ISS Önerisi
Babamın evine internet bağlatacağız, şu an eski kiracının Superonline VDSL aboneliği var ve kendisi kapatacak. Modem hat değerlerini bilmiyorum ancak altyapı 84MBPS VDSL gözüküyor. İşyerinde Gıbırnet kullanıyoruz. Aklıma en yatanı Gıbırnet 240TL'lik tarife. Babam ayda 200GB'ı aşmadan veri tüketir. Hız olarak da 35MBPS civarı yeterli olur. Kurulumda baş ağrıtmayan hangi firmayı önerirsiniz?
ONT'deki LOS ışığı neden yanar?
ONT cihazım Huawei EchoLife HG8010H. LOS ışığı yanıp sönüyor. Bildiğim kadarıyla fiber kablo kırıldığında olan bir sorun ancak kabloyu hareket ettirmedim. Başka neden kaynaklanabilir? Superonline'a arıza kaydı bıraktım.
Mahallemizde TURKCELL SUPERONLINE altyapı çalışması başladı. Eylül ayında borular döşendi kablolar ne zaman çekildi bilmiyorum ama saha dolabı dahi yerleştirildi. Bazı binalara dışarıdan bina içine giden fiber kablolar gördüğüm için aynı sokakta fiber alanların olduğunu düşünüyorum. Bizim bina 50 dairelik bir bina ve bize fiber kutu bırakmadan Turkcell bayisi apartmanınıza fiber gelmiştir diye broşür bırakmıştı. Görür görmez aradım ve kuruluma geldiler. Gelen ekip binada kutu olmadığını gördü daha sonra kutuyu bina yöneticisi izin vermediği için bırakılmadığını söyledi. Bina yöneticisi ile görüştüğümde imza verdiğini ancak kimsenin gelip fiber döşemediğini söyledi. Kurulumu yapacak bayiyi arayarak durumu bildirdim ve kutunun getirilmesi için ekip geleceğini söyledi. Eylülden beri fiber bir an önce gelsin diye bekliyorum bu süreci hızlandırma yolu var mı? 50 Dairelik binaya FTTB yapmazlar değil mi :D Koskoca Turktelekom binaya FTTB 1Gbps altyapı çektiği için sorma gereği duydum.
Nerede: Bir kullanıcının profiline bakıyor.
Son Giriş: 42 sn. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 dk.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 89
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 2.212 (Bu ay: 399)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar