güneş paneli sistemi ile çalışan güvenlik kamerası
Merhaba, hayırlı günler. Küçük bir besihanemiz için güneş paneli sistemi kurduk. Sistemimiz, 2 adet 240W monokristal güneş panelini paralel olarak birbirine bağladık ve 2 adet sıfır 72Ah araba aküsünü birbirine paralel bağlayarak depolama sağladık. Şarj regülatörü olarak PWM 30 amper bir regülatör kullanıyoruz. Güneşlenme süremiz 8 saati aşan bir bölgedeyiz. Bu sistemi güvenlik kameraları için kurduk. İnverter kullanmadan 8 kamerayı aküden besleyerek çalıştırmayı hedefliyoruz. Ancak, evdeki hesap bir türlü çarşıya uymuyor. Sistem gece 3-4 gibi kapanıyor. Geceleri güvenlik kameralarının kızıl ötesi LED'leri çalışırken 80W gibi bir güç tüketimi oluyor. Hayvanların bulunduğu yerdeki kameralarımız ve oradan bizim kaldığımız yer arası 25 metre mesafe var. Toplamda 8 kamera için 200 metre güvenlik kamerası kablosu kullanıyoruz. lütfen yardımcı olun bir türlü çözemedim bu işi yaptığım hesap : aküler paraler olduğu için 144Ah 2 adet panel 480w ortalama güneşlenme 8 saat 2 x 240W x 0.7 x 8 saat = 3.072 kWh panelin günlük üretimi yani kaba hesapla 3.072 kWh / 80W = 38.4 saat saat kullanabilmem gerekir ama dayanmıyor nerede hata yapıyorum
kullandığım güneş panelleri şuan sabit değil 30 dereceye yakın bir açı vererek sabitleyeceğim (kablo olarak ev tipi kalın elektrik kablolarını çiftleyerek kullandım )
televizyon içinde dc dc booster ile 12v den 19 volta yükselterek çalıştırdım
feiyu-tech vimble 2
Merhabalar geçen sene aldığım feiyu marka gimbalımın motor sürücü entegresi yandı (stm32) çalışmıyor ne yapabilirim bu forumda teknik sercis yada tamir edebilecek biri varmı?
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 445 (Bu ay: 26)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware