Ben eskiden Anadolu da göçebelerin alevi; Sivas, Burs, Edirne, Antalya gibi şehirlerde yaşayan Türklerin ise Sünni olduğunu sanıyordum. Ancak son zamanlarda yaptığım araştırmalar ile bulun doğru olmadığını izlenimine kapıldım. Bu konuda bilgisi olan var mı? 17. hata belki 18. yüzyıla Kadar bütün Anadolu Alevilereden mi(kızılbaş) oluşuyordu? Peki öyleyse biz nasıl bugün sunni oluyoruz, osmanlı kızılbaşları zorla mı sunnilestirdi?
Osmanlı Sultanları Hangi Irktan Geldiklerini Farkında mı?
Kuruluş dönemi filan tamam da ben asıl duraklama ve sonrası için merak ediyorum. Atıyorum kafadan 2. Ahmet ya da 2. Süleyman Türk olduklarını farkında mı? Yoksa kendilerini Osmanlı milletinden mi görüyorlar? Osmanlı düşmanlığı yapmadan güzelce cevap verirseniz sevinirim.
Osmanlı devletinin balkanlar feth ederken hoşgörülü olduğu ve kimseye karışmadığı söylenir. Bu doğru mu? Ben hiç değilse fetihten sonra 3 gün boyunca tecavüz ve yağma olduğunu ve oranın halkının köleleştirildiğini düşünüyorum.
Arkadaşlar Kürt ya da Ermeni değilim. Türküm. Ancak eğri oturup doğru konuşmak gerekiyor. Bu devletler Türkler tarafından kurulmuş olsalarda asimile olup Farslaşmışlardır. Nasıl ki Altın Orda Asimile olup Türkleşmişse Bu devletlerde Fars kültürünü himaye etmişlerdir. Türkçe konuşmak yerine Farsçaya önem verip, Fars mimarisi ve sanatını yaşatmışlardır. Şimdi bana ordu Türk falan demeyin. Bir noktadan sonra ordu da Türkler sürgün ediliyor. Yerine Gulam sistemi getiriliyor(En azından Selçuklu için öyle). Bu durum da Gazneli Mahmut Sultan ünvanını kullanan ilk Türk sultan olmamış oluyor.
Sultanların ismine bile bakmak Bu durumu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Adamlar çocuklarına tüm Türklerin atası olan Oğuz kağanın ismini koymak yerine Tüm Farslarin atası olan Keyhusrev ismini koymuşlar. Yani bu devletler Türkten çok Farsti. Bence bu asimilasyonun ana sebebi islam değil Türklerin hakimiyet kurduğu bölgede azınlık olması. Bu yüzden Selçuklu, Gazneliler, Harzemşahların, Safevi ve daha pek çok iran bölgesinde kurulmuş olan devletin Türk değil Fars kabuledilmesinden yanayım. Sonucun böyle olmamasını bende isterdim ancak gerçeği kabullenmek gerekiyor.
Brutal Legend TR Yama İstek
Yamasının olmadığını görünce başlık açmak istedim. Belki biri görüp Yama yapmak ister.
Birkac ay önce bu oyunun yaması çıkmıştı. Şimdi bakıyorum bir türlü bulamıyorum. Elinde olan varsa atabilir mi?
Final Fantasy 9 Tr Yama İstek
Arkadaşlar bu oyunu güzelce dillimize çevire bilecek birisi var mı? çevrilse çok güzel olur. Ben tam olarak bir Jrpg fanı olmasamda, bu türün dilimize daha çok çevrilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem FF 9 cidden çok güzel bir oyun. Kesinlikle dilimize çevrilmesi gereken bir klasik. Şimdiden teşekkürler.
Başka zamanlarda Bir kaç Jrpg oyunu için daha böyle çeviri istek başlığı açmayı düşünüyorum.
Arkadaşlar biliyorum Remmarsted sürümleri geliyor. O yüzden pek çok arkadaş yamaya bulaşmayı istemeyecektir. Ancak benim bilgisayarım Remmasterd versyonu kaldırmaz o yüzden bende normal sürümü oynuyorum. Ancak Citadle ve Omega dlc'si olmadan tadı çıkmıyor. Eğer gönülü bir şekilde çeviri yapabilecek varsa çok mutlu olurum.
Edit: Ben forum da yeni olduğum için çeviri yapan insanların ismini bilmiyorum benim gibi bu çevirinin yapılmasını isteyenler varsa onların ismini etiketleyip öne çıkarırsa sevinirim.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 115
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 14.080 (Bu ay: 337)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 42 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun