Binbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 2374 (Bu ay: 1)
356093 gün 2 s. 17 dk. kaldı
Bu da benim haftasonnu eğlencem. Sonucu da gelecek...
Haftasonları en çok yapmayı sevdiğim şey budur.
Gerek arkadaş çevrem, gerekse farklı kişilerden edindiğim tariflerle birşeyler yapmayı seviyorum. Tabi bunların tadı insananın yakınları veya arkadaşları ile olunca çıkıyor. Gurbet elde pek arkadaş ve akraba çevresi yok. o yüzden hep birşeyler eksik oluyor. Gurbette yaşamanında acı tarafı bu oluyor. İnsanın içinde hep bir memleket hasreti oluyor.
3,5 saat sürecek bir serüven bu. sonucu ne olacak. ilk defa öğrendiğim bir sos yöntemi ile 7 çeşit farklı eklentı ile yapılıyor...
Beni bilirsiniz. Almanya'da devletten yardımlar ile aylık 2000 euro civarı gelirle yaşamaktayım.
bunun yanında bir iş buldum. aslında daha öncesine ait üye olduğumuz avusturalya bazlı site idi. bu AI geliştiren firmalara data analistlik yapıyorsun. yani gelen veriyi seçiyorsun 6 farklı kademede ne nedğil diye. veri dediğimde resim video vs.
3 gün oldu işe başlayalı. haftalık 40 saat isteniyor ama baydı iş biraz beni. lakin saati 18 dolardan harika iş.
pazartesinden dün perşembeye kadar toplamda 16 saat 30 dakika yapmışım. 300 dolar geldi hesaba. proje süreleri değişiyor . belki 3 ay belki 2 ay belki 6 ay. ama bu proje için 4 ay deniyor. 4 ayda 5000 koysam kenara yeter.
sistemde güzel olan zaman ölçer var. anlık sana miktarı gösteriyor.
bu ara işler de yoğunlaşacakmış. maili geldi. :( 40 saatte yapılmaz ya. ama neyse madem para gelecek kenarda vergisiz kılçıksız...
şu anda sistemdeki toplam saatim
şu anlık sadece ilk iki günün parası invoice olarak geçti. ay sonunda da amerikada hesabım olan payner hesabıma geçecek. artık geçince dolarlarık resmini de paylaşırım.
konu hakkında daha detaylı bilgi için internette araştırma yapın. özellikle ekşisözlük de bu konu hakkında diğer yazışmaları görebilirsiniz. 5 dolar da alan varmış. 5 dolar da kardır.
Ekleme:
benim anlamadığım ... bana niye atar gider yapılıyor. size verebildiğim kadar tüyo veriyorum.bazı şeyleri söylemem bile projelerden ve hatta şirketten atılma sebebi. ona rağmen iyilik yapmaya çalışıyorum.
xbox fiyatları yükselmiş. insanların durumu daha da kötüleşiyor. iyi kötü kazanın diye uğraşıyorum. birileri hemen çekememezlik de göstermişler.
Bak bu az önce 2 saat civarı süren işim. yeni datalar gelmişti ve bitirdim. Akşama doğru başka datalar da gelecek.
Bu alttaki de toplam saatim
neredeyse 19 saatim var. 19 saat * 18 dolar = 350 dolara ulaştım şimdilik . akşama da bir 50 dolar daha eklerim.
Güncelleme 1 :
bu hafta 24 saate ulaştım. aşağı yukarı 430 eurı yapıyor. böyle giderse yarın 500 dolar bandını aşarım. akıyor maşakkal ...
ekleme 2 :
Bu vakit itibarı ile 28,5 saat barajını aştım. yani bu hafta 500 dolarımı invoice olarak kesilmesini bekliycem.
Bilindiği üzre Merkel baskısı ile Türkiye'ye "veri değişimi" konusunu kabul ettirdi. Böylelikle Almanya'da yardımla geçinen 500 bin Türk vatandaşı için risk oluştu. Çok büyük cezalar ile karşı karşıya gelebilirler.
Bu ayrıca sadece Almanya'da olanlar için değil Fransa Belçika gibi ülkelerde olanlar için de geçerli.
,
Böyle olunca yurtdışından acayip para girişi oluyor. malum yüksek cezalar alacaklarını anlayan almancılar oradaki diğer birikmiş varlıklarını da Türkiye'ye gönderme çabasındalar açıkca bu görülmekte.
Malum dolar 1 haftadır 7.45 lerde seyrederken euro 8.90 larda idi. Bugün itibarı ile dolar 7.50 yi aşarken euro ise ilginç sekilde sert düştü ve 8,82 civarına geriledi. Bildiğiniz üzre ülkemizdeki merkez bankası dolara müdahale eder. çünkü ateşi dolar körükler. ama bu sefer ilginç şekilde dolar pound vs yükselirken euro sert düştü.
bunun da açıklaması, avrupadan eurolarını kaçıran avrupacılar.
Bakınız yukarıdaki örnekteki kişi. Fransa'dan 280 bin eurosunu Türkiye'ye kaçırmış. şimdi burada kral gibi yaşayacak. 2,5 milyon lirası ile zaten milyoner oldu adam Türkiyede...
çok uyanık bunlar çok...
Merhabalar.
Hepsiburada.com dan digital bir ürün aldım consol tarafında microsoft tarafında kullanılan hizmet için.
parayı cumartesi akşamı ödememe ve ürün detayında "1 - 2 saat içinde teslimat" yazılı olmasına rağmen bekledim ve 1 saat önce "ürün teslim edildi" mesajı almışım ama ürün kodu ne mailime ne hepsiburda mesajlarıma ne de annemin telefonuna gönderilmiş. hiç birşey yapılmamış.
watsapp dan yazıyorum cevap yok şikayet mesajı oluşturdum yine cevap yok. n'apmalıyım sizce ?
İşte Almanya'nın bir yüzü. Solcu liberal sosyalist demokrat Alman siyasetçilerin kulak tıkadıkları Almanya'nın sesi. Bu adam gibileri sokaklarda çoğaldılar malesef.
şu konuda bol bol yazmıştım ama bizim linççi tayfa anlamak istememişti. Düşünün senelik 40.000 euro kazandığınız iş var. 40 sene boyunca bu bürüt maaşınız üzerinden emeli öderseniz 65 yaşında 1200 euro ile emekli oluyorsunuz. 1200 euro arkadaşlar. 1200 euro!
Dün sokakta eşimle yürürken anaç bir polak karı arkasına 4 tane dizmiş , 1i de kucak askısında yürüyordu. tabikide araptan peydahlama hepsini. Almanya'da polakların güzelleri Alman, geri kalanları arap ırkını çoğaltmak için damızlık olarak kullanılıyorlar. polonya da erkek yok herhalde ???
Neyse izleyin tadını çıkarın. Alta da bir ekran görüntüsü bırakıyorum ki o anaç polak ve hiç çalışmayan arap kocası altta koyduğum hesaplamaya göre devletten her ay nasıl 3000 3500 euro arası para alıyor hesaplayın işte. he çocuk ve ebeveynlere devletin ayrıca yatırdığı sağlık sigortaları ve 75 emeklilik ile ana ve babaya nasıl senelik Alman devletinden 5000 eur o çalışmadan etmeden kazandıklarını hesaplayın. (üstteki konu linkinden alıntıladığım mesajım altta dır)
Alıntı
metni:şimdi senelik 40.000 euro bürüt ... bunun net maaş hesaplaması var
Alıntı
metni:27 yaşında bekarsınız ve akıcı şekilde Almanca İngilizce biliyorsunuz ve ayrıca CISCO WİNDOWS VE LİNUX serverlar networkler üzerine sertifikalarınız var. hayatınız boyunca 20 yıl okumuşsunuz ve alacağını net maaş (Bekarsınız ve evli değilsiniz) 2150 euro. şimdi günde 2 saat çalışıp ayda 40 saat çalışıp 450 euro alan suriyeli sadri veya afrikalı wakewawua 'nın 3 çocuk ile alacakları yardımları tek tek yazıyorum. Jobcenter üzerinden Arbetlosungeld2 ile 450 euro ek alıyor ve eline şimdiden 900 euro geçti. FamilienKasse üzerinden her çocuk için 210 ar euro KinderGeld x 3 çocuktan= 630 euro ve eline toplamda 1530 euro geçti FamilienKasse üzerinden her çocuk için 170 er euro ek KinderSchuzlang x 3 çocuktan = 510 euro ve eline toplamda 2040 euro Wohngeld üzerinden m2 başına 7 (bazen 7,5) eurodan 100m2 ev için 700 euro kira yardımı ile eline toplamda geçen 2740 euro Yani hayatında 1 kitap açmamış sadri veya wakewawua , 3 çocuğu ile günde 2 saat, yani haftada 8 saat, ayda 40 saat çalışarak senin gibi 20 sene okumuş adamdan 600 euro fazla kazanıyor DEVLET YARDIMLARI sayesinde. Siz 20 sene okuyup, Almanya'ya gelme sebebiniz ise işte bu tipte insanların bedavaya yaşıyacağı hayatları onlara sağlamak. Birde teil-zeit job var. Yani Part-time. Ayda 800 euro ortalama geliri olanlar yukarıdaki sadece ilk baştakı 450 euro yardımı alamıyorlar. Bakın bu yardımı alan adamlara ayrıca devlet 300 euroluk sigorta parasını, 200 euroluk emekli parasını hesabına yatırıyor her ay. Ama yukarıda ise bu ücretler sizden ek olarak kesiliyor. yani sadri kardeşimiz ay sonunda devletten 3300 euro bedavadan almış oluyor. yani sen bu adamların bedava hayat sürmesi için burada çalışıyorsun. Ek yardım olarak : kilise yardımı var. aylık 100 euroya geliyor. kilise yardımı alan akpli arkadaşım vardı. "veriyosa neye alamayacan aga" diyordu. Bir başka Almancı ofisten arkadaşım da Türkiye"den evleniyor. hanımı b2 alıp Almanya'ya geldi 3 ay önce. Adama gitmişler 4000 euro çeyiz parası vermişler. Adam Türkiye'de evinde eşyaları 1200 euroya getirtti. 2800 euro cebine kaldı. bu ülkede çalışıyorsanız işte böyle oluyor arkadaşlar. unutmadan mülteci yani refugee statüsünde iseniz kindergeld yani çocuk paranız 210 değil 310 eurodan yatıyor hesabınıza. Ben AB vatandaşı olduğum için bana bu yardımların bazıları yapılmıyor. Kirsche yardımı, çeyiz parası yardımı gibi. çocuk parası 210 euro. ama işte ortamlarda "evropa berligi hırısdıyan gulübü" ... adamlar jihadi tiplerle dolduruyorlar avrupayı. bunlar mı hristiyan kulübü? Bu avrupa hakkında ve Almanya hakkın bilmediğiniz bazı gerçekler var. Yalan yok 20 sene öncesine kadar iş hayatına atılanlar çok daha rahatlardı ve şanslılardı da...
ben Türkiye'nin durumu çok iyi vs demiyorum (Atar yapmayın boş yere). Ülke ekonomisi bitik ama liberal sol eğilimli batı Avrupa ülekelerinin geleceğini görüyorsunuz. Roma dönemi kölelik sistemi getiriliyor yavaş yavaş. Farkında değilsiniz. Modern kölelik getiriliyor. Anlatmaya çalıştığım bu...
Salı günü almancı bir arkadaşla konuşuyorum. Bana edirne'de tanıdığım var mı yok mu diye soruyor. dedim noldu hayırdır? Bulgaristan sınır kapılarını açmış ama işte iş güç kora virüsü nedeni ile Türkiyeye girmek sorunlu. O yüzden malum partili arkadaşım Edirne'den birkaç firma ismi saydı mutfak ve yatak odası siparişi verecekmişte. işte soruyor var mı işi koşturabilecek oraya tır gelince yükün teslimatı için yardımcı olacak. işte 50 euro da verecekmiş.
Tanıdığım vardı ama 50 euroya kalacak adam değil. o yüzden tadığım olmadığını söyledim.
Dün akşam baktım dolar konusu var forumda. dolar 7 50 vs olmuş. Euro'ya baktım 8,8 olmuş.
hemen arkadaşın söylediği aklımda kalan iki firmanın sitesine girdim ...
Lan mutfak takımı kalmamış! dolap takımı yok. İnanamıyorum ya. bizim almancı tayfa ne kadar uyanık. ürün kataloğı ya 2 3 tane ya da "internette bitti" notu ile listeli ürünler.
burada en dandik mutfak 2,70 cm lik 1000 eurodan başlıyor. ben burada Almanya İkea'dan 17000 liraya alacağım mutfağı Türkiye'den 2500 liraya alıyorum. Yani burada 2000 2500 euro vereceğime , Türkiye'de 500 euro bile etmeyen fiyata alıyorum. Ne güzel Türkiye'de 2000 euroya yatak takımı tv takımı mutfak dolapları yemek odası oturma odası cocuk yatakodası setlerini kapatmışlar.
https://www.ikea.com/de/de/cat/produkte-products//
Adamın 750 euro istediği sete bak üstte. Bir özelliği yok. muhtemelen 4 seneyi görmez
Adamların bitirdiği sete bak altta. 350 euro. aynısı burada 1999 eurolardan başlıyor. öyle dışı özel kaplama, özel desen diye dayıyor ikea. Almanda da para çok alıyor.
Birde yataş açmışlar. Türkiye'de 2000 euro etmeyecek yatak odası mutfak tv setini burada 4990 euro'ya dayıyorlar. açmışlar gözlerini...
Artık FB da karşıma bir sürü malum kitlenin kanalları çıkıyor. kendince stratejistliğe soyunmalar falan. bir video koyuyorlar ordumuzun mensuplarına ait altına zurnalı mehter marşı vs. komando vs.
artık komik bulmaya başladım.
Aynı şey bizim avrupada top koşturan futbolcularımız için de geçerli. Youtube videolarında hep bizimkilerin bir birini gazlayan mesajları. yahu bırakın adamlar övsün. biz zaten kendimiz gurur duyuyoruz. birde bunu eleştiren bir yabancı olsa hemen onu linç etmeler falan.
yani rusya'nın harekete bakın. ruslar da bu video arkasına kendi ordu marşlarını atıp hemen komşu ülkelere ana bacı sövsünler vs... hoş olur muydu?
belki bizim bilmediğimiz haberimizin olmadığı amerikan casus uçağını algılayıp anında posta koyuyor. hadi bunun ardına video koyup ruslar bize müslümanlara hakaret etsin? bizimkiler yapıyor ya ... video koyup altına ruslara veya başkalarına hakaretler. şimdi ruslar bu video altına kendi marşlarını koyup "jihadçılar birleşiyor" diye mesaj atıp bizi tehtid etse? bunu söylüyorum çünkü her yorum altında haçlı ittifakı kuruldu bize karşı vs vs gibi saçma yorumlar okuyorum.
ülkece çok amatörce düşünüyoruz. bırakın insanlar bizi övsün. hep kendimizi pohpohluyoruz....
siz ne düşünüyorsunuz?
Gece gece üşenmedim...
Valla üşenmedim nedereden esti ise yapasım geldi. Zamanında makedonyalı bir arkadaşım tarifini vermişti. Balkanlarda baya meşhurmuş. Tadı harbiden 10 numara. İnegöl köfe ve sucuk karışımı tadı var. harika birşey.
özel yöntemle le yapılıyor ve özel yöntemle pişiriliyor. böyelce et içinde suyunu ve tadını iyi saklıyor. Makedonlar aşmış yani.
|
Ekleme:
Lafa gelince "sosyal ülkeyim ben" , "maaşının 1/3 ni alacam senden" Merkel'in liberal sol Almanyası. 10 yıl önce böyle bir olay yoktu merkez Sağcı esintileri altındaki Almanya'da ... İşte yakında buraya getirecekler işi. Et firmasının sahibi bilin bakalım nereli? muhtemelen Romya'da olan taşeron firmanın da sahibi aynı ırk ve dine sahip insandır. İşte Almanya'da bir işin başında bu ırk ve dine ait bir insan varsa, nedense Alman mahkemeleri o işletmeye dokunmuyor!
----------------------
https://www.amazon.jobs/en/jobs/1239654/it-engineer
DESCRIPTION
IT Engineer
At Amazon, we strive to be earth’s most customer-centric company where people can find and discover anything they want to buy online. We hire the world’s brightest minds, offering them an environment in which they can relentlessly improve the experience for customers. Innovation and creativity are built into the DNA of the company and are encouraged at all levels of employment. Every day we solve complex technical and business problems with ingenuity and simplicity. We’re making history and the good news is we’ve only just begun.
Amazon has an immediate opening for an IT Engineer to support our buildings throughout Germany that handle millions of items from tens of thousands of vendors, and ships them across the globe each day. The successful candidate will ‘know how things work’ in his/her areas of responsibility and keep changes under control. You will build and operate infrastructure environments and will provide critical input to ensure that the platform is designed with operability in mind. You will make sure that all work around infrastructure moves forward successfully. As no two days are the same in Amazon you will thrive on changes and embrace ambiguity. Please note that frequent travel will be required in this role.
Since we believe that diversity improves teams, we are looking for people of different gender and age and with different backgrounds and experience.
Amazon seeks individuals who are willing to Work Hard, Have Fun, and join us in making History.
What makes this team a great place to work?
· Day 1 opportunity – You will be joining a team that is responsible to what happens after the customer clicks “buy”.
· Opportunities for growth - You will have the opportunity to manage build & deploy projects, involved in the pre-delivery of the environment and ensure that continuous improvement and innovation is at the forefront of what we do.
· Scale New Heights- With the fast pace growth of our fulfillment network, you will be working on challenging and complex problems to help us scale and grow the service to meet our customer demands.
BASIC QUALIFICATIONS
Basic Qualifications
· Good communication skills, both written and verbal with the ability to present complex technical information in a clear and concise manner to a variety of audiences in German and English.
· Robust understanding of networking infrastructure and system integration.
· Good understanding of core Internet technologies
· Good appreciation of IT infrastructure components
· Excellent understanding of what drives quality and world class customer focus and attention to details.
What will YOU bring?
· High degree of ownership in all matters within the IT infrastructure but not limited to.
· Experience in deployment and ability to work with 3rd party vendors.
· A new and curious mind-set, always looking for changes to improve the status quo no matter how good it may be.
· A curious mind-set that always question: what we can do better.
· A true team player that is happy to share knowledge and work together as a team to always innovate and improve how we work.
· Proven ability to lead and inspire the team to deliver on complex tasks
· Good analytical skills with attention to details
· Ownership and accountability
· Good written and verbal communication skills with the ability to present complex technical information in a clear and concise manner to a variety of audience
PREFERRED QUALIFICATIONS
Preferred qualifications and skills:
· Industry certifications such as Cisco (CCNA, CCNP), Microsoft (MCP, MCSE), Linux (LPIC-1, LPIC-2).
· Experience in the administration of heterogeneous network environments with Microsoft Windows and Linux based clients and servers
· Experience in IT asset management and purchasing
· Advanced knowledge in handling all common network and Internet protocols
· Experience with Wireless Local Area Networks (WLAN / Wi-Fi)
· Proven ability to learn and apply new technology.
Please note you are not required to meet all of the above-mentioned expectations; any combination is welcome! (the more the better, of course).
In addition we expect an open mind, willingness to learn new skills and respect for the team spirit.
Valid driving licence and flexibility to work and travel outside of your designated location.
Alıntı
metni:Please note you are not required to meet all of the above-mentioned expectations; any combination is welcome! (the more the better, of course).
