Merhaba, Türk Telekom'un 38 Mbps Hipernet (VDSL) paketini kullanıyorum. Ancak son birkaç gündür internet hızım olması gerekenin çok altında; hız testlerinde 3-4 Mbps arasında (bazende 7-8 mbps) sonuç alıyorum. İnternet hızımın neden bu kadar düşük olduğunu anlamakta zorlanıyorum. Hat değerlerime baktığımda, özellikle SNR Margin'in normal seviyelerde olduğunu düşünüyorum. Ancak Downstream'deki yüksek hata paketi (14559) sorun yaratıyor olabilir mi? Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Türk Telekom müşteri hizmetlerine ulaşmama rağmen çözüm sağlanamadı. Modem Bilgileri:
Modem Modeli: [TP-Link TD-W9960]
Modem arayüzünden ve internet speed test ekran görüntülerini aşağıda bulabilirsiniz Modem Arayüzü: Internet Speed testi: Bilgisayar - Google Speed Test ( Test gece 01:30 civarinda yogunluk yokken yapılmıştır ) Bilgisayar - Speed Test Telefon - Speedtest Yardımcı olabilecek forum üyelerinden destek bekliyorum, bu konuda ne yapabilirim? Teşekkür ederim! |
Vaat Edilen 38 Mbps, Alınan 3-4 Mbps | Türk Telekom VDSL Hız Problemi
-
-
Merhaba
Müşteri hizmetlerini arayın
Hattınıza 39 megabit tanımlı oldugunu
35 tanımlanmasını talep ettiğinizi belirtin
Aşağı yönlü hız güncellemesi deyin. Kademe kademe düşürecek ve 35 de sabit tutacak
Değerlerde bir nebze iyileşme olacaktır
Eğer hatta dalgalanma problemi yoksa sorunsuz kullanırsınız
Bir süre deneyin yine konusuruz üzerine
Not: Hat değerleriniz sınırda oldugu için bu sekilde
-
Paketiniz büyük ihtimalle 50/75 veya 100 mbit olarak seçilmiş veya mhizmetlerinden aynı ücrete bu hızları verebiliriz diye paket değişikliği yapılmış diye tahmin ediyorum. Çünkü 38 Mbps Hipernet (VDSL) diye bir paketi yok TT'nin bildiğim kadarıyla. Bu hız normal şartlarda alabileceğiniz max hız ki download snr 8e kadar düşmüş bu hıza ulaşabilmek için. Bence de paketinizi veya hızınızı 35 mbit'e sabitletin böylelikle daha stabil bir internet kullanırsınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X