Arkadaşlar herkese merhabalar. 850-900 civarına araba bakıyorum son 1 aydır. Bu civardaki tüm otomatik vites araçlara baktıktan sonra sıra sıra eleyerek (Önce 2020 öncesini eledim, sonra sedanları, sonra benzinlileri...) İki seçeneğe kadar indirdim. Skoda scala ve 308. Scalanın dizel otomatiğinin temizleri 1000i geçtiği için son kararım 2020-21 model 308 dizel oldu. Siz tavsiye eder misiniz bu aracı? Ps: Araç daha çok İstanbul içinde kullanılacak. 'Haftalık en az 300 km işe git gel, hafta sonu bi yere gezmeye git derken yıllık 15-20 bin km'yi deviririm gibi. Yılda bir kez de memlekete git-gel yaparım' diye düşünerek dizele yöneldim. Konuştuğum herkes de uzun yol yapmasam bile çoğu zaman şehir içi trafikte kullanacağım için dizel önerdi. Bununla ilgili de yorumlarınızı bekliyorum. |
Peugeot 308 1.5 BlueHDi önerir misiniz?
-
-
Ben şahsen öneririm. Güç, konfor, donanım olarak bu fiyatlara alınabilecek en iyi araçlardan. Bir 50 bin lira daha ekleyerek düşük kilometrelilerine bakabilirsiniz.
Dizellerin Adblue ile ilgili bir sorun çıkarma potansiyeli var. Onu da adblue yu iptal ettirerek çözüyorlar sanırım.
Bir de küçük direksiyon bazılarının hoşuna gitmiyor ama alıştıktan sonra diğer direksiyonlar gereksiz büyük gibi geliyor insana.
-
Evet dediğiniz gibi adblue kaynaklı sorunlar olabiliyor onu da iptal ettirebiliyoruz. Peki sizce kilometre en fazla kaç olmalı? 100 bin fazla mıdır 4 yaşında arabalar için?
-
1.5 bluehdilarda adblue arızası 1.6 lara nispeten çok düşük performans ve kayıt olarak çok tatmin edici bir araç sadece şehiriçi dizel kullanmak ilerleyen zamanda dpf gibi sistemlerde erken arızalara sebebiyet verebilir şu zamanda benzinli araç tercih ederdim -
Ortalama bir sürücü yıllık 15 bin km civarı kullanır.
4 yaşında bir araç için düşünürsek. 60 bin km civarları normal kabul edilebilir. 40-50 bin km'lerde olanları az kullanılmış olarak değerlendirebiliriz. 100 bin km aracın yaşına göre biraz fazla kaçar.
Bu şekilde kafadan bir hesap yaparak baktığınız araçları aşağı yukarı değerlendirebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 15 Eylül 2024; 12:27:45 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X