaştıran nokta. Fotoğrafçılığa heves edip biraz başlangıç yapmıştım fakat pek ilerletmeye zamanım olmadı. Şimdi tekrar ilgilenmek istiyorum. Görüntü kalitesine de gereğinden bile fazla önem veren biriyim. Yani hem görüntü kalitesi, hem de en azından 75hz ve üstü bir akıcılık. Bütün bunları ortalama 10k bütçe ile almak istiyor olmam da zurnanın zırt dediği yer oluyor.
Kısa bir özet:
Kaliteli canlı renklere sahip 75+ hz ekran ( En az %100 srgb gibi..)
Güzel bir işlemci ve giriş seviyelerinde güncel bir ekran kartı
Sağlam ve sıcaklığı atabilen bir kasa
Bu konuyu açma sebebim; hem pek çok farklı fikir almak, hem de halihazırda satılan popüler pek çok cihazın ekran kalitesi ( bit, srgb, adobe rgb, ntsc vb. ) değerlerini bulamamış olmamdır. Fikirleriniz benim için çok değerli. Bütçe kısmına çok takılmadan, mesela şu cihazlar çok kaliteli atıyorum 1-2 aya 10 - 12k civarlarına düşecektir gibi tavsiyelere de açığım. Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar...
Arkadaşlar merhaba. Konu aslında yeni kullanacağım tablet ile alakalı fakat orda hiçkimse soracağım soruyla ilgili konuşmuyor, o yüzden burayı tercih ettim.
İnternetten İngilizce eğitim için çok beğendiğim bir hocanın üç adet kitabını e-kitap olarak aldım. Sadece "epub" formatı ile satış yapıyorlar ve malesef herhangi bir destek söz konusu değil. Peki ben neden PDF formatı istiyorum? Kitapların iki tanesi alıştırma kitabı ve ben bunların üzerine tablet kalemi ile yazı yazabilmek istiyorum, fakat bu "epub" formatında sanırım mümkün değil. Dönüştürme için bir-iki web sitesi ve Adobe programı ile PDF print denedim fakat başarılı olmadı. Umarım bir çözümü vardır.
Ek olarak eğer bir şeyleri değiştiriyorsa diye belirteyim, tabletim iPad 8.nesil.
Soruyu sormadan önce epey bir araştırıp yeterli bilgi bulamadığıma emin olabilirsiniz. İyi forumlar.
İlk defa Ipad kullanacağım
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır kullanmak istediğim Ipad en düşük modeli olan Ipad 8 / 32gb versiyonu sonunda sipariş verdim. Muhtemelen haftaya elime olacak. Tablet gelene kadar da ön araştırmalara başladım. Çünkü sadece ipad değil, ilk defa bir Apple cihaz kullanacağım. Bir çok şey öğrenmeme rağmen, tamamen Türkçe ve geniş kapsamlı bir yeni başlangıç rehberi bulamadım. Forumda bilgi paylaşım kulübü adında bir konu açılmış fakat temel bilgilerin olduğu kısımlar çok eski, ilk sayfalarda Türkçe karakterler vs. engellenmiş yani okunmuyor bile.
Özetle ilk kez Apple kullanacak bir yeni Ipad sahibi olarak nereden kapsamlı bilgi alabilirim?
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Fitness, Müzik
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 70
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.131 (Bu ay: 60)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 58 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar