Merhabalar, apartmanımızda merkezi sistem uydu mevcut. Her daireye bir kablo ile yayın dağıtılıyor. Geçtiğimiz günlerde televizyonda başlıktaki hata çıkmaya başladı. Evde olmadığımız süreçte sokakta bir elektrik çalışması olmuş ve elektrikler 2-3 kere gidip gelmiş. Güncel durumda ekranda bu hata çıkmakta olup bazı kanalların görüntüsü ve sesi kesik kesik de olsa gelmekte bazı kanallar hiç gelmemektedir. Eve gelen uydu kablosunu çoklayıcı ile 2 televizyona dağıtıyoruz. Her iki televizyonda da sinyal yok o aparatta sorun vardır diye direkt ana kabloyu uydu alıcıya taktım gene çözüm olmadı. İnternette yazanlara istinaden kabloların uç kısımlarında bir kısa devre var mı diye baktım göremedim. Apartmanda bu sorun sadece bizde mevcut. Uydu alıcılar eski ama kumandadan kanal değiştiriyorum kendi ekranında da değişiyor sanki onda sıkıntı yok gibi. Televizyonlardan birini 1.5 senedir kullanmıyoruz ne kendisi ne uydu alıcısı fişe takılı değil buna istinaden ana televizyon ve uydu alıcı bozulmuş olsa bile diğerleri çalışırdı diye düşünüyorum çünkü birbirlerinden bağımsızlar. Konu hakkında yorumu olan var mıdır ?
BIOS Ssd yi bir görüyor bir görmüyor
Arkadaşlar merhaba, dün akşam bilgisayarımı sorunsuz kapattım. Bugün bilgisayarı açtığımda sürekli biosa atıp durdu. Çeşitli ayarlarla çözmeye çalıştım olmadı. bir şekilde otomatik onarmaya geldim orası da işe yaramadı sıfırlama seçeneği çıkmadı yedeği vs yoktu. Bios ayarlarıyla internette önerilen birçok yöntemi denedim gene olmadı. En temizi bir format atıyım dedim bios ayarlarını düzeltip formata uygun hale getirdim sorun şurada bios şuan ssdyi görüyor bilgisayarı restart edip biosa girince görmüyor tekrar restart edince görüyor. Gördüğü zaman restart edip windows kurulum aşamalarına geliyorum windowsu nereye yüklemek istiyorsunuz seçeneği gelince sürücü bölümlerini silmek istiyorum "Seçili bölüm silinemedi hata 0x800701b1 " dönüyor. Tekrar restart edince bu sefer ssd gene gözükmüyor. İşin içinden çıkamadım var mı fikri olan ?
Bilgisayarım monster abra a5 v13.2 . Ssd üzerindeki ilk ssd, herhangi bir darbe almadı.
Ankastreden eve internet kablosu çekmek
Merhaba arkadaşlar, Netspeed internet kullanıcısıyım. Türktelekom altyapısı kullanıyor. Evime netspeed bağlattım. Türktelekom ekibi ankastreden 10 ar cm kabloyu çıkarıp bıraktı. Eve kendim çekeceğim yaklaşık 20 metre kabloya ihtiyacım var ama bu kablonun cinsi nedir hangi kabloyla çekmek gerekir ben anlamadım. Portuma aşağıdaki görselde bulunan mavi beyaz kabloları takıp gittiler. Bunun türü nedir, alırken çok pahalı olmayacak şekilde ne önerirsiniz ?
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 920 (Bu ay: 125)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware