Asla www.sportstyle.com.tr KULLANMAYIN!
Selam arkadaşlar, normalde çok şikayet eden bir insan değilimdir. Öyle ya da böyle katlanırım bazı şeylere fakat bu sefer birazcık sinirlendim. Asla www.sportstyle.com.tr denilen bu siteyi KULLANMAMANIZI öneriyorum. Yaklaşık 3 gün önce annem için bir ayakkabı siparişi verdim. Normalde dün kargo yapılmasını beklerdim fakat bugün kargoladılar. Hadi bu neyse, sitelerinde herhangi bir kargo kodu vs. yazmıyor. WhatsApp hatlarına yazdım fakat herhangi bir tenezzülde bulunup cevap vermediler. Instagram hesaplarına yazdığımda da artık zoraki bir şey söylediler, kargo kodunu mail olarak atıyoruz diye fakat ne gelen var ne giden... Ötesinde, aldığım ayakkabının fiyatını daha bana ulaşmadan, eminim ki bir tane bile daha satılmadan 90 TL indirmişler. Bahsettiğim rakam 5xx'den 4xx'e düşmesi demek yani 1xxx'lik bir ürün değil, ciddi bir indirim yapmışlar... Bunu belirttiğim zaman, geri kalan tutarı iade edecek misiniz dediğim de öyle bir şey yok dediler... İyi de, benim iade sürem var, bunu iade edip yeniden alırsam o bana yaşattıkları zararı kendimce karşılaşmış olmayacak mıyım? Böylesine ciddiyetsiz, amatör bir firma; sadece beğenmedim dediğim bir şeyi, sizce iade alır mı?
Kırk yılda bir kıyafet, ayakkabı vs. alan bir kadına bir şekilde hediye vermek istemiştim ama daha ayakkabı elime geçmeden bana mağduriyeti tattırdılar, sağ olsunlar... Bu firmayla alışveriş yapmadan önce Google'dan biraz araştırmıştım, güvenilir vs. diyorlardı ama ben asla ve katiyen tavsiye etmiyorum arkadaşlar. Ben 90 TL ile ölecek değilim, hatta bahşiş bırakıyorum o rakamı çoğu zaman ama bu tarz firmaların tez zamanda hak ettiğini bulmasını diliyorum sadece...
Üst Kattan Gelen Sesi Kesmek [BIKTIM ARTIK]
Selam dostlar. Üst katta bir adet velet-i zina var ve kaç kere uyarırsak uyaralım, ne kadar bağırırsak bağıralım bir türlü uslanmıyorlar. Ailesi beş para etmez tiplerde insanlar... Dolayısıyla bıktım bunlardan ve cidden her günüm zehir oluyor. Her an "Ses gelecek mi, geliyor mu" tarzı endişelere kapılıyorum nedensizce. Hep bir topuk ya da konuşma sesi var. Tavan yalıtımı yaptırmak istiyorum. Çift bariyerli bondex düşünüyorum. Ama araştırdığım kadarıyla tamamen kesilmiyormuş sesler bu yalıtım olayını yapsak bile, ama azalsa bile yani %80'e düşse bile yeter benim için. Yoksa cidden kanser olacağım. Hatta 2 ay önce yüz felci geçirdim, belki de sebebi buydu...
Daha önce tavan yalıtım yaptıran var mı? Sonuçlar nasıl oldu? Ankara'da önerebileceğiniz bir yer, usta var mıdır? Çok teşekkürler şimdiden yardımlarınız, görüşleriniz yahut önerileriniz için. Tanrı kimseyi böyle insanlarla sınamasın...
GoPro Kameram Çalındı [ANKARA]
Arkadaşlar selam. Bugün mezun olduğum okulun kampüsüne gitmiştim transkriptimi almak için, fakat arabam çalışmadı ve çekici ile arkadaşım dediğim ve samimi olduğum Ankara/Şaşmaz'da bir tamircinin yanına çektirdim aracımı. Arabaya ilk bindiğim zaman da torpidosuna GoPro Hero 2018 kameramı ve kafa bandımı koymuştum video çekerim belki vs. diye... Arabama da sadece 2 kişi bindi bugün, biri kurtarıcı diğeri de o tamirci dediğim arkadaş. Ancak kurtarıcı sadece arabayı çekiciye bindirmek için 1 dakikalığına falan bindi, o yüzden onu eledim direkt. Çünkü o esnada nasıl uzanıp da alacaktı ki? Tamirci arkadaş da biner binmez torpidodaki sigorta kutusuna baktı ve orayı boşaltmıştı sağ koltuğa. Ancak birçok kez aracın başından ayrıldım ve kontrol ettiğim zaman orada olmadığını gördüm... Bunlar da "Polisi ara" muhabbetine girdiler, ben de tamam dedim fakat polis şikayetçi olup olmadığımı sordu tamirciden, ben de dostum arkadaşım sandığım için olmak istemedim. Orada zaten arabamı da yapamadılar... Birçok başka sorun çıktı ki bunlar bana dün arabamı yapıp veren tiplerdi ve benden fazla para almışlardı ki tamamen çözülmemişti her şey, o yüzden kırgındım bunlara, bugün de böyle bir şey geldi başıma... En sonunda kurtarıcı çağırdılar ve oradaki tip üzerime yürüdü "Bir daha buraya gelirsen seni .." gibilerinden... Adam sandığım, dostum olan insanlardı... Fakat ilkokul mezunu, sanayideki birinden ne beklersiniz ki? Her neyse, herhangi bir ilan sitesinde şu cihazı görürseniz bana özel mesaj atabilir misiniz arkadaşlar? Ürün GoPro Hero 2018, içerisinde 1 hafta önce aldığım Kioxia 64 GB SD Kart bulunuyor. Ön tarafında, kamera çerçevesinde çizikler bulunuyor. Kondisyonu da ön tarafta pek iyi değil, renk atmaları falan var. İlandaydı zaten ürünüm. O yüzden fotoğraflarını çekmiştim.
Ek olarak stolencamerafinder isimli bir web sitesine kameram ile çektiğim ve GoPro Quik ile ulaşabildiğim bir fotoğrafı yükledim. O sayede de kameranın seri numarasına ulaştım. O da "C3321124687130" olarak gözüküyor. Herhangi bir ilan sitesinde, böyle bir ilan bulursanız lütfen bana mesaj atın. Bir şey çıkacağını sanmıyorum. Fakat yine de sizinle paylaşmak istedim... Epey kötü bir gün geçirdim çünkü. Teşekkür ederim ilginiz için.
Dostlar herkese merhaba, Ağustos'tan beri VDSL kullanıyorum. Hatta şöyle bir konu açmıştım;
https://forum.donanimhaber.com/sizce-daha-fazlasi-olmasi-gerekmez-mi--150054455
Burada gördüğünüz gibi bir heyecanla daha fazla hız almam gerekip gerekmediğini sormuştum. Anladığım kadarıyla da almalıydım fakat şu an hızım 66 mbps'e sabitlenmiş durumda. Bakınız;
Aradım Türk Telekom'u ve santralden müdahale vs. yaptıklarını, 10 dakika içerisinde düzelebileceğini yoksa farklı bir sorun olduğunu söylediler. Nitekim düzelmedi... Tekrar aradım ve arıza kaydı oluşturdular. Ancak sorum şu, bu adamlar arttıracağı yerde git gide hızımı düşürmüşler. İzlemem gereken bir yol var mıdır? Ne yapmalıyım sizce?
Beats Kulaklığın Yarattığı Sağlık Sorunu
Dostlar merhaba. Bundan yaklaşık 6 ay önce bir internet sitesinden Macbook Pro M1 aldım ve yanında Beats Studio 3 marka bir kulaklık hediye geldi. Ben de haliyle denemek için yalnızca 5-10 dakikalığına tam sesle 1-2 şarkı dinledim, ancak hemen sonra kulağımda daha önce hiç deneyimlemediğim bir his oluştu. Ağrı ya da kaşıntı tarzı değil, geçmek bilmeyen ve vakuma benzeyen bir ses geliyordu kulağımdan. Duşa girince vs. geçer diye düşünürken tam aksine daha da arttı ve o gün bugündür sağ kulağımda tıkanıklık var. Artık sadece sağ kulağımdayken, ilk başlarda 5-10 dakikalığına da olsa sol kulağıma geçtiği oluyordu. Hatta çoğu zaman baş ağrısı da yapıyordu ve bu sorun halen devam ediyor. Kulağımda sürekli çıtırtı sesleri var. Halen her 10 saniyede bir oluyor... Haliyle pandemi vs. derken ben yalnızca bir ay dayanabildim bu ağrıya ve hemen doktora gittim, doktora bunu tek tek anlattığım zaman iş bilmezliğinden midir hemen iki kulağımı da temizledi ancak hiçbir çözüm olmadı. Bildiğiniz o kulağıma sıktıkları kabaran şeyin acısıyla ve iki kulağıma giren bir aletle çıkıp gittim oradan. Kendi kendime araştırdım ne olabileceğini ve östaki borusu tıkanıklığı olduğuna kanaat getirdim. Bolca sakız çiğnedim, esnedim ve valsalva manevrası yaptım ama yine çözülmedi. İki-üç ay daha çektikten sonra bu ağrıyı nihayet başka bir hastaneden randevu alabildim ve gittiğim de oradaki doktorda bana östaki borumun tıkanık olduğunu söyledi. İşitme testi vs. de yapıldı ve orada kulağıma taktıkları, tahminimce yüksek basınç veren kulaklıklar dahi açamadı kulağımı. Hatta öyle ki, kulağımın patlayacağını dahi hissettim o esnada. Daha sonra doktorun yazdığı burun spreyini vs. kullandım ama yine bir çözüm olmadı... Halen her gün ve her an bu ağrıyı çekiyorum. Verdiğim yüzlerce muayene ücretleri ve çektiğim acılarla oturuyorum açıkçası. Bunların hepsi MHRS kayıtlarında da gözüküyordur sanıyorum.
Kulaklığı da haliyle kullanmıyordum ve kardeşim de korkusundan kullanmadı. Satayım vs. derken aklıma bu tazminat mevzusu geldi. Amacım işgüzarlık vs. değil, yalnızca kulağımın düzelmesini ve uğradığım kaybın telafi edilmesini istiyorum. Bir ömür bu ağrıyla ve çıtırtı sesleriyle yaşamak istemiyorum. Yalnızca kulağım olsa yine iyi, başımda da bitmek bilmeyen bir ağrı var ve hepsi bu olaydan sonra ortaya çıktı.
Sizce dava açmalı mıyım? Kazanma şansım nedir? Haliyle kulaklığı da kanıt olarak tutmalıyım değil mi?
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.
Megane 2 Otomatik Bağırıyor Gitmiyor
Dostlar selam. 2006 model Megane 2 otomatik vites aracımla normal seyir ederken bir anda araba bağırdı, çekişten düştü ve gaza basmama rağmen vites arttırmamaya başladı. Biraz sürmeyi denedim fakat araba sadece bağırıyor ve gitmiyordu... En son kurtarıcıyla eve geldim, 1 hafta sonra tekrar denediğimde biraz ilerlediğini gördüm, ancak 2.vitese geçince tekrar bağırıyor, rampa falan hakgetire zaten... Manuel mod, geri vites'de vs.'de de problem var. Hafif basınca gidiyor ilk viteste ve geri viteste, ancak gaza abanınca devir yükseltip bağırıyor ve gitmiyor. 1 ay önce falan "VİTES KUTUSUNU KONTROL ETTİRİN" uyarısı veriyordu sürekli ancak arıza kodunu silince geçmişti... Şanzımancıları aradım, 6-7-8-10 bin TL'lere kadar rakamlar çıkardılar. Bu kadar para vermek istemiyorum... Zaten o günden sonra bir de devirdaiminde problem oldu, sürekli su akıtıyor araç. Sizce ne yapmalıyım? Bu selenoid valfleri değiştirsem sorun düzelir mi? Lütfen yardımcı olun.
Sizce Daha Fazlası Olması Gerekmez Mi?
Merhaba dostlar, çok şaşkınım çünkü bir şekilde altyapı geldi buraya... Haftaya ülkeyi terk etmeme rağmen, sırf bu hazzı alabilmek için 15 yılın sonunda VDSL'e geçiş yapmış bulundum yani o lanet 16 mbps'e nihayet veda ettim. Ancak kafamda bir takım sorular oluştu, altyapı sorgulamasından kontrol ettiğim zaman 84 mbps'e kadar maksimum desteklediğini görüyorum. Ben de 100 mbps'e kadar bağlattım ve hat değerlerimi sizle paylaşıyorum;
Sizce altyapı sorgulamasında bir hata yok mu? Zira şuan 9700 kbps ile indirme yapabiliyorum Steam'den... Nedeni nedir sizce? Bu arada darısı herkese diyorum...
Megane 2 Xenon Far Hakkında
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 4 gündür 2006 model bir Megane 2 sahibiyim. En full paket ve orijinalinde xenon farlar ile geliyor. Ancak bugün birinin ampulünün yanmadığını gördüm. Araştırdığım kadarıyla D2S 4300K ampuller kullanılıyormuş bu araçlarda. Doğru mudur bu? Hangi markayı almamı önerirsiniz? Eğer siz daha önce almışsanız link atar mısınız? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim. :)
Atiker Işık Yanıp Sönüyor
Merhabalar, bugün hayatımda ilk defa lpgli bir araç aldım. Atiker marka tüp var, gazı fulledim ve 100 TL'lik benzin aldım. Gaz'da 4 kademe var, araç çalışır çalışmaz bu 4 kademe yanıyor fakat hemen akabinde tek bir yeşil ışığa düşüyor ve ışık yanıp yanıp sönüyor. Sanıyorum sürekli benzinde gezdim bugün, gösterge sürekli azaldı. Ne yapmam lazım arkadaşlar gazda sürebilmek için? Lpg'de bir problem olabilir mi? Nasıl kullanabilirim? Biraz beklemem falan mı gerekiyor? Lpg tuşuna basınca "tık" sesi geliyor fakat ne yapmam gerektiğini anlayamadım...
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden. :)
Siz Olsanız Ne Yapardınız?
Dostlar selam, babamda bir iPhone 6 Plus var fakat telefonda sürekli bir ses gidip gelme problemi var. Yani bazen arama yapıldığında sorunsuzca konuşabiliyor fakat çoğu zaman ne ses geliyor ne de sesi gidiyor. Ahizeden dolayı mıdır bilmiyorum fakat tamamen bozuk olsa hiç gidip gelmez diye düşündüm... Kasasında ayrıklıklar, gövdesinde deformeler ve kamerasında da problem var cihazın. Tamir ettirmeye kalkınca da tahmin edeceğiniz üzere 150-200 aralığında bir rakam söylüyolar ancak tamamen düzelir mi pek emin değilim.
O yüzden bir adet 1850 TL'ye iPhone 7 Plus cihaz buldum. Fiyat epey uygun geldi, arkadaşın söylediğine göre yalnızca kamerası çalışmıyormuş. Onun dışında bir problemi olmadığını söyledi. Ben de yaklaşık 4.5 yıl önce sıfır olarak 7 Plus almıştım ve çok memmundum. Bu yüzden halen kullanılabilir diye düşünüyorum. Fiyatının uygunluğu sebebiyle kutu ve faturası vs. yok elbette. Yurt içi cihaz, imesini vs. kontrol edeceğim alırken. Tabi hoparlör, ahize, touch ID'ye falan da bakacağım...
Gelelim soruma, sizce 6 Plus'u tamir ettirmek mi yoksa bu 7 Plus cihazı almak mı? Siz olsanız ne yapardınız?
Yarın yani Pazartesi günü duruma göre hareket edeceğim. Görüşlerinizi bekliyorum, fikrini belirtenlere teşekkür ederim şimdiden. :)
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 97
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 18.477 (Bu ay: 416)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware