Sahibinden.com Kargo Dolandırıcılığı
öncelikle söyleyeyim sahibinden.com un durumla bi ilgisi yok.
yeni bir taktikleri var. yılların eski knightçısı olarak çoğu dolandırıcılık yöntemini bilsem de ben bile yiyordum az kalsın bu taktiği. taktik şöyle işliyor. siteye ilanı koyuyorsunuz bu ilan özellikle 30-40 bin bandında bir elektronik cihaz oluyor genelde. hop bir mesaj geliyor almak istiyorum ama görerek almak istiyorum diyor. sizin bulunduğunuz şehirden başka bir ilde oluyor örneğin ankaradasınız istanbulda oluyor dolandırıcı arkadaş. akrabanıza, arkadaşınıza yollayın hatta kargo parasını da ben size yollayayım gibi bir teklifle geliyorlar. düşündüğünüz zaman bu makul bir istek. görerek almak istiyor diyorsunuz normaldir diyorsunuz. kargoyu gönderiyorsunuz sizden allem edip kullem edip takip no vs. istiyorlar verdiğiniz an geçmiş olsun. sahte kimlik ya da kargo şubesinde bulunan adamlarıyla gönderdiğiniz cihazınıza çöküyorlar. şikayetvar.com a bakarsanız kargo firmalarıyla ilgili bu tip şikayetler göreceksiniz.
ben sattığım cihaz çok pahalı olduğu için kargoyla göndermeye hiç yanaşmadım. yaklaşık 2 aydır ilanda olan 50 bin değerindeki laptop için 50 tane mesaj aldıysam eğer 40 tanesi bu tip adamlar.
eğer karşınızdaki kişi ;
-cihazı çok beğendim diyip hiçbir soru sormuyorsa
-sizden illa kargoyla gönderin görüp almak istiyorum diyorsa
-akrabanıza, arkadaşınıza gönderdiğiniz cihazın kargo takip numarasını istiyorsa
%90 dolandırıcıdır. sakın ha sakın kargo takip numarası, alıcı ismi vs. vermeyin karşı tarafa hatta hiç kargolamayın cihazınızı.
Son Giriş: 6 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 402
İkinci El Bölümü Mesajları: 73
Konularının görüntülenme sayısı: 26.054 (Bu ay: 190)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 751 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun