Transistör ile DC motor sürerken ısınma ve yavaş çalışma sorunu
Arkadaşlar merhabalar.Ben arduino ile dc motor çalıştırmak için bc547 npn tipli bir transistör kullanıyorum.Basit bir sistem yaptım.Butona basılınca motor dönüyor,tekrar basılınca motor duruyor.Daha doğrusu öyle olması gerekiyor ama olmuyor.Motorun dönmesi için öncelikle elimle çok az da olsa döndürmem gerekiyor motoru.Ayrıca pille çalıştırdığımdaki hızdan çok çok daha yavaş dönüyor.Ancak butona bastığımda anında durabiliyor.Bunun sebebi nedir acaba?Yardımcı olursanız sevinirim.
Transistör ile DC motor sürerken ısınma sorunu
Arkadaşlar ben arduino ile dc motor sürmek istiyorum ve elimde BC556 transistör var.Çalıştırmayı denediğimde çalışıyor ama normal bir pil ile direkt bağlantı yaptığım halinden çok daha yavaş çalışıyor ve transistör acayip derecede ısınıyor.Bu normal mi?Eğer ki normal değilse transistör seçiminde nelere dikkat etmeliyim?Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
PNP transistör ile dc motor çalıştırmak
Arkadaşlar öncelikle merhabalar.Ben arduino öğrenmek için birtakım parçalar aldım.Bir tanesini yanlış almışım: transistör.NPN yerine PNP tipi transistör almışım ve internette pek de kaynak bulamadım.Bir videoda pnp tipi ile led yakmayı gördüm ve denediğimde led yanıyordu. Ancak DC motoru aynı bağlantılarla da olsa yine de çalıştıramıyorum.Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
Fırçasız Motor ESC Nasıl Yapılır?
Arkadaşlar merhabalar.Ben rc uçak yapmak istiyorum ve haliyle ucuza da getirmeye çalışıyorum.Birçok konudan fiyatı oldukça düşürsem de öğrenci haliyle hala cep yakıyor.Bu yüzden bazı parçaları satın almak yerine yapmayı düşünüyorum.Bunlardan biri de ESC. İnternette araştırdım ancak yapımını bulamadım.Transistörler yardımıyla yapabilirsiniz diyorlar ama nasıl yapıldığı belli değil.Nasıl fırçasız motor için ESC yapabilirim,yardım edebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Bu Site Güvenli Bağlantı Sağlayamıyor
Arkadaşlar öncelikle merhabalar.Benim şöyle bir sorunum var ki internetten bazı sitelere giremiyorum,bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor diyor.Örneğin ; torrent oyun indir.Bir şeyleri fark ettim örneğin Google'da arama yaptığımda bu siteyi Google hesabımın simgesinin altında güvenli arama açık diyor.Ve videolar,haberler,görseller yazan kısmın sağında ayarlar var ve ona tıkladığımda güvenli aramayı kapat var ona basıyorum sayfayı otomatik olarak yeniliyor ama yine güvenli arama açık diyor.Kapatamıyorum bu güvenli aramayı ve güvenli arama açık olunca da bazı sitelere giremiyorum diye düşünüyorum.Belki başka sebepten bilmiyorum ama yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgisayardan dolayı ping çıkıyor !?
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.885 (Bu ay: 60)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware