Bunalımdayım
Arkadaşlar son zamanlarda özellikle moralim çok bozuk ve bunu buraya yazarak az da olsa rahatlamak istiyorum.
Öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim. Zeki ama çalışmıyor denilen kısımdaydım diyebilirim. Ve liseye geçene kadar da hiçbir sıkıntı yoktu. Çalışmadan bile başarılı sayılan bir öğrenciydim. Girdiğim yıl teog sınavının kolay olması ile de kötü de olsa bir fen lisesini kazandım.
Ama liseye geçince işler sarpa sardı. Lisedeki dersler ilkokul gibi değildi ve ben de hiç çalışmadım. Liseyi 78 puan ortalamasıyla bitirdim. İlk girdiğim yıl fizikte beklemediğim bir başarı yakalamam sayesinde 140 bine girdim. Ama ben çalışarak bundan daha iyisini yapabilirim dediğim için mezuna bıraktım. Sonuç 210 bin oldu. Şimdi de bir üniversiteye yerleştim ama yine ders çalışamıyorum. Tyt ayt ye girmek değil amacım. En azından üniversitede iyi bir ortalama yapmak isterdim ama yine de başaramıyorum.
Bunun sebebinin asperger sendromu olabileceğini düşünüyorum. Belirtilere baktığımda annem ne kadar kabul etmese de var gibi geliyor. Babam ve kuzenim evet olabilir diyor. Belki de bu bir bahane ama inanın doktorun verdiği ritalin ilacı bile işime yaramadı henüz. Belki de belli bir süre kullanmam gerekiyodur işe yaraması için. Ama işe yaramazsa ne yapıcağımı inanın bilmiyorum.
Düşük gelirli bir ailede doğmamış olsaydım diye düşünüp duruyorum hep. Ya da en azından asperger ya da eğer bu hastalık yoksa tembelliğim beni bunalıma sürüklüyor. Ne zaman masa başına otursam dikkatim hemen dağılıyor. Ne yapıcağımı inanın bilmiyorum. Derdimi paylaşacak arkadaşım olmadığı için sizinle paylaşmak istedim.
Ritalin Hakkında
Ritalini sürekli kullanmam mümkün mü? Doktor 1 aylık yazdı ama dikkat dağınıklığım aşırı fazla. Sadece sınav dönemi değil prozac vs gibi sürekli olarak kullanabilir miyim etkisini görürsem
Matematik İcat Mıdır Keşif Midir
|
KYK Başvuruları Ne Zaman Başlar
|
|
ÖDF Alanlar Memnun Mu
|
Kimya İçin Hoca Önerisi
|
TYT Matematik Soru Bankası Önerisi
|
Smurf Siteleri Güvenilir Mi
|
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 392
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 16.452 (Bu ay: 66)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 609 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar