Bu yıl ilk mezun senemdi ama bu yılı da bomboş geçirdim maalesef. Piri Reis %50 burslunun bile gelme ihtimali belli değil ama gelirse sizce gitmeli miyim yoksa sınava tekrardan mı hazırlanmalıyım? Kendimde 1 yıl daha çalışacak enerjiyi buluyorum çünkü bu seneyi de bomboş geçirmenin pişmanlığındayım.
Ali Express ile ilgili yaşadığım sorun
Herkese iyi günler, biraz uzun olacak kusura bakmayın. Dün akşam Ali Express'te şöyle bir sorun yaşadım. İndirimlerde Gamepad almak istiyordum fakat almadan önce jetonlar kısmında Merge Boss diye bir oyun var belki bilenler bilir, oradaki oyunu oynayıp indirim kuponu alayım dedim fakat yanlışlıkla 0.50 USD'lik kupondan 2 tane almıştım ve 2 USD'lik kuponu alamıyordum, bu yüzden eski hesabımı silip tekrar farklı bir mail ile hesap açıp oyunu oynadım ve 2 USD'lik kuponu alacak kadar puan topladım ve aldım. Sonra kuponla beraber Gamepad alacaktım fakat hata verdi. Gamepad'i değiştirip farklı bir marka model denedim, kuponu kaldırtıp geri ekledim, 3-4 tane farklı normal kart ve sanal kart denedim fakat bu süre boyunca hep değişik hatalar verdi ödemeyi gerçekleştirmedi. En son annemin telefonundan hesap açıp yine benim kartlarımdan biriyle denedim fakat yine aynı hataları verdi. Hatalar ise şeydi: Ya "Güvenlik nedeniyle ödeme başarısız." ya da " Siparişinizdeki bazı indirimli ürünleri yalnızca sınırlı sayıda alabilirsiniz. Lütfen kontrol edin ve indirimli ürün sayısını düşürün." şeklinde uyarı verdi ve ödemeyi yapmadı. Son çare olarak da arkadaşımla anlaşıp şunu yaptık: Arkadaşımın kartına ben para gönderdim ve daha sonra arkadaşım bana kendi kart bilgilerini yolladı. Onun kart bilgilerini girerek ürünü satın almayı denedim fakat yine hata verdi. Buna rağmen arkadaşımın kartından parayı çekti ama benim siparişlerim kısmında herhangi bir sipariş şu anda gözükmüyor. Yarın arkadaşım Papara'yı arayıp durumu anlatıp para iadesi isteyecek ama para iadesi yaparlar mı ve yaparlarsa kaç günde iade ederler sizce? Diğer bir ve son sorumsa acaba çift hesap yüzünden mi bunlar oldu, bir daha AliExpress üzerinden herhangi bir sipariş yapamayacak mıyım? Şu an Black Friday indirimi bitmesine rağmen yine de ilk siparişim olduğu için güzel indirimler var. Para iadesi gelince tekrar sipariş verebilir miyim acaba?
Galeride fotoğraf ve videoların tarihi değişti
Herkese merhaba. Google Fotoğraflar üzerinden fotoğraflarımı ve videolarımı yedekliyordum. Fazla fotoğrafım olduğu için dün 16.00'dan beri yedeklemem devam ediyor. Her şey normalken saat 23.00 gibi sahura kadar uyudum ve uyurken telefonu da açık bıraktım bir yandan yedekleme devam etsin diye. Saat 00.00'ı geçtikten sonra hem Google fotoğraflarda hem de galerimde yedeklenen fotoğrafların tarihi 7 Nisan 2023 olarak kaydedilmeye başladı, 2-3 sene önceki fotoğraflar en üste çıkmaya başladı. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Eski test kitapları nasıl satılır?
Herkese iyi günler. Öncelikle eski dediğime bakmayın, çoğu hiç kapağı bile açılıp çözülmemiş aynı yeni gibi veya sadece ilk 10 sayfası falan çözülmüş 9-10-11. sınıf test kitapları var elimde. İnternete yüklemeye çalıştım ama kimse almıyor hatta neredeyse ilanları görüntüleyen hiç kimse çıkmıyor. Ben bunları İstanbul içinde elden bir yere toplu bir şekilde verebilir miyim? Ne kadar fiyat verirler?
Herkese iyi günler. Bende Fenerbahçe'nin Passolig'i var. Bununla Başakşehir'in avrupa maçı için bilet alabilir miyim?
Bluetooth kulaklık telefonda çalışmıyor
Herkese iyi akşamlar. Infinix XE21 marka bir bluetooth kulaklığım var. Bilgisayarımda rahatça kullanırken telefonumda son 2-3 gündür bağlamama rağmen müzik veya herhangi bir şey açtığımda ses gelmiyor. Telefonun ayarlarını kurcaladım ama bir şey bulamadım. Sorunun kulaklıkta olduğunu düşünmüyorum çünkü bilgisayarda rahatça kullanabiliyorum. Sorunu nasıl çözebilirim?
Fitness için tavsiye
Herkese iyi günler. Sizden fitness adına tavsiye isteyeceğim. Öncelikle 17 yaşındayım. Boyum 192 cm, kilom ise 110 kg. Haziran ayında hem fitness hem de de diyete aynı anda başladım. Haziran'da ilk başladığım zamanlar kilom 128,8 kg idi. Ağustos'un ortalarına kadar spor ve diyetimi devam ettirerek 20 kilo civarı bir kilo verdim ve 108 Kg'a kadar düştüm. Daha sonra 3 haftalığına köye gittim ve orada spor ve diyeti bayağı saldım. İstanbul'a döndüğümde 3 kilo alıp 111 Kg'a çıkmıştım. Döndüğümde bir süre spor salonuna gitmedim. Daha sonra okullar açıldığı için (12. sınıfım) sporu savsaklamaya devam ettim biraz. Diyette de biraz kaçırmalarım oldu, abur cubur falan yiyordum, ona rağmen 400 gr vermiştim geçen hafta. Şimdi tekrardan sporu ve diyeti devam ettirmeye karar verdim. Bu cuma uzun süreden sonra ilk kez salona gittim. Oradaki hoca öncelikle 3 haftalık bir adaptasyon programı verdi. Bunu bitirdikten sonra tekrar normal program yazarız dedi.
Program şu şekilde:
Bu program şimdilik iyi midir sizce? 10 dk ısınma yazılmış ama 15 dk koşu bandı + 15 dk eliptik bisiklet yapıp öyle hareketlere geçsem sorun olur mu? (Alt bölgem üst vücuduma göre daha yağlı o yüzden böyle yapmak istiyorum.)
Son olarak ise şey soracağım. Üyeliğim Ocak ayının 20'sine kadar devam ediyor, daha sonra üyeliğimi devam ettirmeyeceğim çünkü dersler bayağı yoğunlaşacak, belki YKS bittikten sonra bir dahaki yaz tekrar yazılıp devam ederim. Bu zamana kadar hedefim vücudumu forma sokup 80-85 kilolara düşmek. Sizce bu şekilde hem sporla hem diyetle giderek kilomu bu kadar düşürebilir miyim yoksa çok uç bir hedef mi olur?
Ayrı olaraktan yarın diyetisyene gidip yeni program alacağım, isterseniz onu da atabilirim yarın. Fazla uzattıysam kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.
OBP ne kadar geriye atar?
Herkese iyi akşamlar. Sınava seneye gireceğim. İlk 5000 gibi bir hedefim var. Tahmini olarak OBP notum 85-86 civarlarında gelecek. Sizce ilk 5000 sıralamayı gerçekten tutturursam bu OBP beni ne kadar geriye atar?
Herkese iyi akşamlar. Bu sene 12. sınıfa geçeceğim. Yarından itibaren her gün yaklaşık 10 saatimi vererek başlamayı düşünüyorum. TYT'ye bakacak olursam konu olarak fazla eksiğim var ve bayağı şey unutuldu, şu an 60-70 net arası yapıyorum TYT'de. Bu sene 11. sınıf konularını da normal bir şekilde öğrendim ama yeteri kadar çalışmadım, sadece okul sınavlarından geçmeye yönelik bir çalışma oldu benim için. 11. sınıf deneme sınavlarından da hep 15-25 net arası yapıyordum. Yarından itibaren başladığımda okulların açılmasına hemen hemen 2 ay kalmış olacak. Bu süre zarfında TYT'yi bitirmeye ve 11. sınıf konularını tekrar etmeye vaktim yeter mi sizce? Bu süre zarfında neler önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.
Canon EOS 1100d
|
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 15
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.635 (Bu ay: 59)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar