Şimdi Ara

LNB Aşırı yüklendi cihazınızın fişini çekiniz hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
84
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, apartmanımızda merkezi sistem uydu mevcut. Her daireye bir kablo ile yayın dağıtılıyor. Geçtiğimiz günlerde televizyonda başlıktaki hata çıkmaya başladı. Evde olmadığımız süreçte sokakta bir elektrik çalışması olmuş ve elektrikler 2-3 kere gidip gelmiş. Güncel durumda ekranda bu hata çıkmakta olup bazı kanalların görüntüsü ve sesi kesik kesik de olsa gelmekte bazı kanallar hiç gelmemektedir. Eve gelen uydu kablosunu çoklayıcı ile 2 televizyona dağıtıyoruz. Her iki televizyonda da sinyal yok o aparatta sorun vardır diye direkt ana kabloyu uydu alıcıya taktım gene çözüm olmadı. İnternette yazanlara istinaden kabloların uç kısımlarında bir kısa devre var mı diye baktım göremedim. Apartmanda bu sorun sadece bizde mevcut. Uydu alıcılar eski ama kumandadan kanal değiştiriyorum kendi ekranında da değişiyor sanki onda sıkıntı yok gibi. Televizyonlardan birini 1.5 senedir kullanmıyoruz ne kendisi ne uydu alıcısı fişe takılı değil buna istinaden ana televizyon ve uydu alıcı bozulmuş olsa bile diğerleri çalışırdı diye düşünüyorum çünkü birbirlerinden bağımsızlar. Konu hakkında yorumu olan var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadroonan -- 13 Ocak 2025; 17:5:46 >

• Anten kablosunun içinde ortada ve dış tarafında bulunan kablolar bir noktada temas etmişlerdir. Temas noktası bulunup düzeltilmesi gerekiyor. Tv cihaz anten girişi, lnb kablo çıkışı (diğerlerinde calışıyorsa burda sorun yoktur) uçtaki pullar bakılmalı, ortak sistemse bölüçü noktada sizin hatta çıkış noktasında temas olabilir (genelde burda oluyor). Hiç biri değilse kablo değişmesi gerekebilir. Uzun süre böyle kalırsa uydu cihazınıda bozabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • santral gözünüz başkası tarafından farklı bir göze(bozuk) takılmış olabilir.ya da takarken düzgün takılmamış kablo dışındaki teller orta noktadaki ana tele değmiş ve bu kısa devre yaptırmış olabilir.prize taktığınız kabloyu da (giriş-çıkış) kontrol edin bunlar düzgün ise ilk başta söylediğim durumlar değerlendirilebilir.sizde kısa devre -su alma-konnectör problemi var gibi geldi bunlara odaklanırsanız sorunu çözersiniz.ayrıca eğer mevcut santralde yer kaldıysa kendi giriş gözünüzü değiştirerekte halledebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duyguluboy -- 21 Ocak 2025; 5:10:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.