Selamlar. Elimde TP-Link Archer VR300 Modem vardı. 1 sene önce ADSL desteğinden dolayı satın almıştım. Şimdi fiber internete geçince servis sağlayıcım bana TP Link Archer C5V modem verdi. Diğer modem boşta kaldı. Aslında onu kullansam daha iyi olabilir fakat operatör modemini kullanmanın daha iyi bir tercih olacağını düşündüm ve eski modemimi salonda sinyal güçlendirmek için kullanmak istedim. İşin aslı bu archer vr300 modemin ben access point özelliği var sanarak almıştım fakat yokmuş. Kablolu router özelliği varmış. Tamam dedim boşta duracağına ciddi sinyal problemi yaşadığım salonuma bu modemi ethernet kablosu çekerek kurayım ve router modunda kullanayım. Çektim kabloyu. Kurulumu şu videoda anlatıldığı şekilde yaptım :
İyi hoş. Sıkıntısız çalışıyor fakat ben salondan kendi odama geçtiğimde bağlandığım interneti değiştirmek zorunda kalmak istemiyorum. Bu yüzden modemimin ve routerımın isimlerini ve WiFi kanallarını aynı yaptım. Fakat sanıyorum ki mac adresleri farklı olduğu için (başka bir sebepten de olabilir, bilmiyorum) sorun yaşıyorum. Yaşadığım sorunu şöyle anlatayım. Diyelim ki salonda telefonun Wifisini açtım ve routerın sinyali daha iyi olduğu için ona bağlandım, daha sonra modemin bulunduğu odama geçtim. Wifide hiçbir şekilde kopma olmadı. Sinyalim hala tam çekiyor. MÜKEMMEL. Fakat bir problem var. İNTERNETİMİ KULLANAMIYORUM!. Evet, telefonun wifisini kapatıp açmadan sinyali full çeken interneti kullanamıyorum. İlla kapatıp odadaki modeme bağlanmam gerekiyor. Bu video dışında yapmam gereken bir ayar mı var acaba? Veya nasıl wifi kapat aç yapmadan iki odada da sorunsuz kullanabilirim internetimi?
İsimleri farklı olsa odadan odaya bağlandığım ağı değişmek dert. İsimleri aynı olunca wifiyi kapatıp açmak dert.
Konu altında mesh sistemi veya access point tavsiyesi verenler olacaktır. Ben para verecek kadar sinyal sorunu yaşamıyorum. Zaten vermişim şu modeme zamanında 400 TL. Bu modemi kullanarak salonuma da 5GHz internet götürmek istedim sadece. (Aynı sorun 2.4GHz'de de var bu arada.)
Archer VR300 modemin linkini bırakayım : https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-vr300-ac-1200-mbps-4x5dbi-wifi-pro-sinyal-guclendirici-wireless-2-4g-5g-cift-bant-4-antenli-fiber-vdsl2-adsl2-mesh-modem-yonlendirici-p-HBV00000CG5IZ
Bu arada birkaç görsel eklemek istiyorum
Burada MAC ADRESİ KLONLAMA seçili.
Burada videoda da anlatıldığı üzere IP adresini ana modemden farklı yapmam gerekiyor. Fakat diğer ayarlarla oynamıyorum. Bildiğim kadarıyla bir modemi router yapmak için DHCP kapatılır fakat bunda kapatınca modeme erişim problemi yaşıyorum sanırım router modu bu modemde bir özellik olduğu için böyle bir şey var. Burada veya başka bir yerde bir değeri farklı mı girmem gerekiyor acaba?
Konuyla ilgili yardımcı olacak, olmaya çalışacak herkese teşekkürler. Forum kullanmayı pek bilen birisi değilim. Herhangi bir kural ihlali umarım yapmamışımdır fakat yaptıysam özür dilerim.
Router problemi yaşıyorum
Selamlar elimde 2 adet modem var biri tp link archer c5v (bunu iss verdi) biri tp link archer vr300. İss modeminin sinyali düşük olduğu için archer vr300 modemimi (router özelliği var) router moduna aldım. Odadan odaya geçtiğimde ağ değişmemek için ana modemle SSID ve Kanalları aynı yaptım fakat sorun yaşıyorum. Hangi odada bağlandıysam onu kullanıyor diğer odaya geçince internet full çekmesine rağmen kullanılmıyor telefonun wifisini kapatıp açmam gerekiyor bu sorunu nasıl çözerim bir bilginiz var mı?
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 640 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware