11.sınıf öğrencisi dershaneye gitmeli mi?
Tam gun okula gidiyor, okul çıkışı 16:20, saat 17:00 evde oluyor.
Haftasonu bir dershane ile görüştük.
Pazartesi-Çarşamba-Cumartesi ders, Pazar deneme, Cuma soru çözümü şeklinde program.
9 kişilik sınıfta akıllı tahtada kendi programlarına göre ders işleyecekler, okulla paralellik olmayabilir.
Ağırliklı olarak 11.sınif dersleri işlenecek+tyt dersleri de olacak.
Sayısal alan seçildi 11.sınıf için.
Detshanenin ödevlendirmesi olacak.
Hem okul hem detshane ağır olur mu endişesi var.
Alternatif olarak, yaz dönemi için tyt kursu düşünüyoruz.
11.sınıfı evde çalışıp, dershanenin denemelerine girecek.
Eksik dersler ve konular için özel ders ile takviye.
Böylece çocuğu da çok yormamış oluruz.
Siz ne düşünürsünüz?
Sonrasında pişman olmak da istemiyoruz.
11 de dershaneye göndetip çok bunaltırsak, sınav senesi enerjisi tükenebilir.
Dershaneye göndermezsrk ve 11.sınıfı vetimsiz geçirirse, 12 ye geldiğimizde keşke dershaneye gönderseydik de diyebiliriz.
Kafamız karışık, bu yollardan geçmiş olanların tecrubesine ihtiyacimiz var.
10.sınıf öğrencisi için fikir verir misiniz?
Ben babasıyım. Zeki bir çocuk ama çalışmıyor. LGS maratonundan sonra 9.sınıfta öğrencilik yapmadı.
İyi bir özel eğitim kurumunda burslu okuyor. (çalışan bursu). Yakın zamana kadar odasinda ders çalışıyor zannediyorduk, öyle değilmiş. Telefonu ve PC'yi aldik elinden.
Salonda YT açıp çalışıyor. Ayaklarını masaya uzatıp, koltuğunda kaykılıp fil8m izler gibi izliyor. Okul denemeleri ve yazılıları geçen seneye göre düştü.
YKS için geç olmadan müdahale edelim dedik. Eyüp B 3D VDD ve 345 mat.soeu bankası aldık. Matematikte oet.15 net cıkartıyor, geometri zayif, fen dersleri çalışınca olacak. Türkçe dil bilgisi zayıf, paragraf eh işte. Sosyal derslerin yüzüne bile bakmamış.
Temel matematiği yanında paragrafla halledip yaza doğru da geometriye başlayıp, 11.sınıf 1.donem gibi bitirebilse iyi bir temel olur diye düşünüyorum.
Bu arada sayısal alan seçti. CENG istiyor. Biz de iyi bir uni.de olsun istiyoruz.
11.sinif için yakinlarda vip bir dershaneye yazdırmayı düşünüyoruz, itirazı yok hatta sınavina da girdi. Okul tam gün saat 5 gibi evde oluyor, okul+dershane birlikte zorlar mi bilmiyorum. Ote yandan çalışma disiplini kazandırırsa dershane bu bile bizim için kazanç sayılir.
Diğer yandan 11.sınif dersleri öbemli, dershaneler okula paralel gidebiliyor mu, destek yerine kostek mi olur bilemiyoruz.
Bana kalsa 11 de okuk+dershane, 12. Sinifta okul+deneme kulübü+eksiklere ve ihtiyaca göre özel ders takviyesi daha iyi olur diye düşünüyorum.
Tavsiyeleriniz önemli, herşey olup bitip istemediğimiz sekilde sonuçlanınca buradan edindiğimiz tecrubenin faydasi olmayacak.
Mezuna kalırsa mufredat nedeniyle 28 yks sikintılı olabilir.
Buraya kadar okudugunuz icin tesekkurler.
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 38
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 147 (Bu ay: 147)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic