Dostlar herkese merhaba, Ağustos'tan beri VDSL kullanıyorum. Hatta şöyle bir konu açmıştım; https://forum.donanimhaber.com/sizce-daha-fazlasi-olmasi-gerekmez-mi--150054455 Burada gördüğünüz gibi bir heyecanla daha fazla hız almam gerekip gerekmediğini sormuştum. Anladığım kadarıyla da almalıydım fakat şu an hızım 66 mbps'e sabitlenmiş durumda. Bakınız; Aradım Türk Telekom'u ve santralden müdahale vs. yaptıklarını, 10 dakika içerisinde düzelebileceğini yoksa farklı bir sorun olduğunu söylediler. Nitekim düzelmedi... Tekrar aradım ve arıza kaydı oluşturdular. Ancak sorum şu, bu adamlar arttıracağı yerde git gide hızımı düşürmüşler. İzlemem gereken bir yol var mıdır? Ne yapmalıyım sizce? |
Ağustos Ayında 88 MBPS Olan DSLAM Kilidi Şu an 66 MBPS!!
-
-
Gayet normal kabindeki kullanıcı sayısı ve kullanıcıların kullandığı hızlar arttıkça kişi başına düşen hızlar düşer benim de saha dolabı ilk koyulduğunda hemen abone oldum tek ben vdsl kullanıyordum maksimum hız 130 megabitti aradan 1 yıl geçti şuan 75 megabit. Hem kabindeki dslam'ların hızı daha çok kişiye bölünüyor hem de binanın girişindeki kutudaki abonelerin kabloları birbirine etki ediyor, Vdsl böyle bir teknoloji o yüzden herkes ftth eve kadar fiber talep etmeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 28 Mart 2022; 21:6:5 > -
Dslam kilidi değil bu hocam. Hattının alabileceği maksimum hız 66mbps zaten. Kabinde müşteri sayısı arttıkça hızının düşmesi normal.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki hocam yapacak hiçbir şey yok mu? Aynı sizinki gibi bende de yarı yarıya bir kayıp var neredeyse... 100 mbps aldığım interneti 60 mbps olarak kullanıyorum...
-
Türk telekom abonesisiniz bunu koz olarak kullanın türk telekom müdürlüğüne gidip,
"100 megabit abonesiyim ama altyapım artık desteklemediği için ancak yarısını kullanabiliyorum binama ftth fiber altyapı getirmenizi talep ediyorum eğer getirirseniz 200-300-500-1000 megabitlik yeni çıkaracağınız tarifelerileri de kullanabileceğim."
şeklinde talep edersen değerlendirmeye alırlar ayrıca btk ve açık kapı üzerinden de zorla.
-
kapasite sorunu var hocam 75 mbps kullanırken bulunduğum yerde port yoktu telekom yeni port açtıktan sonra 50 mbps kadar düştü aldığım hız.
-
Bugün arayıp desteklediği sürece bütün abonelere o hız verilebilir dediler hocam... Kim haklı kim haksız inanın kafam karıştı.
-
Bi zamanlar bende de vdsl de ulaşacağım en yüksek hız 130mbler de gözükürdü kullanıcılar artınca 60mb ye kadar düştü 50mbitten öteye geçemedim daha hayır deli gibi param da var desinler 100-200mbit verecez ayda 5000tl öde anında kabul ederim, ama onu da sunmuyorlar ha kırsal alanda yaşadığımı belirtmek isterim. bu yüzden tek umudum starlink 😁
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Parasını verip özel projeyle fiber çektirebiliyorsunuz hocam vdsl kabinden eve fiber çekerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 29 Mart 2022; 15:33:56 > -
ben bunu bi araştırayım hocam teşekkürler bilgi için
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Gayet normal kabindeki kullanıcı sayısı ve kullanıcıların kullandığı hızlar arttıkça kişi başına düşen hızlar düşer benim de saha dolabı ilk koyulduğunda hemen abone oldum tek ben vdsl kullanıyordum maksimum hız 130 megabitti aradan 1 yıl geçti şuan 75 megabit. Hem kabindeki dslam'ların hızı daha çok kişiye bölünüyor hem de binanın girişindeki kutudaki abonelerin kabloları birbirine etki ediyor, Vdsl böyle bir teknoloji o yüzden herkes ftth eve kadar fiber talep etmeli. |
Benzer içerikler
- ttnet şikayet etme en etkili 2 yol
- internet altyapısı yok ne yapmalıyım
- los ışığı yanmıyor
- tivibu başka internette çalışırmı
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- ağda kayıtlı değil sorunu
- turkcell abone sayısı
- kapanan hat nasıl açılır
- zyxel modem kurulumu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X