Yukarıda malum ilan için bir arkadaşım başvurmuş. 40.000 euro senelik teklif etmişler. işte yemek fişleri vs vs. (ALMADILAR henüz çünkü linux bazlı sistemler üzerine deneyimi yok)
şimdi senelik 40.000 euro bürüt ... bunun net maaş hesaplaması var
27 yaşında bekarsınız ve akıcı şekilde Almanca İngilizce biliyorsunuz ve ayrıca CISCO WİNDOWS VE LİNUX serverlar networkler üzerine sertifikalarınız var. hayatınız boyunca 20 yıl okumuşsunuz ve alacağını net maaş (Bekarsınız ve evli değilsiniz) 2150 euro.
şimdi günde 2 saat çalışıp ayda 40 saat çalışıp 450 euro alan suriyeli sadri veya afrikalı wakewawua 'nın 3 çocuk ile alacakları yardımları tek tek yazıyorum.
Jobcenter üzerinden Arbetlosungeld2 ile 450 euro ek alıyor ve eline şimdiden 900 euro geçti.
FamilienKasse üzerinden her çocuk için 210 ar euro KinderGeld x 3 çocuktan= 630 euro ve eline toplamda 1530 euro geçti
FamilienKasse üzerinden her çocuk için 170 er euro ek KinderSchuzlang x 3 çocuktan = 510 euro ve eline toplamda 2040 euro
Wohngeld üzerinden m2 başına 7 (bazen 7,5) eurodan 100m2 ev için 700 euro kira yardımı ile eline toplamda geçen 2740 euro
Yani hayatında 1 kitap açmamış sadri veya wakewawua , 3 çocuğu ile günde 2 saat, yani haftada 8 saat, ayda 40 saat çalışarak senin gibi 20 sene okumuş adamdan 600 euro fazla kazanıyor DEVLET YARDIMLARI sayesinde.
Siz 20 sene okuyup, Almanya'ya gelme sebebiniz ise işte bu tipte insanların bedavaya yaşıyacağı hayatları onlara sağlamak.
Birde teil-zeit job var. Yani Part-time. Ayda 800 euro ortalama geliri olanlar yukarıdaki sadece ilk baştakı 450 euro yardımı alamıyorlar.
Bakın bu yardımı alan adamlara ayrıca devlet 300 euroluk sigorta parasını, 200 euroluk emekli parasını hesabına yatırıyor her ay. Ama yukarıda ise bu ücretler sizden ek olarak kesiliyor. yani sadri kardeşimiz ay sonunda devletten 3300 euro bedavadan almış oluyor.
yani sen bu adamların bedava hayat sürmesi için burada çalışıyorsun.
Ek yardım olarak : kilise yardımı var. aylık 100 euroya geliyor. kilise yardımı alan akpli arkadaşım vardı. "veriyosa neye alamayacan aga" diyordu.
Bir başka Almancı ofisten arkadaşım da Türkiye"den evleniyor. hanımı b2 alıp Almanya'ya geldi 3 ay önce. Adama gitmişler 4000 euro çeyiz parası vermişler. Adam Türkiye'de evinde eşyaları 1200 euroya getirtti. 2800 euro cebine kaldı.
bu ülkede çalışıyorsanız işte böyle oluyor arkadaşlar. unutmadan mülteci yani refugee statüsünde iseniz kindergeld yani çocuk paranız 210 değil 310 eurodan yatıyor hesabınıza. Ben AB vatandaşı olduğum için bana bu yardımların bazıları yapılmıyor. Kirsche yardımı, çeyiz parası yardımı gibi. çocuk parası 210 euro.
ama işte ortamlarda "evropa berligi hırısdıyan gulübü" ... adamlar jihadi tiplerle dolduruyorlar avrupayı. bunlar mı hristiyan kulübü? Bu avrupa hakkında ve Almanya hakkın bilmediğiniz bazı gerçekler var.
Yalan yok 20 sene öncesine kadar iş hayatına atılanlar çok daha rahatlardı ve şanslılardı da...
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.648
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 185.255 (Bu ay: 298)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9.851 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic