Peugeot 308 1.5 BlueHDi önerir misiniz?
Arkadaşlar herkese merhabalar. 850-900 civarına araba bakıyorum son 1 aydır. Bu civardaki tüm otomatik vites araçlara baktıktan sonra sıra sıra eleyerek (Önce 2020 öncesini eledim, sonra sedanları, sonra benzinlileri...)
İki seçeneğe kadar indirdim. Skoda scala ve 308. Scalanın dizel otomatiğinin temizleri 1000i geçtiği için son kararım 2020-21 model 308 dizel oldu. Siz tavsiye eder misiniz bu aracı?
Ps: Araç daha çok İstanbul içinde kullanılacak. 'Haftalık en az 300 km işe git gel, hafta sonu bi yere gezmeye git derken yıllık 15-20 bin km'yi deviririm gibi. Yılda bir kez de memlekete git-gel yaparım' diye düşünerek dizele yöneldim. Konuştuğum herkes de uzun yol yapmasam bile çoğu zaman şehir içi trafikte kullanacağım için dizel önerdi. Bununla ilgili de yorumlarınızı bekliyorum.
900.000 Otomatik HB araç tavsiyesi
Merhabalar arkadaşlar. Araç alma arifesindeyim, son olarak kafamı iyice karıştırmak için sizlere danışmak istedim. Önce kendimden sonra da istediğim araç şeklinden bahsedeyim. 26 yaşında ve 2 yıllık evliyim, çocuk henüz yok ve bir süre daha düşünmüyoruz. Ben ve eşim arabalardan motorundan pek anlamayız en küçük bi sorunda elimiz ayağımız birbirine girer. İkimiz için de ilk ve geçiş aracı olacak alacağımız aracı minimum 2 yıl kullanıp sonrasında bir üst segmente geçmeyi düşünüyoruz.
Aracımız B segment, hatcback, otomatik, 2020 model üstü (Hem sorunsuz olması açısından hem de donanıma önem veriyorum multimedia-güvenlik vs.) benzin-dizel çok fark etmez sorunsuz olmalı ve 900.000 ₺ altı olmalı. Aracı %90 oranında İstanbulda kullanacağız uzun yola nadir çıkar. Son birkaç ayım video izlemek ve sarı sitede araştırma yapmakla geçti. Şu anki sıralamamı sizlere söyleyeyim:
1-208, Corsa ve C3: Hem donanımları olsun, hem fiyatı olsun beni en çok cezbeden araçlar.
2- VAG grubu araçlar: Küçüklüğümden beri hayran olduğum araçlar ancak hem yeni modelleri bana çok yetersiz geliyor ve fiyatları rakiplerinden en az 100k fazla. Konforu iyi olsa da donanım ve olası DSG problemleri beni korkutuyor
3- Clio 5 icon paket: Aslında düne kadar listede yoktu ama donanımı, piyasası, kronik sorunlarının minimum olması ve en önemlisi fiyatı ile buralara çıktı.
4- i20: Donanımı olsun konforu olsun aslında gözüme en mantıklı gelen araçlardan, motorunu da beğeniyorum f/p oranı çok düşük olsa da baya sorunsuz diyorlar. Ama Elite paketine kadar 2 airbagle geliyor olması elenmesine neden oldu. Elite paketi de 900k üzerinde.
Evet biraz uzun oldu biliyorum. Her türlü fikre açığım şimdiden çok teşekkür ederim.
SAFARI SORUNU!!!
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 38
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.663 (Bu ay: 239)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar