Mi 10T Şarj Sorunu
VDSL DSLAM CHIPSET UYUMSUZLUĞU
Arkadaşlar evimde maalesef broadcom yonga setli modemler dışında hiçbir modem doğru dürüst çalışmamakta. SNR değeri aşırı düşük oluyor ve SNR arada yükselse bile 2 saatte bir bütün modemler kendine reset atmakta. (broadcom yonga setli Zyxel TT modemi hariç.) Asla başka bir modem kullanamıyorum. Tp-Link'e, ASUS'a, aldığım bütün modemlerimin müşteri hizmetlerine ulaştım hepsi DSLAM kaynaklı Chipset uyumsuzluğu diyor. 3 ay önce böyle bir sorunum yoktu Asus AC51 modemim bir hafta düşmeden bağlı kalıyordu internete. Ne değişti? Neden artık başka modem kullanamıyorum, hepsi elimde patladı! Lütfen yardımcı ol TurkNet.
Not: Bütün modemlerin firmware'ı güncel. Asus'un son sürümde sorun olduğu için bir önceki sürüm sadece.
ZYXEL BROADCOM YONGA SETLİ TT MODEMİNİN DEĞERLERİ
@TurkNetDestek @TP-Link Türkiye
TP-LINK VR300 ve VR400 aynı değerleri aldım. İki modeme de sahibim.
ASUS AC51 DEĞERLERİ (Bu birkaç gün önceye ait.)
TurkNet Destek No: 40746600 @TurkNetDestek
Zyxel Dışında Bütün Modemlerde Kopma Sorunu
TurkNet Biri Video İzlerken Packet Loss
TurkNet 75MBIT kullanıyorum. Evde biri 720p video açtığında normalde %0 olan packet loss %3-%5 arası değişmeye başlıyor. Bu normal bir şey mi yoksa anormal bir şey mi anlayamadım. Evime gelen kabloyu dahi değiştirdim, modem değiştirdim ama hala sorun yaşıyorum.
100 Mbit Internet'de Packet Loss %100
TürkNet 100MBIT paketini kullanıyorum. Normalde oyunda hiç packet loss yokken biri internette bir şey yaptığı anda packet loss %100 oluyor. Ardından tekrar düşüyor. O arada oyuncular vs donuyor. Altyapıda sorun yok dediler. Bir tanıdık aracılığı ile kontrol ettirdim.
Modemin son firmware sürümü sorunlu olduğundan tekrar önceki sürüme dönüş yaptım.
Modem: Asus AC51
Modem Firmware: 1.1.2.3_805
1.
Hat Değerlerim:
TurkNet Packet Loss Rezilliği
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 83
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 17.168 (Bu ay: 301)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar