Ucuz internet servis sağlayıcı önerileri
Ben şuan mileni firmasından 35 Mbps paketini kullanıyorum yaklaşık 220 tl ödüyorum, tercihen geçiş yapabileceğim ve 75-100 mbps hız sağlayan ve taahhütsüz uygun fiyatlı iss varsa önerebilir misiniz ?
Ankaradan Nevşehire taşındım ankarada 75 mbps altyapım vardı.Nevşehir'de 65 altyapım var(vdsl) ama dairede ilk kez kurulum olacak vs bu sebepten teknik destek geldi 20 metre cat 5 veya cat 6 kablo çekti bunun da parasını istedi (toplam 700 tl) neyse bütün bunlar bitti kurulum tamamlandı ama o da ne hız inanılmaz düşük o kadar ki maksimum hız 15 mbps civarlarında alıyorum adsl de değil vdsl.... Oysa bir alt kattaki kişi tanıdığım adam 65 mbps sorunsuz alıyor arıyorum soruyorum ama bir türlü çözüm bulamıyorum burada sorun kimde ? Altyapı mı kötü çekildi daireye kadar yanlış mı yapıldı vs bilmiyorum ama 65 mbps destekleyen binada ben 13 mbps kullanıyorum bunu anlamıyorum, teknik ekip gelse tekrar para isteyecek oysa sorunu çözebilecekler mi belli değil evde internete çok ihtiyacım var lütfen bir tavsiyede vs bulunun. Başka iss'ler ile görüşüyorum onlarda çözeriz vs demiyorlar teknik ekip gelir vs diyorlar parası dert değil. Esas sıorun nasıl çözüleceğini bilmiyor oluşumuz.
gördüğünüz işte benim modemin değerleri en fazla 16 falan destekliyor
Bu da en fazla alabildiğim hız kablo takılıyken de değişmiyor
Bu ise alt komşumun hızı 36 yazdığına bakmayın hem kablo takılı değil, hem az çekiyor, hemde modem ayarlarında sorun var. kabloyla 67 falan alabiliyor
Dediğim gibi bu sorunu nasıl çözebilirim ? tek dileğim 65 mbps vdsl hızı almak....
Aöf harcımı yatırmasam askerlik tecilim bozulur mu ?
İyi günler, ben Anadolu üniversitesi aöf okuyorum esas amaç askerliğimi ertelemekti şimdi ise kpss de çalışmam lazım, askerliğim 2028 yılına kadar falan tecilli gözüküyor. Sorum şu ben aöf harcını ödemeden askerliğimin tecilinin devamını sağlayabilir miyim ? mesela bahar dönemi harç yatırmasam ne olur askerliğim falan mı gelir kaydım mı dondurulur yoksa başka bir şey mi ? Dediğim gibi kpss çalışmam lazım aöf için de uğraşasım gelmiyor. İlaveten harç ücreti de gerçekten yüksek.
Superonline kullandıktan sonra paketimi yenilemedim biraz zaman geçtikten sonra ise net speed aboneliği almıştım. Aldığımda eve kurulum için kimse gelmedi bana şifre ve kullancı e-postası gibi bilgiler geldi, bende modem ayarlarından verdikleri bilgileri girince internet kurulumunu yapmıştım. Sorunsuz çalışmıştı. Sonra net speed aboneliğimi kapattım üstünden 4 ay geçti ama şimdi yeniden açmak istedim bana geçiş yapmak yerine yeni abonelik almak istediğinizden dolayı kurulum yapmamız gerekiyor dediler ücret istediler, milenicoma sordum onlar ise kuruluma gerek yok biz size nasıl yapacağınızı anlatacağız dediler. Evde modem var, eski haliyle kablolar bile aynı yerinde duruyor sadece bana gerekli bilgileri verseler bende kurulumu kendim yapsam olmaz mı ? İlla kurulum ücreti mi vermem gerekiyor ? Bilenler yardımcı olursa sevinirim.
Ülke yüzünden sinir krizlerine giriyorum.
Ülkede en az 7 milyon ne olduğu belirsiz insan var kimse bunları dert etmiyor. Kimse bu konuda politika yapmıyor, kimse bir şey demiyor, şaka yapmıyorum gerçek hayatta sinir krizlerine giriyorum bazen durduk yere etrafı falan yumrukluyorum artık gerçekten kaldıramıyorum, Ülke gözümüzün önünde bir çöplüğe dönüştü ben aslen nevşehirliyim sadece nevşehirde 3 gün dışarı çıktım en az 7-8 tane zenciye rastladım, etraf afgan dolu öyle 3-5 kişiden bahsetmiyorum 40-60 kişi en az gördüm sadece 3 günde. İş ilanlarında bile suriyeli dışında almıyoruz yazıyor bunu bile arapça yazmışlar google çeviri ile kontrol ettim, Gerçek anlamda Antidepresan kullanıyorum sinir krizine ağlama krizine girmekten bıktım. Etrafa falan o kadar yumruk falan atıyorum ki elim bile yara oldu. Ne günah işledim de bunları çekiyorum. Akp destekçisi de chp destekçisi de bir politika yapmıyor bu konuda kendinize gelin yeter be yerel seçimlerde birisi bunu kendisine dert edinsin artık paraysa Allah çarpsın verecem yeter artık.
Laptop yedek parçasını nerden temin edebilirim ?
dizüstü bilgisayarımın klavyesi ve fanı bozuldu 3-5 yere sordum çok farklı fiyatlar aldım, açıkçası fiyat konusunda aşırı kazıklıyorlar internette 550 tl lik ürünü bana 1250 tl dediler (Neyse ki işçilik dahilmiş :D) Alixpreste falan fiyatlar daha da aşağıda 220 tl ürün vergisi ile 350 tl ye geliyor bu tamirciler toptan nerden alıyorlar ? Benim bilgisayarım için hem fana hem de klavyeye ihtiyacım var. alixpresten almayı düşünüyorum açıkcası. Böyle olmaz 350 -550 tl lik ürünü 1250 tl ye satmaya çalışmak nedir ?
Sistem toplamam lazım yardımcı olabilecek var mı ?
İlk olarak full hd mi 2k mı toplasam ondan emin olamadım. 2k 144 hz sistemi en ucuza ne kadara toplarım ?
( her oyun 144 fps vermese de olur cs go, lol gibi rekabetçi oyunlar 144 fps verse yeter hikayeli oyunları 60 fps de oynarım.)
ve fiyat performans olmasını istiyorum bu uğurda 2.el parçalar bile alabilirim. bunları göz önünde bulundurduğunuz zaman 1080p 144hz üstü bir sistemi kaça toplayabilirim ? 2k 144 hz bir sistemi ne kadara toplayabilirim ? sizce hangisi daha mantıklı ?
Not: bilgisayarı ağırlıklı olarak elden ring gibi oyunları falan oynamak için almayı düşünüyorum.
Selamlar benim tecilimin 6 ağustosta süresi bitti şubeyi aradım 2 yıllık bitirdiğim için en az 4 yıllık bir yere kayıt yaptırırsanız askerliğiniz ertelenir dediler aöf'den 4 yıllık bir bölümü kazandım ama askerliğimi henüz ertelemediler hala 3 ay sonra askere gitmem gerekiyormuş gibi gözüküyor ne zaman güncellenir veya benim güncellenmesi için bir şey yapmam gerekiyor mu ?
Ben bilgisayar programcılığı mezunuyum yönetim bilişim sistemleri okumak istiyorum. Kayıt yaptırırken dikey geçişi mi yoksa dikey geçiş fark ders kısmını mı seçmeliyim ? aralarındaki en büyük fark nedir ? Mesela tekinde dersler sayılıyor da öbüründe sayılmıyor mu fark nedir ?
Açıköğretim fakültesinden okuyacağım bu arada puanım da 240 yani yetiyor. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
Askerlik tecil ettirebilirim değil mi ?
2 yıllık önlisans mezunuyum. 6 ağustos günü askerlik tecilim bitti ben DGS (Dikey geçiş sınavı) sınavına girdim oradan aöf ile kayıt yaptıracağım 4 yıllık bir bölüme bu şekilde tecil ettirebilirim değil mi ? Şubeyi arayınca sorun olmaz ocak ayına kadar halletmen gerekiyor dediler, ama internette yoklama kaçağı isen vs kayıt yapamazsın yazanlar var hangisi doğru birisi kısaca açıklayabilir mi ? ve bakaya ile yoklama kaçağı nedir tam anlayamadım. 6 Şubatta tecilim bitti ben yoklama kaçağı mı oluyorum bakaya mı yoksa farklı bir şey mi ?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 187
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 52.299 (Bu ay: 550)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 135 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar